Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Μέχρι και 14.000 νεκρούς ως τέλη Ιανουαρίου δίχως το δεύτερο lockdown - Η εκτίμηση από το μοντέλο του Ν. Τζανάκη

Η εορταστική ατμόσφαιρα παρά τους περιορισμούς και η γιορτινή διάθεση των ημερών με την αυξημένη κινητικότητα στους δρόμους, φέρνει μαζί της και μια σειρά προβληματισμούς στους ειδικούς σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και της οικονομίας από την ερχόμενη εβδομάδα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το μοντέλο πρόγνωσης του καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Κρήτης Νίκου Τζανάκη, προβλέπει κατακόρυφη άνοδο των θανάτων μετά τη χαλάρωση των μέτρων ως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ το ίδιο μοντέλο εκτιμά ότι αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα τον...

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Δεύτερο Πρόγραμμα προώθησης προϊόντων της Κ. Μακεδονίας - Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ τι κάνει;

Με πρωτοβουλίες του Κώστα Κιλτίδη εγκρίθηκε πρόγραμμα προώθησης προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας στην ελληνική και κυπριακή αγορά
Την έγκριση χρηματοδότησης και υλοποίησης και δεύτερου προγράμματος προώθησης και προβολής των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αυτή τη φορά για Ελλάδα και Κύπρο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κωνσταντίνος Κιλτίδης.
Είχε προηγηθεί η έγκριση του προγράμματος που αφορά την προώθηση των προϊόντων της Κ. Μακεδονίας σε Κίνα, Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ επίσης μετά από πρωτοβουλίες...

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Κοροναϊός : Η θέση της Ελλάδας στη «μαύρη» κατάταξη της πανδημίας παγκοσμίως

Το 2020 φεύγει πλέον και μάλλον όλοι θα ήθελαν να το ξεχάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα
Το 2020, που θα ασφαλώς θα μείνει στην ιστορία ως το «έτος της πανδημίας του κοροναϊού», φεύγει πλέον και μάλλον όλοι θα ήθελαν να το ξεχάσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Παρά, πάντως, τη μεγαλύτερη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος στην Ελλάδα σε σχέση με το πρώτο κύμα της άνοιξης -κάτι που συνέβη σε πολλές ακόμη χώρες- τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία έως τις 30 Δεκεμβρίου δείχνουν ότι...

Καταλύτης για την ανάκαμψη το 2021 το εμβόλιο

H αποτελεσματικότητα του εμβολιαστικού προγράμματος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες προέλευσης των τουριστών, θα προσδιορίσει τον βαθμό ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας και της κινητικότητας του πληθυσμού, σημειώνει σε ανάλυσή της η Alpha Bank. 
Κρίσιμη παράμετρος για τη σταδιακή επάνοδο του τουρισμού είναι η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και η υποχώρηση της ανάγκης κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Η επάνοδος στην κανονικότητα, σε αυτό το πεδίο, πιθανότατα να...

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Ο «ηγέτης» ψάχνει... τρύπα να κρυφτεί - Πολύ δύσκολο αναμένεται το 2021 για την Κουμουνδούρου

«Τρύπα να κρυφτεί» ψάχνει από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ενεστώτος έτους ο «ηγέτης»!

Η επίσημη έναρξη της περιόδου του εμβολιασμού κατά του covid-19, την οποία άνοιξαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον βρήκε ανήμπορο και απομονωμένο να πρέπει να απολογείται για όσα έλεγε στις 2 Νοεμβρίου 2020 σχετικά με την ετοιμότητα του εμβολίου («ένα εμβόλιο που δεν υπάρχει»), αλλά και όσα υπονοεί...

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα εμβόλια και η ανο(η)σία της αγέλης

Αρχές Νοεμβρίου και ο Αλέξης Τσίπρας κατακεραύνωνε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως πουλάει ελπίδα για ένα εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί. 
Σήμερα οι πλέον στενοί του συνεργάτες, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, αλλά και η Κουμουνδούρου κραυγάζουν στα σοσιαλ μίντια πως στην Ελλάδα έφτασαν λιγότερο από 10.000 δόσεις προκαλώντας για μια ακόμη φορά την κοινωνία.
Το έλλειμμα στρατηγικής στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι περισσότερο από...

Ζητείται και εμβόλιο για τον λαϊκισμό

Στις 2 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι πουλάει ελπίδα «λέγοντας πως έχει εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν, ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί». 
Σήμερα, πενήντα έξι ημέρες μετά, θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο που «δεν έχει ανακαλυφθεί»!
Αυτή είναι η διαφορά από το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. Τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν κριτική...

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Πελάτης του Μητσοτάκη ο Τσίπρας

Στο μεγαλύτερο «βαρίδι» της Κεντροαριστεράς, αποδεικνύεται ο πολιτικά τοξικός Τσίπρας. 
Ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές και με την κρίση του κορωνοιού να δημιουργεί ζητήματα για το Μαξίμου, ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας, δημοσκοπικά ΔΙΑΣΥΡΟΝΤΑΙ σε κάθε ευκαιρία από την Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον τοξικό αρχηγό του δεν υφίσταται πια καμιά φτηνή δικαιολογία, αφού το «ψεκασμένο» παραμύθι πως τάχατες...