Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Μπέρδεψαν τις γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ - Απόλυτη σύγχυση στην Κουμουνδούρου

Ψηλά τα χέρια έχουν σηκώσει οι πολίτες αδυνατώντας να κατανοήσουν τη στρατηγική και τα πολιτικά μηνύματα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την πολυφωνία και τη διαρκή αλλαγή θέσεων να επιτείνουν τη σύγχυση και να προκαλούν δυσαρέσκεια στην κουρασμένη από την πανδημία κοινή γνώμη.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας νιώθοντας προφανώς την απειλή της κανονικότητας εξέφρασε την ανησυχία του για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας λόγω του... υψηλού φορτίου, την ώρα που καλεί και στηρίζει τους πολίτες να συμμετέχουν σε δημόσιες ανοιχτές συγκεντρώσεις στις οποίες τα μέτρα προστασίας πάνε περίπατο και ο συγχρωτισμός καθίσταται επικίνδυνος.
Οι σπασμωδικές αντιδράσεις της Κουμουνδούρου στις κινήσεις ματ του Πρωθυπουργού που ενισχύουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, καταδεικνύουν τον απόλυτο πανικό μιας παράταξης που φαίνεται πως στο ισχυρό ενδεχόμενο βελτίωσης της κατάστασης βλέπει μια αρνητική εξέλιξη για την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό μέλλον του αρχηγού του.
Στην περίπτωση που καταφέρει η Κυβέρνηση να περάσει με επιτυχία τη γέφυρα προς την κανονικότητα μέσα στο καλοκαίρι, τότε το Φθινόπωρο θα είναι δύσκολο για την Αξιωματική Αντιπολίτευση που παίζει τα ρέστα της στην καταστροφολογία.
Δεν λέει να καταλάβει ο πρώην πρωθυπουργός ότι το πρόβλημα του κόμματος του είναι δομικό, δεν μπορεί να εκφράσει τα νέα ρεύματα της σύγχρονης εποχής και αναβλύζει παλαιοκομματισμό, όπως διαφαίνεται και από τις τοποθετήσεις ακόμη και νέων σε ηλικία πρωτοκλασάτων στελεχών.
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι πιθανότητες ανατροπής των δεδομένων στο πολιτικό σκηνικό είναι εξαιρετικά περιορισμένες και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τρέχει για μία ακόμη φορά ασθμαίνοντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δημιουργώντας φανταστικούς εχθρούς και καταγγέλλοντας σκοτεινά κέντρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: