Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Έλενα Ακρίτα, μια πληγή για τη δημοσιογραφία

Έγραφα στις αρχές του 2020 ότι η Έλενα Ακρίτα εξελίσσεται σε έναν Πολάκη της δημοσιογραφίας και ότι προσπαθεί μέσω των social media να παραστήσει τον εθνικό χωροφύλακα μιας δήθεν ηθικής της Αριστεράς.
Δέχτηκα επιθέσεις, φυσικά, από την ίδια, και από τον σωρό των ακολούθων της, αλλά τι να απαντήσεις…
Ήταν μοναχική τότε η άποψη ότι η Ακρίτα, μετά από έναν προσοδοφόρο κύκλο χαζο-trash τηλεόρασης, έψαχνε ρόλο στην δήθεν Αριστερά, όπου με πέντε-έξι υβριστικές αναρτήσεις και δέκα fake news καταγράφεσαι ως επαναστάτης και κάνεις νέα καριέρα. Πόσο γρήγορα δικαιώθηκα στις διαπιστώσεις μου! Πλέον θεωρείται trend να μην παίρνεις στα σοβαρά τα γραφόμενά της.
Πίστευα, τότε, ότι η Ακρίτα έγραφε τρέλες για να ξεχωρίσει από τον σωρό των δημοσιογράφων, αφού ως τηλεπερσόνα δεν είχε πλέον πέραση. Και... εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτή η τάξη των εύπορων νεο-αριστερών (θυμηθείτε το «αποκούμπι»-διαμέρισμα στο Λονδίνο) που κάνουν καριέρα ως αντιπρόσωποι της βιομηχανίας της ηθικής και της κοινωνικής ευαισθησίας στην Ελλάδα, είναι επιζήμια στον δημόσιο διάλογο, ενώ δεν προσφέρει τίποτα στην Αριστερά, ούτε στον Αλέξη Τσίπρα.

Η Ακρίτα, ειδικότερα, διακρίθηκε ως ένα είδος διαδικτυακής κουτσομπόλας, μια κακίστρω του ίντερνετ, η οποία τσεκουρώνει τους πάντες με επιθέσεις-καμικάζι στο Facebook. «Κάποιος την αποκάλεσε "η Ελένη Λουκά της δημοσιογραφίας" επειδή κάνει "ντου" εναντίον επωνύμων για να τρομοκρατήσει», έγραφα πέρυσι και φαίνεται ότι έπεσα μέσα.
Φυσικά η Ακρίτα, με κάτι τέτοιες τρέλες, έπιασε στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φιλοξενεί ό,τι πετάνε τα άλλα συστήματα. Ως πασιονάρια της συριζαϊκής θεματικής, απογείωσε το υβρεολόγιό της, τις θεωρίες συνωμοσίας, και την πιο μαύρη και χονδροειδή προπαγάνδα. Ήταν θέμα χρόνου να μπει και σε θεωρίες συνωμοσίας για τα εμβόλια: τελευταίο μαργαριτάρι στη συλλογή της ήταν η ανάρτηση ότι ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης δεν έκανε πραγματικά το εμβόλιο, αφού η βελόνα είχε καπάκι και η νοσοκόμα δεν φορούσε γάντια! Ο γνωστός σωρός των ακολούθων της, φυσικά, αναπαρήγαγε το fake news.

Αξίζει αυτή η ψεκασμένη δημοσιογραφία στον ΣΥΡΙΖΑ; Την εγκρίνει ο πρόεδρός του; Η αντιπολίτευση με τα παγουρίνα, τα τσουρέκια, τις μάσκες στα σχολεία και τώρα τα καπάκια στις βελόνες εμβολιασμού έχει το ΟΚ της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο κ. Τσίπρας χαίρεται το πρωί να διαβάζει φιλικούς στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφους που αναπαράγουν ό,τι πιο ψεκασμένο και συνωμοσιολογικό κυκλοφορεί στον πάτο του ίντερνετ.
Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ακρίτα θεωρείται αντιπροσωπευτικό δείγμα των εξυπνότερων αριστερών της χώρας. Από αυτήν περιμένουν να πάρουν γραμμή όλοι οι παρακάτω. Οταν λοιπόν η ίδια, γράφοντας για καπάκια στις βελόνες εμβολίων, αυτοανακηρύσσεται Πρόεδρος επί τιμή στην Ολομέλεια των ψεκασμένων, τι να πουν οι πιο εύπιστοι και τα τρολ που μιλάνε για δόσεις νερού αντί εμβολίου στους πολιτικούς; Κρίμα για την Αριστερά να έχει θεοποιήσει την Qanon ρητορική α λα γκρέκα…
Ωστόσο, τα fake news και η αντιπολίτευση με τα καπάκια δεν είναι αστεία. Είναι επικίνδυνα, γιατί υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει και στην προκειμένη περίπτωση διακυβεύεται ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ακρίτα έσβησε την κατάπτυστη ανάρτηση με τα καπάκια, αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη και δεν αναγνώρισε το λάθος.

Επιπλέον, όταν οι ψεκασμένοι αποφασίζουν να κάνουν και εξωτερική πολιτική, τότε το πρόβλημα παίρνει πολύ επικίνδυνες διαστάσεις. Η Ακρίτα πρωτοστάτησε στο συριζαϊκό «κράξιμο» της Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία επισκέφθηκε τον φράχτη στον Έβρο και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς την άλλη πλευρά. «Η κ. Σακελλαροπούλου διάλεξε στρατόπεδο στο πλευρό του Τραμπ», έγραψε, ειρωνικά, η Ακρίτα. Λάθος. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την παρουσία της στον Έβρο, έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο να μην επαναλάβει την «εισβολή» μεταναστών του Φεβρουαρίου 2020. Μίλησε για υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και για εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Στον ΣΥΡΙΖΑ συντάσσονται με τον Ερντογάν ή με την Ελλάδα; Ή μήπως απλά γράφουν ό,τι τους κατέβει στην ψεκασμένη κούτρα;
Βέβαια, θα μου πείτε, τέτοιοι δημοσιογράφοι προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται στηρίζουν, απ' ό,τι στους πολιτικούς τους αντιπάλους. Διότι στο εξής όποιος πιάνεται να λέει ψέματα ή μπαρούφες, θα του απαντούν, δικαίως: Ε, μην τον ακούτε, έπαθε Ακρίτα!

ΣΟΦΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ

Πηγή: iefimerida.gr 

2 σχόλια:

aik είπε...

Οταν βγαινουν οι τσουλες της δημοσιογραφιας και μιλανε για την Ακριτα.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά την τσατσά της δημοσιογραφίας..