Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Ποιος Λιγνάδης και ποιος Κουφοντίνας; Το μεγάλο στοίχημα του Μητσοτάκη

Πρόσω ολοταχώς με ορίζοντα την αναθέρμανση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα πορεύεται πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αν και το τελευταίο διάστημα η δυσώδης υπόθεση Λιγνάδη και οι εξελίξεις γύρω από τη στάση και την υγεία Κουφοντίνα προκάλεσαν αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό και οδήγησαν στα ύψη τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, εντούτοις ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς εντολές στους συνεργάτες του και τους... αρμόδιους υπουργούς, παράλληλα με τη διαχείριση του εμβολιασμού, για επιτάχυνση των δράσεων που θα αντιμετωπίσουν δραστικά τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, την ανάσχεση της ανεργίας και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, καθιστώντας τη χώρα ένα hub καινοτομίας και ψηφιακής σύγκλισης.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να βγάλει την Ελλάδα με ασφάλεια από την ύφεση να επαναλειτουργήσει η οικονομία , να στηριχτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να δώσει ελπίδα στους ταλαιπωρημένους πολίτες από την δεκαετή και πλέον περιπέτεια από τα μνημόνια και την πανδημία.
Στόχος πλέον είναι η σωστή αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και του γενναίου πακέτου των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που προβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας όπως είναι ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας, η Παιδεία, η ναυτιλία, ώστε η Ελλάδα να κάνει το μεγάλο άλμα που χρειάζεται στη νέα εποχή.
Στο δύσβατο αυτό δρόμο της επανεκκίνησης, η Κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει θετικό κλίμα στην Ευρώπη, αυξάνοντας την αξιοπιστία της και αποδεικνύοντας ότι η χώρα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο διαχείρισης σοβαρών φακέλων, όπως καταγράφηκε πολύ πρόσφατα σε σειρά δημοσιευμάτων στον γερμανόφωνο και όχι μόνο τύπο.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Επειδη η παιδεια μου δεν μου επιτρεπει,για σημερα,και επειδη,συνηθως αυτα τα αναλατα τα γραφουν τα κιριζια του λιμπεραλ,ελικρινα τα περαστικα στον Μαυριδη.