Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Ο έντονος διάλογος Δένδια-Τσαβούσογλου μετά το επεισόδιο: Tι έγινε στο δείπνο

Η σφοδρή σύγκρουση του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν σταμάτησε όταν έκλεισαν οι κάμερες.
Ο έντονος διάλογος μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίστηκε όταν τελείωσαν τη συνέντευξη Τύπου και πήγαν προς την έξοδο από την αίθουσα που πραγματοποιήθηκαν οι δηλώσεις.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν εμφανώς εκνευρισμένος και έδειχνε να μην πίστευε τα όσα είχαν προηγηθεί, καθώς δεν... περίμενε την αντίδραση της ελληνικής πλευράς, με τον Νίκο Δένδια να επιμένει πως αυτές είναι οι θέσεις της χώρας μας και δεν ήταν η πρώτη φορά που διατυπώθηκαν.
Πολιτικοί αναλυτές εστίαζαν την ενόχληση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας σε δύο σημεία αφενός ότι η σύγκρουση έγινε μπροστά στους δημοσιογράφους με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα μπαράζ δυσάρεστων δημοσιευμάτων από τον τουρκικό Τύπο
Ο απόηχος του όλου ζητήματος έφτασε στην Ευρώπη, αφετέρου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν έχει ξεχάσει τα πρόσφατα δημοσιεύματα που περιέγραφαν ότι έτριζε η καρέκλα του.
Πάντως στο σύντομο δείπνο που παρέθεσε η τουρκική αντιπροσωπεία στην ελληνική, οι τόνοι μπορεί να έπεσαν αλλά η αμηχανία ήταν έκδηλη. Οι τυπικότητες ήταν εκείνες που κυριάρχησαν μεταξύ των δύο πλευρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: