Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

«Φέτες» έκαναν οι 53+ τον Πολάκη: «Μαύρες» μέρες έρχονται για τον Τσίπρα

«Πριονοκορδέλλα» αποφάσισαν οι «53+» στον ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν τον Παύλο Πολάκη και τις απόψεις που ο ιδιόρρυθμος αυτόκλητος εκπρόσωπος του Αλέξη Τσίπρα διακονεί στο διαδίκτυο.
Το έπραξαν, όπως οι κανόνες του αριστερού διαλόγου «επιβάλλουν», μέσα από το ιδεολογικό τους όργανο, το communality.gr...

Καμπανάκι από τους ειδικούς για κορωνοϊό: «Με πάνω από 200 κρούσματα καθημερινά η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη»

Η κατάσταση στην Ελλάδα με την πανδημία του κορωνοϊού έχει σημάνει συναγερμό στους ειδικούς.
Οι εκκλήσεις τους για τήρηση των μέτρων είναι συνεχείς, αλλά η χώρα μας δεν πέφτει καθημερινά κάτω από τα 200 κρούσματα κορωνοϊού, καθώς την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 209 νέες μολύνσεις. 
Παράλληλα Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να έχουν τα πρωτεία με πολλούς από τους ταξιδιώτες των διακοπών που...

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά της Ευρώπης για τον Ερντογάν

Τα αντανακλαστικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχίζουν να ενεργοποιούνται.

Η Γερμανία δείχνει να κατανοεί ότι το εγχείρημα κατευνασμού της Τουρκίας δεν φέρνει το αναμενόμενο αποτέλεσμα, όπως έδειξαν οι χθεσινές δηλώσεις Μέρκελ. 
Η Γαλλία με τη μη υποχωρητική της στάση και την ετοιμότητά της να κλιμακώσει απέναντι στην Άγκυρα, αναγκάζει και τη Γερμανία να έρθει πιο κοντά στην γαλλική θέση.
Το Βερολίνο επομένως στέλνει πλέον ένα μήνυμα στην Άγκυρα ότι αυτή έχει περιθώριο ενός μηνός για να αλλάξει στάση, μέχρι το...

Μέρκελ-Μακρόν: Δεν θα ανεχθούμε απειλές κυριαρχίας κατά μελών της ΕΕ (Εικόνες)

Τη βούληση της Γαλλίας, της Γερμανίας αλλά και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διασφάλιση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο και την αποκλιμάκωση της κρίσης ανάμεσα σε Ελλάδα, ΕΕ και Τουρκία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στη γαλλική προεδρική θερινή κατοικία.
Σύμφωνα με τον ίδιον η Τουρκία πρέπει να...

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Το «μόνιμο» καλοκαίρι του Αλέξη Τσίπρα

Προφανώς και τα καθήκοντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ πιο περιορισμένης εμβέλειας από εκείνα της κυβέρνησης. 
Η κυβέρνηση άλλωστε λαμβάνει αποφάσεις και η αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να ασκεί αυστηρό έλεγχο. 
Με την ίδια λογική λοιπόν είναι απολύτως φυσιολογικό ο εκάστοτε πρωθυπουργός να κάνει πιο έντονη την παρουσία του ακόμα και στην «καρδιά» του καλοκαιριού, ειδικά όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν από την αντίστοιχη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην περίπτωση όμως του Αλέξη Τσίπρα, η κατάσταση φαίνεται να είναι λίγο διαφορετική...

Το διπλό «παιχνίδι» της Μέρκελ

Ουδέποτε μέχρι σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ έκρυψε ότι αντιμετωπίζει την Τουρκία ως προνομιακό συνομιλητή της. 
Η παραμονή άλλωστε ισχυρού τουρκικού στοιχείου εντός της χώρας και οι σημαντικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Βερολίνου - Άγκυρας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για κάτι το διαφορετικό.
Στο πλαίσιο αυτό η Γερμανίδα καγκελάριος βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής ότι με την στάση της «έκλεινε το μάτι» στον Τούρκο πρόεδρο, καθ' όλη τη διάρκεια ελληνοτουρκικών εντάσεων. Μία...

Μητσοτάκης στο Cnn: Δεν είναι δυνατόν να γίνει διάλογος με τα τουρκικά πολεμικά στο Αιγαίο - Υπάρχει και η Χάγη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ.
«Το μήνυμά μου στην Τουρκία είναι σταματήστε τις προβοκάτσιες και ελάτε να συζητήσουμε σαν πολιτισμένοι γείτονες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις προκλήσεις της Αγκυρας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει διάλογος με τα τουρκικά πολεμικά στο Αιγαίο ή την ανατολική Μεσόγειο.
Η Τουρκία είναι διεθνώς απομονωμένη εκτίμησε...

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Σκηνικό κατάρρευσης στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανήμπορος ο Τσίπρας να ελέγξει την κατάσταση

Σκηνικό απόλυτης κατάρρευσης επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τις εσωκομματικές κόντρες και τα συντροφικά μαχαιρώματα να λαμβάνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας.
Η εσωκομματική αντιπολίτευση έχει σηκώσει μπαϊράκι και σπεύδει να υπενθυμίσει στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα πρέπει να ξεχάσει τις εμμονές του στα αρχηγικού τύπου κόμματα και τις τύπου one man show παραστάσεις που συνήθιζε όλα τα προηγούμενα χρόνια να δίνει.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εμφανίζεται...

