Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Το ρίσκο που δεν αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός

Η πανδημία και οι φωτιές ανέδειξαν πόσο μεγάλο είναι το ρίσκο για την ίδια τη ζωή και την επιβίωση των πολιτών, που καλείται κατά περίπτωση να διαχειριστεί η πολιτική ηγεσία της χώρας.
Υπάρχει το ρίσκο που αρνείται να αναλάβει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε σχέση με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο στις περιοχές που τις αφανίζουν οι πυρκαγιές.
Υπάρχει και το ρίσκο το οποίο «δέχθηκε» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους προηγούμενους μήνες σε σχέση με τον κορονοϊό και τις διαδηλώσεις...

Η προτεραιότητα προστασίας της ανθρώπινης ζωής σχετικοποιήθηκε τότε από την Κουμουνδούρου για τις ανάγκες του «αγώνα» κατά της κυβέρνησης.
Με τον τρόπο της... Πυθίας ο κ. Τσίπρας σχετικοποιεί και τώρα τα πράγματα.
Αντιλαμβάνεται πλήρως λέει, και υιοθετεί την προτεραιότητα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, κατανοεί και την έγνοια να εκκενωθούν οι οικισμοί αλλά δεν μπορεί αυτή είναι η μόνη έγνοια.

Υπάρχουν ψίθυροι, φωνές και γραφόμενα που δεν λένε όχι στις εκκενώσεις αλλά διατυπώνουν διάφορες καινοφανείς θεωρίες περί ζωής και απαξίας του φυσικού περιβάλλοντος, μέσα σε ένα τρομακτικό πλαίσιο που δημιουργούν οι πυρκαγιές και η αδυναμία να ελεγχθούν.
Είναι βιωματικά κατασταλαγμένο πως αν δεν εκκενώνονται συντεταγμένα οι οικισμοί που κινδυνεύουν, δεν προστατεύονται οι ζωές των ανθρώπων.
Δεν θα πω για το Μάτι.
Θα πω όμως ότι χωρίς την επιλογή των προληπτικών και συντεταγμέμων εκκενώσεων τώρα τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις θα καλούσαν στα νοσοκομεία όποιον μπορεί να δώσει αίμα για τους χιλιάδες εγκαυματίες και τραυματίες.
Στο ΕΚΑΒ θα έψαχναν να βρουν νεκρόσακους και ψυγεία για να βάλουμε τα πτώματα.

Αυτή είναι η αλήθεια κι ας ακουστεί.

Κάθε στιγμή που οι φωτιές δεν σβήνουν, η φρίκη μπορεί να γίνει μεγαλύτερη.
Το ρίσκο που δεν παίρνει η κυβέρνηση με τις εκκενώσεις είναι το ρίσκο το οποίο ορκίζεται να μην πάρει για κανέναν πολίτη αυτής της χώρας ο κάθε πρωθυπουργός, υπουργός, βουλευτής και κάθε κρατικό όργανο που ορκίζεται να τηρεί το σύνταγμα.

Αν τη δεύτερη φορά που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ πως θα έρθουν και θα τα κάνουν αλλιώς σε αντίστοιχη καταστροφή να πουν ότι δεν θα κάνουν εκκενώσεις και πως για κάθε 10 σπίτια που σώζονται και 100 στρέμματα δάσους αναλαμβάνουν το ρίσκο να υπάρχει κι από ένας νεκρός.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Οπως το καθε τσουλακι που προσπαθει να ικανοποιησει τον αφεντη του,σκυλευεις πανω σε νεκρους.Μην ξεχνας οτι οι δυο υπευθυνοι για τους νεκρους τοτε[και ειχαν απομακρυνθει]αναβαθμιστηκαν και επιβραβευτηκαν απ'τον Μητσοτακη.Γιατι αραγε;Ξερω,νιαου,νιαου στα κεραμιδια κανει ενας σκυλος που μαθαινει ξενες γλωσσες.Και ρωτα κανεναν ειδικο να σου πει π,ως γινονται οι εκκενωσεις και κατα ποσο εγιναν δυσμενεις στη πυροσβεση με τον τροπο που εγιναν.Θετικο το οτι δεν εχουμε εκατομβη νεκρων ανθρωπων[και αυτα που καιγονται και ψυχη εχουν και ψυχη μας ειναι]