Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Τι θα κάνει ο Τσίπρας με τον Πολάκη

Ο Αλέξης Τσιπρας ακόμη και μετά τo... πόρισμα Πολάκη για τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson αποφεύγει να πάρει θέση, επιβεβαιώνοντας εμμέσως όλους όσοι υποστηρίζουν πως η γραμμή που ο στενός του συνεργάτης ακολουθεί έχει την αποδοχή του. 
Μόνο που στην Κουμουνδούρου οι φωτιές που έχει ανάψει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν σβήνουν και τα στελέχη ζητούν από τον αρχηγό τους να λάβει θέση.
Η εσωτερική γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει να κοπάσει. Αιτία ο Παύλος Πολάκης και η ανοχή Τσίπρα που τείνει να μετατραπεί σε... πολιτική θηλιά λόγω της ταύτισης που γίνεται. Ταύτισης που δεν είναι άνευ ουσίας δεδομένης της στάσης του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον στενό του συνεργάτη. Αν και του δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες δεν έχει φροντίσει μέχρι τώρα έστω να τον επιπλήξει.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται ότι ουσιαστικά ο Παύλος Πολάκης εκτελεί υπηρεσία μέσω της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με αντιεμβολιαστές και κυρίως με μη εμβολιασμένους που αποφεύγουν, όπως και ο ίδιος, να εμβολιαστούν με δικαιολογίες περί πειραματικών εμβολίων, αλλά και για τη δυνατότητα που αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν μεταλλάξεις όπως αυτή της Δέλτα που έχει κάνει απειλητική εμφάνιση σε παγκόσμιο επίπεδο Τα σχόλια των ακολούθων του στο Facebook αρκούν για να πείσουν σε ποιους απευθύνεται.

Αυτή όμως η στάση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί αντιδράσεις πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που αφορά στον Παύλο Πολάκη ο οποίος, ως αψύς Κρητικός, υπερβαίνει τα όρια και φτάνει σε ύβρεις κατά πολιτικών του αντιπάλων.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη λήψη μέτρων. 
Εκτιμούν πως κάνει ζημιά στο κόμμα, πολύ δε περισσότερο όταν πρόσωπα όπως ο Ευ. Τσακαλώτος έχουν δηλώσει πως τη γραμμή δεν την καθορίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ενώ άλλα όπως ο Βούτσης και ο Φίλης αν και καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την πορεία το προγράμματος εμβολιασμού δηλώνουν πως έχουν εμβολιαστεί τασσόμενοι υπέρ του χτισίματος του τείχους ανοσίας.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη της Κουμουνδούρου πιέζουν τον Αλέξη Τσιπρα να συστήσει αν όχι να οδηγήσει τον στενό του συνεργάτη στην ένταξή του στο πρόγραμμα εμβολιασμού προκειμένου να κλείσει αυτό το κεφάλαιο. 
Ως εκ τούτου αποκτούν ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας της χώρας αφού θα φανεί αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ενδώσει στις πιέσεις ή θα συνεχίσει να καλύπτει τον Παύλο Πολάκη προς άγρα ψήφων στο μέτωπο των αντιεμβολιαστών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: