Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Ανασχηματισμός τομών και όχι ισορροπιών

Η πρόκληση για τον πρωθυπουργό είναι μεγάλη. Να προσφύγει στις κάλπες και να συντρίψει τον αντίπαλο του. Να τον αποτελειώσει. 
Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια.
Και εξουδετερώνει την απλή αναλογική και σταθεροποιεί την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό.

Βέβαια, υπάρχει ένας ισχυρός πολιτικός αντίλογος. Δεν υπάρχει νομιμοποιητική βάση για πρόωρες εκλογές. Η οικονομική πολιτική δεν θα υποστεί δραματικές αλλαγές, καθώς η...

«Καζάνι» του κορονοϊού τα Βαλκάνια

Κρούσματα που φτάνουν μέχρι και τα 250 την ημέρα, συστήματα υγείας που δεν αντέχουν, μέτρα τα οποία δεν αρκούν, συνθέτουν ένα υγειονομικό καζάνι που βράζει στα Βαλκάνια και αποτελούν ιδανική συνταγή για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας στην γειτονιά μας, προτού καν τελειώσει το πρώτο.
Στη Σερβία συζητούν για lockdown στο Βελιγράδι, ενώ επανέρχονται μέτρα σε αρκετές πόλεις, το Κόσοβο...

Σήμα Μητσοτάκη για πολλή δουλειά και απτά αποτελέσματα - Οι κρίσιμοι τομείς στην ατζέντα του Πρωθυπουργού

Ανεβάζει στροφές ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή του κυβερνητικού έργου το επόμενο κρίσιμο δίμηνο της μάχης με την ύφεση και της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας.
Μετά την ανακοίνωση των διορθωτικών αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω δεν θα καθυστερήσουν, προχωρά η υλοποίηση των δράσεων σε κρίσιμους τομείς με τον Τουρισμό να αποτελεί το...

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Επετειακό άρθρο: Ο Σύριζα και το παράλληλο σύμπαν

Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 και ώρα 10:16 μ.μ. για την Ελλάδα ολοκληρωνόταν η δεύτερη κατά σειρά Ηλιακή Έκλειψη του 2019, η οποία ήταν ολική. 
Ταυτόχρονα, έβαινε προς ολοκλήρωση και ο παρανοϊκός πολιτικός κύκλος της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ. Εκείνη την ημέρα, είχαμε γράψει το ακόλουθο άρθρο:
“Αν δεν γνωρίζαμε πόσο βαθιά οικονομικά αγράμματη και μαθηματικά αναλφάβητη είναι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαμε να πιστέψουμε, ότι θα έπαιρνε άριστα στην Ευκλείδεια Γεωμετρία. Και ειδικά στο μάθημα, που αφορούσε στις παράλληλες ευθείες.
Σύμφωνα με την Ευκλείδεια Γεωμετρία, οι σχετικές θέσεις δυο ευθειών ε1 και ε2, οι οποίες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, είναι οι ακόλουθες:...

Τέσσερις παρεμβάσεις για την οικονομία ανακοινώνει σήμερα ο πρωθυπουργός

Πακέτο μέτρων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και ειδικά του τουριστικού κλάδου, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα από του βήματος της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Η κυβέρνηση εξάλλου έχει δεσμευθεί ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει προκειμένου να αμβλύνει τις επιπτώσεις από την πανδημία, τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο των νέων μέτρων...

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Κυρ. Μητσοτάκης: Παράδειγμα μίμησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας η Ελλάδα

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι πέτυχαν σήμερα η χώρα να είναι παράδειγμα προς μίμηση παγκοσμίως στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς πανδημίας»
τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα ειδικής εκδήλωσης στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τον COVID-19.
Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία μονάδων που θα στεγάσουν 174 σύγχρονες νέες...

