Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Ο φόβος της αντισυστημικής ψήφου - Νέες πρωτοβουλίες στο πολιτικό τραπέζι

«Κάηκαν» οι πρόωρες εκλογές 
- Αποφασισμένος για τολμηρές αλλαγές ο πρωθυπουργός
Την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται μετά τον πύρινο εφιάλτη επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν στο Μαξίμου.
Οι συσκέψεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον στενό συνεργάτη του Γρηγόρη Δημητριάδη, τον Άκη Σκέρτσο και τον Γιώργο Γεραπετρίτη είναι συνεχείς.
Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα πρέπει... να αποφασιστούν μία σειρά από τολμηρές πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να αποκαταστήσουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης της κυβέρνησης με την κοινωνία και να δώσουν το μήνυμα της επανεκκίνησης.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, οι αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν είναι ριζοσπαστικές, τόσο σε σχέση με την επανίδρυση του κράτους που είναι παραλυμένο από τις χρόνιες παθογένειες, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Το Μαξίμου είναι υποχρεωμένο να διαμορφώσει μία νέα στρατηγική που να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και να αναθεωρήσει μία σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες.

Οι πυρκαγιές έκαψαν στην κυριολεξία το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών οι οποίες βρίσκονταν στο τραπέζι παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε κάθε περίπτωση διαβεβαιώνει ότι θα εξαντλήσει την τετραετία.
Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά απειλή, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει έναν κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος μέσω μίας αντισυστημικής ψήφου.
Γι’ αυτό μέχρι να περάσει η μπόρα, το σενάριο των πρόωρων εκλογών δεν υφίσταται.

«Αναδάσωση» της κυβέρνησης με σαρωτικό ανασχηματισμό

Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ο σαρωτικός ανασχηματισμός που θα δώσει το μήνυμά της επανεκκίνησης. 
Μέσα από δομικές αλλαγές, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει δομικές αλλαγές προκειμένου να προχωρήσει με ταχύτητα την υλοποίηση των εξαγγελιών, τόσο σε σχέση με την αποκατάσταση των υλικών ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές, όσο και με μία σειρά έργων υποδομής που θα οχυρώνουν τη χώρα απέναντι σε φυσικές καταστροφές από φωτιές και πλημμύρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: