Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Δεν θολώνει ο Πολάκης τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, η γραμμή είναι θολή

Πάμε να βάλουμε σε τάξη τι ακριβώς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τα εμβόλια και τον εμβολιασμό, αφήνοντας στην άκρη τον κ. Πολάκη και τους ισχυρισμούς του ότι αντί να προλαμβάνουμε με το εμβόλιο καλύτερα να θεραπεύουμε με (αμφίβολα) φάρμακα. 
Το έχω ξαναγράψει, αν τολμούσε αυτό να το υπερασπίζεται τόσο επίμονα και τόσο παθιασμένα, πρώην υπουργός της ΝΔ, θα του κρεμούσαν από το λαιμό οι σύντροφοι, την ταμπέλα του «υπηρέτη» συμφερόντων φαρμακευτικών.
Ας μην ξιφουλκούμε κατά του πρώην υπουργού υγείας γιατί εν προκειμένω δεν θολώνει ο Π. Πολάκης το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μήνυμα πάσχει. Είναι θολό γιατί εξυπηρετεί το βασικό στόχο του κόμματος. Να μην γνωρίζει κανείς τι ακριβώς πιστεύουν στην Κουμουνδούρου. Να λένε το ένα, να λένε και το αντίθετό του...


Επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου όπου Ξανθός και Πολάκης βρέθηκαν μαζί στο ίδιο zoom μας είπε τα εξής:
«Ναι στον μαζικό εμβολιασμό χωρίς αναστολές και δεύτερες σκέψεις».
Καθαρό και ωραίο. Αυτό υπηρέτησε το σχέδιο «Ελευθερία» μέχρι τώρα. Μαζικά και χωρίς αναστολές κάποιοι πολλοί εμβολιαστήκαμε.
Αλλά, όπως ορθώς σημειώνει η Κουμουνδούρου, ένα εξίσου μαζικό 45% του πληθυσμού μένει ανεμβολίαστο. Τείχος ανοσίας γιοκ.
Είναι παρά πολλοί αυτοί για να πιεστούν ή να υποχρεωθούν να εμβολιαστούν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμως και πάλι. Αν αυτούς τους παραζορίσεις «υπάρχει ο κίνδυνος και αρνητικών εξελίξεων με τη διασπορά μιας γενικευμένης κοινωνικής αντιπαράθεσης» εκτιμά το Πολιτικό Κέντρο. Κι αν τους παραζορίσεις δεν θα σε ψηφίσουν είναι μια άλλη ανάγνωση.
Να το μαζέψουμε σε μια φράση: ο ΣΥΡΙΖΑ (θεωρητικά) υπερασπίζεται και διαδίδει την ανάγκη καθολικού εμβολιασμού, θα την στηρίξει (θεωρητικά) με μια μεγάλη καμπάνια αλλά δεν θέλει ούτε κίνητρα στους εμβολιαστές, ούτε αντικίνητρα στους αντιεμβολιαστές, ούτε υποχρεωτικότητες, ούτε τίποτα.
Το ένα «ναι» που λέει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην υγεία και στην πρόνοια είναι κι αυτό μισό. Απορρίπτει η αξιωματική αντιπολίτευση την αναστολή εργασίας που οδηγεί σε ολική απώλεια μισθού ή απόλυση. Πιθανόν να προκρίνει τη μερική απώλεια μισθού. Να κάθονται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί και να παίρνουν ένα μέρος του μισθού τους. Ως επιδοματάκι ανεμβολίαστου υγειονομικού ίσως.

Ομολογώ ότι προσβλέπω πολλά στην επικοινωνιακή καμπάνια της Κουμουνδούρου. Αν όταν αρχίσει να τρέχει τρέχουν στα εμβολιαστικά και οι ανεμβολίαστοι θα είναι μια τεράστια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με… option. 
Ας δούμε, λοιπόν, την καμπάνια ως ενός είδους «δημοσκόπηση» με τεράστιο δείγμα! 
Αν και θεωρώ ότι το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού θα είναι κάπου καλά κρυμμένο, πίσω από το κεντρικό μήνυμα «φτιάξτε κι άλλες κλίνες εντατικής», προσλάβετε περισσότερους στο ΕΣΥ. Οπότε πάλι δεν θα καταλάβουμε και πολλά για το ποιοι συγκροτούν το σώμα των αντιεμβολιαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: