Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ο Τσίπρας κατάλαβε τώρα ότι… «η γη κινείται»

Επιχειρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, με δημόσιες παρεμβάσεις, να αποκαθαρθεί από τα ανομήματα που έχει διαπράξει, από την ημέρα που έκανε τα πρώτα του βήματα στον στίβο της πολιτικής, μέχρι που μπήκε στα σαλόνια της εξουσίας.
Στην απέλπιδα αυτή προσπάθεια, χρησιμοποιεί διάφορες πολιτικές αλχημείες, τις οποίες ανασύρει από το αραχνιασμένο... χρονοντούλαπο του γραφείου του, στο οποίο είναι καταχωρημένες οι πομπώδεις κίβδηλες θεωρίες του, οι οποίες έχουν διαψευσθεί όλες μέχρι κεραίας.
Ο στόχος του είναι προφανής
Θέλει απλά να εντυπωσιάσει και στη συνέχεια να ξανακερδίσει τους αφελείς και εύπιστους οπαδούς του, προσφέροντας για δεύτερη φορά «το ηδύ νέκταρ», με τις έωλες και ανέφικτες υποσχέσεις.
Για τον λόγο αυτό έδωσε εντολή στον λογογράφο του να συντάξει ένα αφήγημα, το οποίο προκειμένου να αποκτήσει κάποιο κύρος το δημοσίευσε στη σοβαρή εφημερίδα «Καθημερινή», με τον μελλοντολογικό τίτλο, «Ο κόσμος αλλάζει. Εμείς;». 

Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια τέτοια άποψη, όμως, από μια πρώτη ανάγνωση είναι παντελώς παρωχημένη, για τους λόγους που θα αναφέρουμε στη συνέχεια.
Πρώτα- πρώτα η αλλαγή στον κόσμο και στο κοινωνικό status, είναι μια διαδικασία, την οποία βρίσκουμε μπροστά μας κάθε μέρα. Δεν θα αναφερθώ στην πανδημία που έπληξε την υφήλιο και άλλαξε την ζωή όλων μας επί τα χείρω.
Αλλά στο γεγονός ότι ο κόσμος δεν σταμάτησε ποτέ, ούτε στιγμή να αλλάζει στην μακραίωνα πορεία της περιστροφής της γήινης σφαίρας. Οι αλλαγές που συντελούνται με την συνδρομή εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονται άοκνα στο αντικείμενό τους, παράγοντας προστιθέμενη αξία στο κοινωνικό σύνολο είναι συγκλονιστικές. 
Επομένως, ο Αλέξης για μια ακόμη φορά, βρέθηκε στην λάθος πλευρά της ιστορίας. 
Άρα το πρώτο μέρος του τίτλου «ο κόσμος αλλάζει», είναι άκαιρο και εκτός πραγματικότητας. Για τον λόγο αυτό και δεν θα ασχοληθώ με το περιεχόμενο του άρθρου, το οποίο εκτός από ξεπερασμένο είναι και αφελές. Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, γι’ αυτό πρέπει να ενστερνιστούμε ασμένως όλες τις αλλαγές και να μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία, ρωτώντας «εμείς;».

Κύριε Τσίπρα, έχετε την παραμικρή αμφιβολία, ότι πρέπει να ακολουθούμε κατά πόδας και με ζήλο, όλες τις αλλαγές; 
Άρα προς τι το ερώτημα «εμείς»;
Προφανώς, έχετε απολέσει πολλά επεισόδια που έχουν διαμορφώσει την ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Επειδή, εσείς και οι ακόλουθοί σας στο αριστερό κέρας της πολιτικής, πολεμήσατε και πολεμάτε με κάθε μέσον οτιδήποτε έχει σχέση με την πρόοδο και την αλλαγή. Θέλετε μια Ελλάδα αγκυλωμένη και ακίνητη στην μιζέρια και την παρακμή.

Οι πολίτες της Ελλάδος, γνωρίζουν πλέον, ποιοι επιδιώκουν να επανέλθουν από την πίσω πόρτα για να γκρεμίσουν- οριστικά- τους αρμούς της εξουσίας. Είναι, όμως αργά
Ο κόσμος, δεν αλλάζει μόνον, αλλά είναι και υποψιασμένος, γιατί γνωρίζει πια πολύ καλά, ότι τώρα περάσαμε στην ψηφιακή εποχή. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, θα σκιαμαχούν με τα σκιάχτρα της ιστορίας.

Του Γιάννη Μιχαήλ


Δεν υπάρχουν σχόλια: