Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Η πολιτιστική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός της πανδημίας-ενδημίας Covid-19 η Κυβέρνηση της ελληνοπρέπειας και της κοινωνικής πολιτικής έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους απαρουσίαστους συριζαίους οι οποίοι χαρακτηρίζονται από δογματισμό, έλλειψη λογικής και δημοκρατικού ήθους.
Στο βιβλίο «Ο Δρόμος προς την Πραγματικότητα», ο Άγγλος μαθηματικός Ρότζερ Πένροουζ, (1931-) εμπαίζει τους αινιγματίες σοσιαλιστές για τους οποίους αισθάνεται βαθύτατη αποστροφή
Κατά την αποφράδα περίοδο 2015-2019, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες βίωσαν την εκλεγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του φθόνου, μισαλλοδοξίας και υποκρισίας.
Για την υποκρισία γίνεται εκτενής αναφορά στο βιβλίο «Ηθική», 1946, του Ευάγγελου Παπανούτσου (1900-1982). Η υποκρισία (δολιότητα, επίπλαστος τρόπος), είναι μία ψεύτικη συμπεριφορά, μία παραπλανητική... διάθεση απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις.
Όσα φανερώνει ο άνθρωπος μπορεί να είναι αληθινή απεικόνιση των βιωμάτων του αλλά και ψεύτικη, απατηλή, δημιούργημα υποκρισίας και προσποιήσεως.
Ο υποκρινόμενος εμφανίζει προς τα έξω μία βιτρίνα όπου εκθέτει σκέψεις τις οποίες δεν πραγματοποιεί και αισθήματα που δεν αισθάνεται. Η αυτογνωσία, παιδεία, μόρφωση είναι τα αντίδοτα για την αποβολή της υποκρισίας.
Οι πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις τις οποίες βιώνει η πατρίδα δεν φαίνεται να αγγίζουν τον ντιλετάντη-αρχηγίσκο του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τον έντυπο τύπο και τις εμφανίσεις στα δημόσια - ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα διαπιστώνονται οι λοξοδρομίες, αντινομίες, η πολιτική ένδεια και αμυησία του χιμαιρικού πολιτικού.
Με δογματικές αγκυλώσεις, δεν χαμπαρίζει ούτε τις προκλήσεις των καιρών ούτε τα διδάγματα των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Δεν σκοτίζεται για την ελληνομάθεια – αριστεία και την ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης. Εργολάβος γαρ.
Οι σολοικιστικές ρήσεις πρώην καθηγητού-υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και αριστερόστροφης καθηγήτριας, όπως «η αριστεία είναι ρετσινιά», «η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι νεκρή», μόνο χλευασμό και αποστροφή προκαλούν.
Όσο πιο ψηλά στρέφεται ο πολιτισμός, αποτέλεσμα παιδείας και πνευματικής καλλιέργειας, τόσο πιο ελεύθερος γίνεται ο άνθρωπος.
Το φως του κλασσικού πολιτισμού εξακολουθεί ν’ ακτινοβολεί από την Ελλάδα σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου. Επιτακτική ανάγκη η διάσωση της αρχαίας και νεοελληνικής γλώσσας, της θρησκείας και των παραδόσεων για να μην επέλθει ο δολισμός της ταυτότητας μας.

Εν επιλόγω

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει παγκόσμιο κέντρο κλασσικής παιδείας. (αρχαία ελληνικά και λατινικά).

Του Βασιλείου-Γεωργίου Γρηγ. Παπαδάκη


3 σχόλια:

aik είπε...

Και αλλο εξωτικο φρουτο με ονομα σιδηροδρομο,μπας και αποδειξει σε αφελεις κατινες την σπουδαιοτητα του.Στρατευμενος ηλιθιοςπροσπαθει να σωσει τον πνιγμενο απ'τα μαλλια Κουλη,με τη μεθοδο,προσφιλη των χαμαιρπων,της λασπης στους αντιπαλους.Θλιβερε λακε των νταβατζηδων,Κυβερνηση ελληνοπρεπειας[απο απατι γυιο μειοδοτη και εθνοπροδοτων σημιτανθρωπων] και κοινωνικης πολιτικης[ακρατοι και αεργοι φιλελεδες,δουλακια της οικονομικης μαφιας].Εχεις παει τον πνευματικο αυνανισμο σε αλλο επιπεδο.Κριμα,θα μπορουσες απλα να εισσι ενας ποταπος που προσπαθει να βγαλει αναξιοπρεπως το ψωμακι του.

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε κομματόσκυλο. Σε πληρώνει ο Σύριζα για να παραληρείς, σε έχει τσούξει το -17% ή έχεις μπερδέψει τα χάπια σου ??

aik είπε...

Ουτε με τζουζει το δηθεν 27%,ουτε με πληρωνει κανενας.Απλα επειδη μπορω να καταλαβω προταση με πανω απο πεντε λεξεις δεν ειμαι τοσο κρετινος.Κατι γελοιους σαν τον Μωυση σου,τους καταλαβαινω απο μιλια μακρυα ποσο αχρηστα κωλοπαιδα ειναι.Εσυ δες κανενσ μπατσελορ να σου σηκωθει και σορβαιβολ για κουλτουρα και παρατα μας.Της κοντης ψωλης ο Τσιπρας της φταιει.