Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Με το βλέμμα στα ΣΤΕΝΑ! Το νησί που θα προκαλέσει ήττα της Τουρκίας σε περίπτωση πολέμου (ΧΑΡΤΗΣ)

Το μεγαλύτερο αγκάθι για την Άγκυρα μετά το Καστελόριζο...

Ανά τον πλανήτη, υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία τα οποία θεωρούνται στρατηγικά δίνοντας στον κάτοχό τους πλεονεκτήματα. Στο Αιγαίο αυτόν το ρόλο έχει το νησί της Λήμνου.
Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Αιγαίου, μία ανάσα από τα στενά του Ελλήσποντου με κοντινά νησιά την Ίμβρο, Τένεδο, Αγ. Ευστράτιο και Σαμοθράκη. Η εγγύτητά του στα στενά του Ελλήσποντου σε συνδυασμό με το μέγεθός του...

Κατακραυγή κατά Ερντογάν για τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας και το προκλητικό σόου

Σόου εσωτερικής κατανάλωσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

με στόχο τον αποπροσανατολισμό της τουρκικής κοινής γνώμης από τα πραγματικά εσωτερικά προβλήματα, χαρακτηρίζει ο διεθνής Τύπος την μουσουλμανική προσευχή που τελέστηκε σήμερα στην Αγιά Σοφιά, για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια, που συνοδεύτηκε από προπαγάνδα, γαλάζια χαλιά...

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Από τι υλικό είναι φτιαγμένοι οι Συριζαίοι;

«Από τι υλικό είναι φτιαγμένοι αυτοί οι άνθρωποι;»

ρωτούσε κάποια χρήστης του Facebook.
Είχε δει τον Τσίπρα να προτείνει συναίνεση στα εθνικά θέματα έναντι παραγραφής των Συριζαϊκών ανομημάτων. 
Είχε δει τον βουλευτή Μάρκου (και καθηγητή πανεπιστημίου!) να χυδαιολογεί σαν αφιονισμένος οπαδός ποδοσφαιρικής θύρας την ώρα του κρίσιμου αγώνα. 
Είχε ακούσει τον Πολάκη να λέει «δεν είμαστε ίδιοι».
Ο Πολάκης εξήγησε βέβαια ότι του Αδώνιδος η παράταξη είναι...

Πρωτοφανής η πολιτική απελπισία Τσίπρα – Ιστορική ξεφτίλα συνιστά η απαίτηση για «κουκούλωμα» των σκανδάλων

Είναι βέβαιο!

Δεν έχει πάτο η κατρακύλα του Τσίπρα προς την απόλυτη, την ακραία, την ιστορική ξεφτίλα.

Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στα πολιτικά πράγματα της χώρας η δημόσια απόπειρα αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το κόμμα του υπό δικαστική έρευνα και άλλες να αναμένονται στο επόμενο χρονικό διάστημα, να «απαιτεί» από την κυβέρνηση «συμφωνία», ντιλάρισμα δηλαδή, για να στηρίξει τα συμφέροντα της χώρας, όταν...

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ο Τσίπρας έδειξε να φοβάται τις αποκαλύψεις

Σκιά του παλιού λαμπερού εαυτού του χθες στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας (το παράλογο της πολιτικής του δεν αναιρούσε την λαμπερότητα της κοινοβουλευτικής του παρουσίας. 
Μάλλον την ενίσχυε). 
Βαρύθυμος και «γκρίζος», σχεδόν πελιδνός, έλαβε πρόωρα το λόγο για να διαπραγματευτεί το αδιανόητο: Την στήριξή του στα εθνικά θέματα με αντίτιμο την μη διερεύνηση όσων καταλογίζονται ως ανομήματα της κυβέρνησης.
Αφού διεκτραγώδησε την συμπεριφορά της Τουρκίας με την...

Στο Eιδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά την υπερψήφιση του πορίσματος της προανακριτικής Επιτροπής. 
Ειδικότερα, 177 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής ψήφισαν «ναι» στην παραπομπή του για το σύνολο των αδικημάτων που κατηγορείται ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης απείχαν από την ψηφοφορία και 3 ψηφοδέλτια βρέθηκαν άκυρα.
Σημειώνεται ότι ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ενημερωθεί πως θα συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ο...

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Η Ελλάδα έχει και ισχύ και θέληση

Η Τουρκία έχει αποφασίσει να τραβήξει το σκοινί. 
Δεν το κάνει για λόγους «εσωτερικής κατανάλωσης», δεν το κάνει επειδή «ο Ερντογάν είναι τρελός». 
Η Τουρκία έχει σχέδιο και με βάση αυτό κινείται, εκμεταλλευόμενη την απροθυμία που είχαν επιδείξει οι ανταγωνιστές της στην περιοχή να την εμποδίσουν. Το κάνει τώρα επειδή φοβάται ότι η Ελλάδα «γυρίζει σελίδα». Κι είναι αλήθεια. Η χώρα διαθέτει επιτέλους έναν ισχυρό κυβερνήτη!
Το προσωπικό μένος του Ταγίπ Ερντογάν για τον Κυριάκο...

Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Εμβόλιο Οξφόρδης : Ελπίδες για αποτελεσματικό «όπλο» ενάντια στον κοροναϊό πριν το τέλος του έτους

Με τον κοροναϊό να βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας και πολλές χώρες να απειλούνται με ένα δεύτερο κύμα του φονικού ιού, η ανθρωπότητα πήρε σήμερα μια -μικρή μεν- αλλά πολύ σημαντική νίκη, κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την εξεύρεση του «όπλου» που θα εξαφανίσει τον ιό και θα επαναφέρει τον κόσμο στην κανονικότητα. Πρόκειται για την εξεύρεση του εμβολίου.
Η επιστροφή στην προ κοροναϊού εποχή, η οποία θα έρθει μόνο μετά την εξεύρεση του εμβολίου, μπορεί να...

Έρημος, βαρύς και μόνος ο Τσίπρας - Η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων σφίγγει τον κλοιό

Ούτε στα χειρότερα όνειρα του δεν θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να δει αυτά που εξελίσσονται στο πολιτικό επίπεδο τους τελευταίους μήνες και απειλούν να εξαερώσουν κάθε έννοια «αριστεράς» στην ελληνική κοινωνία, καθιστώντας ένα συστηματικά «αγιοποιημένο» ιδεολογικά, τα προηγούμενα χρόνια, πολιτικό χώρο συνώνυμο της πολιτικής συμμορίας...
Του Χρήστου Υφαντή
Στους χειρότερους εφιάλτες του, από τη δικαιοσύνη και την εργαλειοποίηση της «για την κανονική, την γνήσια κονόμα»...

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Παραδικαστικό ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ελληνοαμερικανός επενδυτής και ο δικηγόρος από πολιτικό τζάκι (εικόνα)

Ένα πολύ ενδιαφέρον παραπολιτικό δημοσιεύει σήμερα το "Βήμα" στην τελευταία του σελίδα.
Εκεί όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως έχει αρχίσει να "κελαηδάει" Ελληνομερικανός επενδυτής που είχε εμπλακεί και δικαστικά σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση που είχε σχέση με το εγχώριο Τραπεζικό σύστημα.
Λέτε και αυτός, όπως ο Σάμπυ Μιωνής, να έλαβε "οδηγίες" (επί ΣΥΡΙΖΑ) από το... μαγαζί του τότε Μαξίμου, σε ποιον να...

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

«Κόλαφος» για τη φωτιά στο Μάτι: «Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε» - Βίντεο

Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε λίγες μέρες πριν την συμπλήρωση των δύο ετών από την τραγωδία στο Μάτι, όπου 102 ανθρώπινες ψυχές βρήκαν τραγικό θάνατο, το δημοσίευμα της Καθημερινής που φέρνει στο φως διαλόγους και στοιχεία για απόπειρα συγκάλυψης της έρευνας σχετικά με τα τυχόν λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν το βράδυ της 23ης Ιουλίου του 2018.
Οι διάλογοι που φέρνει στο φως η «Καθημερινή» προκαλούν σοκ, καθώς το δημοσίευμα αναφέρει πως ο πραγματογνώμονας αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσος, στον οποίο...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων της Κυριακής...