Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Τα πρωτοσέλιδα των αυριανών κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Μια σκακιέρα στημένη στα μέτρα της Ελλάδας: Φυσάει ούριος άνεμος, αρκεί να ανοίξουμε πανιά…

Ο κόσμος πλέον αλλάζει γρηγορότερα από ότι μεταβαλλόταν ο σταθερός κόσμος του Ψυχρού πολέμου. Νέες δυνάμεις αναδύονται που είναι μάλλον αδύνατο να συγκρατηθούν, ο οικονομικός διεθνής ανταγωνισμός έχει φτάσει ίσως στο απόγειό του και οι ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ουσιαστικά ο Δυτικός κόσμος, προσπαθούν να ανακόψουν τη μεταφορά πλούτου από τη Δύση στην Ανατολή.
Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στον κόσμο που αλλάζει λοιπόν και ποιες οι προοπτικές της;...

Υπάρχει αντιπολίτευση;

Η αντιπολίτευση και ειδικά η αξιωματική αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας. 
Σε περιπτώσεις εθνικών κρίσεων ο ρόλος της είναι σημαντικός. 
Όταν όμως ο πανικός και η αγωνία οδηγούν σε έναν διαρκή πετροπόλεμο σε βάρος της κυβέρνησης, καθίσταται ανίκανη να τον εξυπηρετήσει. Και αυτό αποβαίνει σε βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλέξει το δρόμο της διαμαρτυρίας και του «πεζοδρομίου», με διαρκής επιθέσεις και κατηγορίες που φθάνουν σε πολλές περιπτώσεις τα όρια των...

Τα γκρίζα σημεία της απόφασης των «27» και το θολό μήνυμα της Ευρώπης στον Ερντογάν

Το θολό μήνυμα που έστειλαν οι «27» προς την Τουρκία κρύβει τον κίνδυνο όχι μόνο να μην λειτουργήσει αποτρεπτικά, αλλά αντιθέτως να ενθαρρύνει την Τουρκία στην επεκτατική πολιτική της, ενώ αποκαλύπτει την αδυναμία της Ε.Ε. να λειτουργήσει ενιαία και αποφασιστικά απέναντι σε μια αναθεωρητική δύναμη που επιβάλει δια της βίας τις πολιτικές της ακόμη και εις βάρος της Ευρώπης.
Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι η ΕΕ αδυνατεί να αναλάβει...

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Τη στάση των Γερμανών δεν την ξεχνάμε

Ο ζήλος των Γερμανών για τα δίκαια της Τουρκίας μας αναγκάζει να αναρωτηθούμε αν εμείς είμαστε τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή η Τουρκία. 
Οι Γερμανοί δεν πρέπει να αναρωτιούνται γιατί η Αθήνα απομακρύνεται από το Βερολίνο. 
Ο Μακρόν είναι εκείνος που πρέπει να αναρωτηθεί για το μέλλον της Ευρώπης. 
Κι αν η Ευρώπη περιμένει τις ΗΠΑ για να αποφασίσει σχετικά με την Τουρκία, μπορούμε κι εμείς να αναφερόμαστε, πλέον, αποκλειστικά στην Ουάσιγκτον…

Κείμενο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής: Μετατίθεται για τον... Μάρτιο η απόφαση για πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Στα μαλακά έπεσε, όπως αναμενόταν η Τουρκία, καθώς το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής δίνει στην Αγκυρα μια νέα «περίοδο χάριτος», αυτή την φορά μέχρι τον Μάρτιο του 2021 ως προς την λήψη αποφάσεων για την επιβολή κυρώσεων. 
Κατώτερη για μια ακόμη φορά των περιστάσεων, η ΕΕ «σύρθηκε» από εκείνες τις χώρες που βάζουν τα οικονομικά τους συμφέροντα πάνω από την κοινή και ομόφωνη δράση απέναντι στην Τουρκία, με αποτέλεσμα το τελικό κείμενο να έχει...

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Να μην παίζουμε με τις λέξεις, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καραμπινάτη εσχάτη προδοσία (Βίντεο)


Η Ευρώπη να τηρήσει τις αποφάσεις της, απαιτεί ο Πρωθυπουργός: Ζήτησε και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιδιώκει πάντα τον διάλογο και την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Τουρκία. Όμως, «δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι θα αλλάξει τη συμπεριφορά της αν δεν της ασκηθεί πίεση», τόνισε στους δεξιούς Ευρωπαίους ηγέτες.
Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του ΕΛΚ ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αρχίζει σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στην ατζέντα της οποίας περιλαμβάνονται και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αναφερόμενος στην τουρκική συμπεριφορά, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Τουρκία...

«Να τρέμετε την δεύτερη φορά Αριστερά!» Σιγά τα αίματα, κυρία Ζανέτ!

Αυτή η προειδοποίηση-απειλή που εκτοξεύουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον όλων αυτών που θεωρούν πολιτικούς αντιπάλους τους, έχει καταντήσει και γελοία και βαρετή.
Πρώτα-πρώτα, προοπτική επανόδου της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην εξουσία δεν φαίνεται ορατή στο προσεχές μέλλον. Ούτε και στο απώτερο, θα έλεγα.
Συνεπώς, αυτοί οι λεονταρισμοί είναι άνευ νοήματος, παρά μόνον αν αποβλέπουν στο να τονώσουν το ηθικό της βάσης που...

