Σάββατο 8 Μαΐου 2021

«Τσιπροψεκασμένη» κοινωνία

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έχει βρεθεί, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να βρεθεί το εμβόλιο κατά της... βλακείας. 
Ο Μπιλ Γκέιτς δεν έχει ανακαλύψει το σχετικό... τσιπάκι, αλλά ούτε και η τεχνολογία mRNA, μπορεί να παρέμβει δραστικά σε ένα πρόβλημα που ακόμη και η ίδια η ανθρώπινη φύση, αδυνατεί να αντιμετωπίσει…
Ψευτόμαγκες χωρίς μάσκες, "επαναστάτες" της πλατείας που... νομίζουν ότι κάνουν αντίσταση πίνονας και μη τηρώντας κανόνες που, αναίσθητοι τύποι που περιφέρουν τον... πολιτισμό τους με... βουνά σκουπιδιών σε πάρτι, βαρεμένα... κορωνόπαιδα που ανεβάζουν την προσωπική τους βλακεία ως... κατόρθωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να... εκδικηθούν τους "καραντινάκηδες", απροσάρμοστοι ιερείς, φανατισμένα... κοπάδια πιστών, "Ταλιμπάν" κατά του εμβολίου και ένα συνονθύλευμα λοιπών... ανισόρροπων, αποτελούν αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα εμπόδια για να ξεπεραστεί μια πανδημία που έχει σκορπίσει τον θάνατο, αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στον ψυχισμό και οδηγεί σε τεράστια οικονομική ζημία ή καταστροφή χιλιάδες συμπολίτες μας.
Βέβαια, τα ίδια ή και χειρότερα λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η βλακεία δεν έχει σύνορα, οπότε, αν αυτό μας παρηγορεί, ας νιώθουμε ότι διαθέτουμε συγκριτικά ένα περιορισμένο... στοκ! Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να... ξεστοκάρουμε, καθώς το... εμπόρευμα είναι πολύ μεγάλο. Φυσικά, για όλους αυτούς τους απόλυτα... λογικούς και... καταρτισμένους, οι φυσιολογικοί άνθρωποι, φαντάζουν ως... όργανα του συστήματος!

Σύμφωνα με την εμπειρία του παρελθόντος και λαμβάνοντας υπόψιν ότι το 2015, περίπου 3.358.450 συμπολίτες μας ή ποσοστό 61,31%, πίστεψαν ότι ένας τυχοδιώκτης θα άλλαζε το... σχήμα της Γης, δεν απορούμε. Σε αυτό το ποσοστό συμπεριλαμβανόταν και πλήθος "ψεκασμένων", που έβλεπαν τα καύσιμα των αεροπλάνων ως... Gramoxon που μας ραντίζει για να γίνουμε υποχείρια του Μπιλ Γκέιτς και της νέας τάξης πραγμάτων!
Να γελάσεις με όλα αυτά ή να λυπάσαι για τους αξιολύπητους; 
Ευτυχώς, το ποσοστό που σήμερα λειτουργεί με το μυαλό του 2015, έχει περιοριστεί σημαντικά, είτε από φόβο, είτε από... μερική επαναφορά της λογικής!
Ωστόσο, οι... θεματοφύλακες της βλακείας εξακολουθούν και κυκλοφορούν ανάμεσα μας, διεκδικώντας τα 5 δευτερόλεπτα της δημοσιότητας, μερικά "fav" και "live" σε Twitter και Facebook, μέσα από τον... εξαναγκασμό όλης της κοινωνίας στην αποδοχή του βλακώδους δικαιωματισμού τους.
Μερικές φορές και βλέποντας αυτούς τους ανεύθυνους τύπους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας, νομίζεις ότι από θαύμα υπάρχουμε ως χώρα.
Επιπλέον, μάλλον αποτελεί θαύμα το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει περίπου 10.500 συνάνθρωποι μας από τον κορωνοϊό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την απύθμενη βλακεία τους, μπορεί μεταξύ άλλων να έχουν βάλει ως στόχο να προκαλέσουν περισσότερους θανάτους, μεγαλύτερη φθορά του Εθνικού Συστήματος Υγείας, περισσότερη ζημιά στην οικονομία.
Είναι το σημείο όπου η βλακεία μετατρέπεται σε ηλιθιότητα, καθώς ο ηλίθιος αδιαφορεί αν η δική του βλακεία, μπορεί να βλάψει τον ίδιο, τους δικούς του, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.
Φυσικά, πολλά θα αποκαλυφθούν στην πορεία, όταν θα έρθει η ώρα να κάνουμε το... ταμείο με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους. Τότε που θα ξεχωρίσουν τα... στέρφα από τα... γαλάρια, όπως λένε οι τσοπάνηδες!