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

100 Tέλεια Συγχρονισμένες Φωτογραφίες Που Θα Σας Κάνουν Να Τις Ξανακοιτάξετε

Μπορεί να μην είστε ο καλύτερος φωτογράφος στον κόσμο αλλά μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για μια καταπληκτική φωτογραφία, είναι να βρίσκεστε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. 
Υπάρχουν φορές που το σύμπαν θέλει να βγάλουμε την τέλεια φωτογραφία και για αυτό ευθυγραμμίζει τα πάντα με τόση ακρίβεια που το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πατήσουμε το κουμπί λήψης. 
Από τυχαίες οπτικές ψευδαισθήσεις μέχρι απίστευτα photobombs, εδώ θα βρείτε 100 άψογα συγχρονισμένες φωτογραφίες οι οποίες θα σας φτιάξουν τη μέρα ( ή τη νύχτα... αυτό εξαρτάται από τη γεωγραφική τοποθεσία σας). 
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

Πώς ο Μητσοτάκης εξέθεσε τον Ερντογάν, η καθοριστική απόφαση των Βρυξελλών

Ορισμένοι του άσκησαν σκληρή κριτική. 
Κάποιοι άλλοι τον αμφισβήτησαν, ενώ υπήρξαν και αυτοί που δε δίστασαν να προεξοφλήσουν την στρατηγική του ήττα. 
Στην πολιτική όμως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και αυτό ισχύει ασφαλώς και στην περίπτωση της τακτικής που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον Ταγίπ Ερντογάν.
Η επίσημη ανακοίνωση διά στόματος του προέδρου του ευρωπαϊκού συμβουλίου, της διεξαγωγής έκτακτης συνόδου κορυφής στις 24-25 Σεπτεμβρίου, για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, αναμφίβολα συνιστά...

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Διευκρινίσεις στη χρήση μάσκας

Διευκρινίσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τη χρήση μάσκας από ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα.

Ανακοίνωση με την οποία παρέχει απαραίτητες διευκρινίσεις αναφορικά με τη χρήση μάσκας από ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια αναπνευστικά νοσήματα εξέδωσε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.
Στη σχετικά ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως η μάσκα...

Ρώσικα ΜΜΕ: Ελληνικό υποβρύχιο έκοψε τα καλώδια του Oruc Reis

Όχι μόνο βρέθηκε υποβρύχιο κάτω από το τουρκικό ερευνητικό, αλλά του έκοψε και τα καλώδια λένε οι Ρώσοι.

Αυτό ισχυρίζονται ρώσικα ΜΜΕ σήμερα, με φόντο την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το παρολίγον θερμό επεισόδιο μεταξύ της φρεγάτας Λήμνος και της τουρκικής φρεγάτας Kemal Reis, που έληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, με μία μεγάλη τρύπα στην πίσω, στην δεξιά πλευρά το τουρκικού πλοίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την ώρα της σύγκρουσης της φρεγάτας Λήμνος με την...

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτηση Τσίπρα για τον Δεκαπενταύγουστο

«Εμφύλιος πόλεμος» φαίνεται να ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Δεκαπενταύγουστο, η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
Αρκετοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν και βρήκαν την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα αρκετά πιο... φιλική προς την εκκλησία από ό,τι θα «άρμοζε» σε ένα αριστερό, ριζοσπαστικό κόμμα, του οποίου ο αρχηγός είναι άθεος.
Αρκετοί, όμως ήταν κι αυτοί που υποστήριζαν πως έπραξε το πρέπον ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρώτος που...

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Τοπικά lockdowns μπροστά στο φόβο επιβολής ενός καθολικού

Η τέταρτη ημέρα με πάνω από 200 κρούσματα έχει σημάνει συναγερμό. 
Η μαζική επιστροφή εκδρομέων από Δευτέρα προβληματίζει. Η είδηση για διασωλήνωση μιας νεαρής κοπέλας 17 ετών, ενισχύει την ανησυχία. 
Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο για τις 16 πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές της χώρας μπορεί να μην είναι αρκετά.
Τα σενάρια για τοπικά lockdowns σε διάφορες περιοχές...

Ο «αμερικανικός εφιάλτης» του Ταγιπ Ερντογάν...

Αμερικανικός «εφιάλτης» για την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν καθώς μετά την παρέμβαση του προέδρου Τραμπ για την επίτευξη συμφωνίας Ισραήλ- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την σύμπλευση με Μακρόν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, το βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα με τις δηλώσεις του υποψήφιου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν τον περασμένο Ιανουάριος στους New York Times προκαλεί αγωνία στο περιβάλλον Ερντογάν...

Κοροναϊός : Ραγδαία η εξάπλωση στην Ελλάδα – «Στοχεύει» τους νέους ο ιός, προβληματίζει η επιστροφή των εκδρομέων

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν λοιμωξιολόγοι και αρχές, θορυβημένοι από τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού, καθώς για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, ανακοινώθηκαν το Σάββατο πάνω από 200 νέα κρούσματα.
Την ανησυχία εντείνει η είδηση ότι μεταξύ των διασωληνωμένων περιλαμβάνεται και ένα ανήλικο κορίτσι, γεγονός που καταρρίπτει το μύθο ότι οι νέοι δεν κινδυνεύουν από τον κοροναϊό, γιατί ακόμη και αν κολλήσουν θα νοσήσουν ελαφριά...

Άρθρο-κόλαφος των Times για την Τουρκία: Δεν μπορεί να είναι στο ΝΑΤΟ και να καταπατά τα ελληνικά ύδατα

Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να έχει μια χώρα μέλος που αρνείται να ζήσει εντός των καθιερωμένων συνόρων της και καταπατά τα ελληνικά και τα κυπριακά ύδατα.
Αυτή είναι μια μη διαπραγματεύσιμη αρχή και οι ηγέτες της Συμμαχίας θα πρέπει να την επισημάνουν γρήγορα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει σήμερα, στο κύριο άρθρο της, η εφημερίδα The Times του Λονδίνου.
Για περισσότερα από 70 χρόνια το ΝΑΤΟ έχει διαφυλάξει την...