Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Επόμενη μέρα της πανδημίας: Σε πλεονεκτική θέση ο Κυριάκος πληρώνει τα λάθη στρατηγικής ο Τσίπρας

Κινήσεις ματ στην πολιτική σκακιέρα επεφύλαξε στους βασικούς του αντιπάλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ενισχύοντας την πολιτική του κυριαρχία όπως αποτυπώνεται με ξεκάθαρο τρόπο σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Χωρίς αμφιβολία, το πότε θα λάβεις και θα υλοποιήσεις μια απόφαση στην πολιτική συνιστά έναν καθοριστικό στοιχείο... για την επιτυχία.
Ο Πρωθυπουργός κατάφερε με γενναίες αποφάσεις, παίρνοντας ακόμη και ρίσκο, λίγο πριν το Πάσχα να βάλει ένα τέλος στην αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών και να χαράξει ένα σαφή οδικό χάρτη μετάβασης στη νέα κανονικότητα δίνοντας στην κουρασμένη κοινή γνώμη ελπίδα και αισιοδοξία, ότι τα δύσκολα πέρασαν και ότι οι ευκαιρίες για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον ανοίγονται μπροστά.
Παράλληλα, η πολιτική του κυριαρχία στο χώρο του Κέντρου δηλαδή στη δεξαμενή των σκεπτόμενων και μετριοπαθών ψηφοφόρων συνιστά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και μια ισχυρή παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα της πανδημίας, έχοντας ταυτόχρονα αφήσει πίσω τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν κολλημένοι στο σημείο μηδέν, χωρίς ούτε καν να έχουν λύσει τα βαθιά εσωτερικά τους προβλήματα.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δείχνει να πληρώνει την αδιέξοδη στρατηγική του καθώς επένδυσε πολλά στην αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και στη δημιουργία διαρκούς σύγχυσης στους πολίτες με αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις που στήριξαν πολιτικά ακόμη και ανοιχτές συγκεντρώσεις συγχρωτισμού εν μέσω πανδημίας.
Την ώρα που η Κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση της συνταγματικής της θητείας έχοντας αντιμετωπίσει σε γενικές γραμμές με επιτυχία ισχυρές αναταράξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ στροβιλίζεται σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας, με εμμονές και αγκυλώσεις σε αδιέξοδες πρακτικές που δημιουργούν αρνητικό κλίμα, περιορίζουν την προοπτική ανασύνταξης του κόμματος και απομακρύνουν το ενδεχόμενο δυναμικής επανάκαμψης στο πολιτικό σκηνικό και διεκδίκησης ενός καλύτερου εκλογικού αποτελέσματος στο τέλος της τετραετίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: