Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Τα Γλυκά Νερά είναι «κατόρθωμα» του ΣΥΡΙΖΑ - Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση η Κουμουνδούρου

Ηθικόν δίδαγμα: καμία επαφή με την πραγματικότητα, καμία ενσυναίσθηση, καμία διάθεση αυτοκριτικής, κανείς ψόγος για κορυφαίες θεσμικές αβελτηρίες την εποχή της κυβερνητικής ευθύνης.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την συνομοταξία των ακολούθων του «η φρικτή δολοφονία στα Γλυκά Νερά υπογραμμίζει το αίσθημα ανασφάλειας που κατακλύζει τη χώρα!». Το είπε, επειδή κάτι... έπρεπε να πει, το Γραφείο Τύπου, για να εγκαλέσει, δήθεν, την κυβέρνηση και εκεί τελείωσε κάθε ευθύνη.
Κανένας, σε όλο το ΣΥΡΙΖΑίϊκο μόρφωμα δεν μπήκε στον κόπο να ανακαλέσει στη μνήμη του τις ακραίες πράξεις και παραλείψεις της «πρώτης φοράς αριστεράς» κυβέρνησης και του νομικού της wonderkid Παρασκευόπουλου στο κορυφαίο για κάθε ευνομούμενη κοινωνία θέμα της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας κι έμεινε η ανακοίνωση –μνημείο να θυμίζει τις χειρότερες επιδόσεις των ΣΥΡΙΖΑίων στα χρόνια της κυβερνητικής χολέρας που έπληξε τη χώρα!
Βεβαίως, το τόλμημα του ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιοποιήσει μια επικοινωνιακή παπαριά για να βρει χώρο να υπάρξει σε ένα κορυφαίο ζήτημα, όπως είναι η δημόσια ασφάλεια, δεν έμεινε αναπάντητο στα social media, που κατακλύστηκαν από εύκολες, γρήγορες και εύστοχες απαντήσεις στην συριζαίϊκη ελαφρότητα και έστειλαν το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου να αναζητήσει ντουλάπα να κρυφτεί.
Η πάνδημη υπόμνηση με κάθε πρόσφορο τρόπο των τεράστιων επιπτώσεων του διαβόητου νόμου Παρασκευόπουλου στην πρόωρη και χωρίς καμία ουσιαστική κρίση απελευθέρωση δεκάδων σκληρών του εγκλήματος είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Οι άνθρωποι έφτασαν στο σημείο να νομοθετούν σε τόσο σημαντικά ζητήματα για την κοινωνία με βάση τις διαθέσιμες κλίνες στις φυλακές και την ανάγκη να αποσυμφορηθεί το σύστημα.

Η πιθανότητα να διαμορφώσουν νέους χώρους φυλακών ουδέποτε τους συγκίνησε, την άκουσαν ως μια εκδοχή, αλλά την απέρριψαν αυθωρεί και παραχρήμα, επειδή είναι στο dna τους η πολιτική δικαίωση του εγκλήματος, καθώς στην ουσία της η εγκληματική πράξη είναι μια αντισυστημική ενέργεια, ειδικά όταν συνδέεται με διάφορες απαλλοτριώσεις, οι έγκλειστοι έχουν δικαιώματα που η κοινωνία πρέπει πάση θυσία να τα κάνει σεβαστά και οι φυλακές δεν έχουν κανένα σοβαρό λόγο ύπαρξης επειδή… δεν επιμορφώνουν!!!
Η στάση τους στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι χαρακτηριστική, το ίδιο και ο γενικευμένος δικαιωματισμός τους που έφτασε στο σημείο να καθοδηγεί πολιτικά, μέσω του κ. Λάμπρου, τις πολιτικές του Υπουργείου Δικαιοσύνης και να απαιτεί «εδώ και τώρα» τις βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και την προοπτική της γρήγορης, έστω υπό όρους, απελευθέρωσης τους. Γνωστές οι συνομιλίες, γνωστότατες οι πιέσεις, πασίγνωστη η εκ των υστέρων αποκάλυψη, δια του κ. Κοντονή, των λόγων που οδήγησαν στην κατάργηση, στην ουσία, του Ποινικού Κώδικα και στην αντικατάσταση του με ένα πλέγμα διατάξεων υπέρ του κοινού εγκλήματος.

Η αποκάλυψη του συζύγου του θύματος στη ληστεία στα Γλυκά Νερά «για τα σπαστά ελληνικά που μιλούσαν οι δράστες» μένει να επιβεβαιωθεί. Αν επαληθευθεί, είναι προφανές πως θα ανοίξει μια τεράστια συζήτηση στην ελληνική κοινωνία για τις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑίων απέναντι στην λαθραία είσοδο διάφορων τύπων στη χώρα και θα επαναφέρει στις μνήμες όλα εκείνα τα γραφικά της «κυρά Τασίας» για τους πρόσφυγες που λιάζονται στις πλατείες, με τα οποία δικαιολογούσε την αθρόα είσοδο στη χώρα κάθε παράνομου του σκοινιού και του παλουκιού που έψαχνε τρόπο να φύγει από τη χώρα του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ευλογούσε τη λαθρομετανάστευση, που άνοιγε αβέρτα τα σύνορα για να περνάνε όλοι, που έδινε παντού σήμα «ελάτε στην Ελλάδα, είστε ευπρόσδεκτοι, που ιδεολογικοποιούσε κάθε λαθραίο παραχωρώντας δικαιώματα μετανάστη, που συνομιλούσε με κάθε παραβατικό, που κατέστησε τα σύνορα ξέφραγο αμπέλι, είναι το ίδιο κόμμα που υπονόμευε συστηματικά τις πολιτικές της κυβέρνησης στην κρίση στον Έβρο καταγγέλλοντας κάθε δήθεν κακοποίηση και κακομεταχείριση, που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την τεράστια κυβερνητική επιτυχία να φυλαχθούν αποτελεσματικά τα σύνορα, που ακόμη και τώρα επιμένει πως «στην κρίση στον Έβρο έπρεπε να είμαστε περισσότερο σκληροί υπέρ των μεταναστών».

Είναι σαφές, πως οι εξελίξεις στην υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, όποια κι αν είναι η εθνικότητα των δραστών, όποιος και αν είναι ο πρότερος βίος τους. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση ο Τσίπρας, ο Λάμπρου και η παρέα τους είναι βαρύτατα χρεωμένοι με πολιτικές και παρεμβάσεις, με ιδεοληψίες και εμμονές που γιγάντωσαν τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας στη χώρα για να ικανοποιηθεί ο ιδεολογικός παραλογισμός των γκρουπούσκουλων κάθε αριστερού φυράματος, που τελούν εν αναμονή μιας διαρκούς επανάστασης, δηλαδή σε τρικυμία εν κρανίω!

Πολιτικά, ο τρόπος που ο ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε το φρικιαστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά είναι ευθέως ανάλογος με την διάθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψαρέψει σε όσα θολά νερά μπορεί, να αποστεί, όσο περισσότερο γίνεται, από το μαύρο κυβερνητικό της παρελθόν και να εστιάσει τον αντιπολιτευτικό της λόγο στην αργή πρακτική επιβεβαίωση των υποσχέσεων της Νέας Δημοκρατίας στα χρόνια της αντιπολίτευσης.
Οι πιθανότητες να το πετύχει είναι ανύπαρκτες. Η διάθεση των ΣΥΡΙΖΑίων να επενδύσουν στη λήθη θα συγκρούεται καθημερινά με τη μνήμη, δηλαδή τις πολλές και τραγικές μνήμες της κοινωνίας από την κυβερνητική τους θητεία και τα όσα η κοινωνία αναγκάστηκε να υποστεί στο βωμό της αριστερής παράνοιας.

Τα Γλυκά Νερά είναι «κατόρθωμα» του ΣΥΡΙΖΑ ό,τι και να λέει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση.

Του Χρήστου Υφαντή

2 σχόλια:

aik είπε...

Ο Χρυσοχουντιδης σου ειπε να γραψεις τιποτα γλυκαναλατο να τη σκαπουλαρει;Δεν φτανει που σκυλεψατε στο Ματι,στη Μανδρα στη Μαρφιν,συνεχιζετε και τωρα,νεκρολαγνοι.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η θάλασσα "δεν έχει σύνορα" (τάδε έφη το ζαβό), μας φορτώσατε 800.000 "πρόσφυγες" (μελλοντικούς ψηφοφόρους βεβαίως) χωρίς να υπάρχει έλεγχος αν μπαίνουν μέσα εγκληματίες. Για να μην τρομοκρατούμε τους "επενδυτές" και τα δικά μας μπουμπούκια, ψηφίσατε έναν επαίσχυντο ποινικό κώδικα (ακριβώς πριν τις εκλογές). Και για να "σωφρωνίσετε" τα παιδιά που ήταν ήδη μέσα, αδειάσατε τις φυλακές με τον ανεκδιήγητο νόμο Παρασκευόπουλου (12.000 εγκληματίες έξω). Δεν είναι τυχαίο ότι το μπουρδέλο που εκπροσωπείς πήρε 85% στις φυλακές. Πες μου ποιος σε ψηφίζει να σου πω ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