Αλήθειες και ψέματα για τη βίλα στο Σούνιο και τους κουραμπιέδες της Κυψέλης

Τις τελευταίες ώρες παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια μιας σοβαροφανούς μειοψηφίας να μας πείσει ότι η ενασχόληση με τη βίλα στην οποία διαμένει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο είναι δήθεν… κατώτερη των περιστάσεων και ανεπίτρεπτη.

Φτάνουν μάλιστα να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα ότι την ώρα που θρηνούμε σχεδόν 100 νεκρούς κάθε μέρα με τον COVID-19, είναι αδιανόητο εμείς να ασχολούμαστε με το σπίτι του Τσίπρα. Εμμέσως πλην σαφώς, δηλαδή, μας λένε, ότι αποτελεί ασέβεια στους νεκρούς να μιλάμε για τη βίλα του πρώην πρωθυπουργού. Άρα, αν πάψουμε να ασχολούμαστε με τη βίλα, αυτό προφανώς θα αποτελεί...

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Με τα λεφτά θα ασχοληθεί κανείς;

Διάβαζα προχθές ένα πολύ ωραίο σχέδιο που έχουν καταρτίσει ο Χατζηδάκης με τον Ταγαρά για μια ευρεία και αναδάσωση περιοχών σε όλη την χώρα, μαζί με παράλληλη διαχείριση των δασών που στην Ελλάδα είναι άγνωστο μέχρι σήμερα είδος. 
Νομίζω ότι έχει έναν προϋπολογισμό κοντά στα 300 εκατομμύρια μέσα σε μια πενταετία. Ευρωπαϊκά λεφτά. 
Διαβάζω επίσης για την απολιγνιτοποίηση (επίσης ευρωπαϊκό χρήμα) που έχει έναν αντίστοιχο προϋπολογισμό...

Χαμός στο Twitter για την ενοικίαση της βίλας στο Σούνιο από τον Τσίπρα με 500 ευρώ

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας το μισθωτήριο της εξοχικής κατοικίας που ενοικιάζει στην περιοχή της Λαυρεωτικής.
Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρει στην ανάρτησή του πως το μηνιαίο ενοίκιο είναι 500 ευρώ το μήνα για τα 3 πρώτα χρόνια και 900 ευρώ για το τέταρτο έτος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους «υπέγραψα τετραετές μισθωτήριο συμφωνητικό εξοχικής κατοικίας 71 τμ στη περιοχή της Λαυρεωτικής, με...

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

«Χαστούκι» Ισραήλ στον Ερντογάν: Ποια κοινή ΑΟΖ; Καμία συνεργασία με τους Τούρκους

«Η Κύπρος είναι σύμμαχός μας», ξεκαθαρίζει η Ιερουσαλήμ και αγνοεί την χείρα φιλίας που θυμήθηκε εκ των υστέρων να στείλει ο εγκλωβισμένος «σουλτάνος»
Την Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020, μια ισραηλινή ιστοσελίδα, η Israel Hayom έγραψε ότι οι Τούρκοι στέλνουν πάλι μηνύματα… αγάπης και δήθεν άδολης φιλίας στο Ισραήλ.
Με τίτλο «ο έμπιστος του Ερντογάν στέλνει στο Ισραήλ ένα άλλο μήνυμα συμφιλίωσης. Ο Τούρκος πρώην Ναύαρχος Cihat Yayci προτείνει διμερή συμφωνία για τις κοινές αποκλειστικές οικονομικές ζώνες των δύο χωρών, η οποία θα αφήσει την Κύπρο, σύμμαχο του Ισραήλ, στο βυθό»...

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Το δεύτερο ψέμα Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για το σπίτι στο Σούνιο και το πόθεν έσχες

Με μια «πύρινη» ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου επιχείρησε να απαντήσει στις αποκαλύψεις της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για τη μετακόμιση του Αλέξη Τσίπρα σε πανάκριβη βίλα στο Σούνιο.
Η ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Νέα Δημοκρατία «έχει στη διάθεσή της κάθε στοιχείο του ενοικιαστήριου αφού δηλώνεται στο πόθεν έσχες» στην προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων που έθεσε...

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Ο πρώην ντελιβεράς της Pizza Hut που "έχτισε" ένα αθλητικό brand αξίας $1 δισ. μέσω TikTok και Instagram

Ακόμα και στον ελαφρώς "διαταραγμένο” κόσμο των influencers του διαδικτύου, ο Devon Lévesque είναι ένας από αυτούς που ξεχωρίζουν - και μάλιστα με ευκολία. Πρόσφατα, ο 28χρονος επαγγελματίας στον χώρο του fitness πραγματοποίησε μια πρωτότυπη δράση με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το θέμα της ψυχικής υγείας των βετεράνων. Συγκεκριμένα διένυσε μια διαδρομή 42 χιλιομέτρων στη...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων της Κυριακής...