Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Το πλάνο Μητσοτάκη για δυναμική επανεκκίνηση - «Σηκώνει τα μανίκια η Κυβέρνηση»

Ένα Φθινόπωρο με σκληρή δουλειά και προσήλωση στο βασικό στόχο που είναι η ασφαλή μετάβαση της χώρας στη μετά πανδημία εποχή επιφυλάσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στο εσωτερικό της Κυβέρνησης του, όσο και στους πολίτες.
Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη τις αρρυθμίες που καταγράφηκαν το προηγούμενο διάστημα στο σύστημα διακυβέρνησης επέδειξε για μία ακόμα φορά γρήγορα αντανακλαστικά και προχωρά άμεσα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Κύρια επιδίωξη είναι αφενός να... αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα, αφετέρου να προετοιμαστεί κατάλληλα η ομάδα που θα σηκώσει το βάρος της μετάβασης της χώρας στη νέα εποχή.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο και οι πολίτες εκφράζουν κατά πλειοψηφία την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση και διατηρούν μεγάλες προσδοκίες από αυτή, το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά πλέον με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην υλοποίηση πολιτικών με επίκεντρο τον πολίτη, δίνοντας έμφαση πρωτίστως πέρα από το σύστημα υγείας στους ευαίσθητους τομείς της οικονομίας, του κοινωνικού κράτους, της πράσινης ανάπτυξης.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο επιμέρους σημεία που σχετίζεται με την προσέλκυση νέων επενδύσεων ακολουθώντας το παράδειγμα της Microsoft και άλλων κολοσσών που ήδη έχουν κάνει αξιοσημείωτα ανοίγματα στην Ελλάδα αλλά και με την ενδεδειγμένη αξιοποίηση του «Ελλάδα 2.0» του κορυφαίου αυτού χρηματοδοτικού εργαλείου που συνιστά τη μεγάλη ευκαιρία για τη δημιουργία μιας βιώσιμης και ανθεκτικής χώρας στο μέλλον. Η είσοδος νέων διεθνών παικτών στην ελληνική πραγματικότητα αναμένεται να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας εξέλιξη που συνδέεται με την προεκλογική δέσμευση του ίδιου του κ. Μητσοτάκη για τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, προκειμένου να σταματήσει και το λεγόμενο brain drain.
Επιπλέον, τα κονδύλια που ήδη έχουν αρχίσει να εισρέουν στα ελληνικά ταμεία προερχόμενα από τις Βρυξέλλες λύνουν τα χέρια της Κυβέρνησης για να εκτελέσει με απόλυτη ακρίβεια το σχέδιο της πάνω σε καίριους τομείς, κάνοντας πράξη μετά από χρόνια αναμονής τον κορυφαίο στόχο για την πράσινη περιφερειακή ανάπτυξη.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Για τους ασχετους περι ειδικου ιματισμου,ιατρικης φυσεως.Τα μανικια στις λευκες ποδιες που φοραει η Κυβερνηση ειναι τοσο μακρια,που δεν σηκωνονται.Χωρια που υπαρχουν πλεον και τρεις ναρθηκες εκ γυψου.