Ας μην απορούμε για όλα αυτά που συμβαίνουν. Όταν ο... άχαστος και εμβολιασμένος Τσίπρας, αναλαμβάνει το ρίσκο των περισσότερων κρουσμάτων και των θανάτων από την πανδημία, επικροτώντας τις συγκεντρώσεις, αυτομάτως το προϊόν καθίσταται ελκυστικό για ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.
Μια τσογλανοποιημένη κοινωνία ανταποκρίνεται σε τέτοια κελεύσματα, καθώς συνειδητοποιεί ότι σε κάθε... βλακεία, υπάρχει και η νομιμοποίηση της.
Ιδίως, αν πρόκειται από έναν πρώην πρωθυπουργό. Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο, να διαθέτουν το ανάλογο μυαλό, για να καταλάβουν ότι πέφτουν θύματα απάτης από καλά φρουρούμενους πολιτικούς... επαναστάτες ή από τηλεοπτικά πολιτικά προϊόντα που τους χαϊδεύουν τα αφτιά με... μαντζούνια! Είναι οι δύο όψεις του ιδίου κάλπικου νομίσματος...
Απείθαρχοι και απροσάρμοστοι νέοι, φυλακισμένοι, αποφυλακισμένοι, κακοποιοί, κάθε είδους παράσιτο και κάθε προβληματικός, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να ακολουθήσει και να υπακούσει σε αποφάσεις της συντεταγμένης πολιτείας.
Δεν έχουν τη στοιχειώδη συγκρότηση για να να κάνουν κάτι τέτοιο. Όταν τα πρόβατα βόσκουν, ο τσοπάνης μπορεί να αναπαύεται ήσυχος κάτω από τη σκιά του δέντρου!

Μέχρι σήμερα, δεν έχει καταγραφεί ούτε μία παρέμβαση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού, αλλά και άλλων πολιτικών αρχηγών, είτε για να νουθετήσουν τους... κουρασμένους νέους των πάρτι, είτε για να τους επισημαίνουν την ατομική τους ευθύνη.
Άσε τα... πρόβατα να βόσκουν και ο τσοπάνης, θα βρει έστω και λίγο γάλα για να πήξει το γιαούρτι...
Μέσα από την περιπέτεια της πανδημίας, έχουμε καταλάβει πλέον τον ρόλο των πολιτικάντηδων που αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, το ΜεΡΑ 25 και η "Ελληνική Λύση", απευθύνονται σε ένα ποσοστό περίπου 40%.
Οι αρχηγοί αυτών των κομμάτων ξέρουν τα... γούστα των πελατών τους. Ξέρουν σε ποιους απευθύνονται και τι πρέπει να τους πουν. Υπάρχει μπόλικο... στοκ από πολύτιμο... εμπόρευμα. Μην ξεχνάμε ότι η συμπόρευση των άκρων στην Ελλάδα, αποτέλεσε και αποτελεί το μεγάλο βαρίδι για τη χώρα.
Χάθηκε μια κρίσιμη δεκαετία, την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε ξεπεράσει με μικρές... αμυχές, αλλά τώρα πρέπει να διαχειεριστούμε σε βάθος δεκαετιών το πλήγμα που προκάλεσαν οι... Τσιπροψεκασμένοι.

Τα "τέρατα" που ξεπρόβαλλαν, είναι η... ακίδα του "φονικού ιού" που λέγεται λαϊκισμός. Το αποτέλεσμα των εμβολιασμών, θα αποτελέσει έναν χρήσιμο οδηγό για να δούμε προς τα πού βαδίζουμε. Είναι το πλέον σημαντικό βαρόμετρο, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα…

Του Λουκά Γεωργιάδη


3 σχόλια:

aik είπε...

Ρε παλληκαρι γιατι μας μεταφερεις τις μαλακιες που λετε στο ασυλο που βρισκεσαι;Αμα εχετε τιποτα σοβαρο και επαληθευσιμο,αντε γραψτε να μαθουμε και μεις.Τα χαπια σας μην ξεχνατε.Γιαννενα ειπες;Να ρωτησω τον Γιωργο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ" ΨΕΚΑΣΜΕΝΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΤΣ@ΥΤΣ@ΥΝΕ "aik" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ !! ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΓΝΑΘΟ ΠΛΑΣΤΙΚΗ . ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΑ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ , ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΑΓΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΗ "ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ" ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΗ ΑΓΕΛΗ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΩΝ ...

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=Rfx8dkV-vJU&t=162s