Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Κυριάκος: Ξέρω, μπορώ, εμπιστευτείτε με

Το λιγότερο που περίμενε ο κόσμος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνέντευξη τύπου που έδωσε για τις φωτιές, ήταν να απαντήσει στο «γιατί» και το «πώς».

Γιατί η καταστροφή δεν περιορίστηκε. Πώς θα ξαναστηθούν οι ζωές των πληγέντων και τόπων που κάηκαν. 

Έκανε το «περισσότερο» που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός ενός κράτους που υπέστη μια μεγάλη καταστροφή -χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο επανάληψης σε μικρότερο βαθμό- και πρέπει να διαχειριστεί άμεσα τεράστια...

προβλήματα και μακροχρόνιες συνέπειες.

Έκανε crisis management της χώρας και της κοινωνίας. Δευτερευόντως της κυβέρνησης.

Το μήνυμα στους πολίτες εύληπτο «ξέρω, μπορώ, εμπιστευτείτε με», δεν παίζω με τη χώρα, δεν παίζω με τις εκλογές.
Αποδεδειγμένα η αίσθηση σταθερότητας, σιγουριάς, αυτοπεποίθησης εκείνου που ηγείται βοηθάει στο ηθικό μιας κοινωνίας μιας ομάδας που βρίσκεται σε κατάσταση ανασφάλειας και αγωνίας.
Αντίστοιχο μήνυμα στον κρατικό μηχανισμό και όλους αυτούς που εξαντλήθηκαν στη μάχη με τις φωτιές: «εγώ είμαι μπροστά».
Δεν καταδέχεται να κάνει «κλωτσοσκούφι» τους υπουργούς του με αστείες διαρροές περί «ενόχλησης του Μαξίμου». Όποιος δεν του κάνει μπορεί άνετα να τον αλλάξει χωρίς μουτράκια.

Ο Μητσοτάκης μετατρέπει ξανά σε πολιτικό και στρατηγικό του πλεονέκτημα αυτό που ως βαριά κατηγορία του απευθύνει ο κ. Τσίπρας: «Η πολιτική ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Οι δημοσκοπήσεις θα δείξουν λίαν συντόμως, πόση προσωπική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα διέσωσε ο πρωθυπουργός και πόση ζημιά χρεώθηκε η κυβέρνηση από τις πυρκαγιές. 

Ο πρώτος αντίκτυπος της συνέντευξης ήταν ανιχνεύσιμος στην αμηχανία των αναρτήσεων των φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσων και των στελεχών του. Το «ένστικτό» τους υπαγόρευσε λίγη ώρα μετά το τέλος της, να αφήσουν τις πυρκαγιές που συρρικνώνονται και να ασχοληθούν με την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Εκεί υπάρχει πολλή «καύσιμη ύλη» για αντιπολίτευση, πολλά θύματα και υποψήφια θύματα. Μικρή διάθεση όμως να πιεστεί η «λαϊκή αυτενέργεια» -που σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα έσωσε τις ζωές από τις φωτιές- να σώσει τις ζωές που απειλεί η πανδημία.

Κατερίνα Γαλανού

    


1 σχόλιο:

aik είπε...

Το αλλο ανεκδοτο με τον μαλακα το ξερετε;