Όσοι διαμαρτύρονται, έχουν κτίσει καριέρες πάνω στις διαδηλώσεις

Όσοι ζουν στον πραγματικό κόσμο, αντιλαμβάνονται με ευκολία ότι μια πρωτεύουσα που μέσα σε δυο μήνες βιώνει 133 συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και πορείες, απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει. 
Η παράλυση του κέντρου της Αθήνας, η αδυναμία λειτουργίας του εμπορίου, η ασφυξία στις μετακινήσεις και η γενικότερη ταλαιπωρία των πολιτών, είναι οφθαλμοφανείς σε όλους μας.
Σε όλους μας; Όχι...

Προγκίξτε τους ηλίθιους

Χθες ένας τύπος που με πέτυχε στο κέντρο, με καθήλωσε και επί μισή ώρα μου εξηγούσε πως όταν θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο του κορονοϊού (που κατά την πεποίθηση του υπάρχει και το κρύβουν) θα μας φυτέψουν το τσιπάκι παρακολούθησης στο αίμα. 
Κι όσο μου μιλούσε, έγραψε στα social media του «αυτή την στιγμή στην οδό Ακαδημίας, τα ψέλνω στον Καμπουράκη»
Κατά τα λοιπά, φοβόταν μήπως ο Γκέιτς ή ο Σόρος τον θέσουν...

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός: Ο χάρτης των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα

Σε 20 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κοροναϊού που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας (ΕΟΔΥ), το απόγευμα της Τρίτης, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 20 κρούσματα, τα εννιά είναι «εισαγόμενα», τα τέσσερα από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τα δύο από την Αττική και ακόμη δύο από την Καστοριά. 
Παράλληλα, από ένα κρούσμα εντοπίζεται σε Κοζάνη, Σύρο και Λάρισα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι...

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Μητσοτάκης προς νεολαία: Θα χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα και οι πρώτοι ωφελημένοι θα είστε εσείς

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση με νέους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία και συμμετείχαν όλοι τους σε εθελοντικές δράσεις για τη στήριξη των πιο αδύναμων στην κοινωνία.
Το θέμα της συζήτησης που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ ήταν "οι νέοι που νίκησαν την πανδημία" και ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η πανδημία άλλαξε τις ζωές όλων μας» αλλά εξέφρασε την...

Ν. Κωνσταντόπουλος: Υβριστής των αγώνων της Αριστεράς ο Αλ. Τσίπρας

Είναι πολιτική ύβρις να μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας για νέο '89, το να συγκρίνει τα όσα συνέβησαν τότε με τα σημερινά γεγονότα αποτελεί δυσφήμιση των αγώνων της Αριστεράς τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Ν. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Action 24 και την εκπομπή του Γ. Κουβαρά. 
Καταφέρθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα με σκληρές εκφράσεις λέγοντας ότι τα περί “ηθικού πλεονεκτήματος” δεν αποτελούν τίποτα παρά ένα εφεύρημα, ξένο προς την παράδοση της Αριστεράς, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε “όταν το κόμμα γίνεται ανώνυμη εταιρεία εξυπηρέτησης συμφερόντων, τότε αυτό δεν έχει την παραμικρή...

Ρόδος: Το «ευχαριστώ» της μητέρας της εννιάχρονης στον πρωθυπουργό - «Το παιδί είναι καλά»

Την ευγνωμοσύνη της στην ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε η μητέρα του εννιάχρονου κοριτσιού που λιποθύμησε, πριν από λίγες ημέρες, λόγω ασιτίας, στη Ρόδο. 
«Τελείωσα την ανεργία μου, πήρα τη δίμηνη παράταση, να είναι καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φρόντισε γι' αυτό. Το παιδί είναι μια χαρά», τα λόγια της μητέρας που συγκλονίζουν...

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» για τον ΣΥΡΙΖΑ: Σοκαριστικοί διάλογοι, εσωκομματικά «καρφιά» και δημοσκοπική κατάρρευση

Βαρύ το τίμημα της κασέτας στις δημοσκοπήσεις 
– καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ, μεγαλώνει η ψαλίδα με την ΝΔ 
- Παραδέχεται τις συνομιλίες για τις συλλήψεις δημοσιογράφων ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος 
- Σανίδα σωτηρίας ψάχνει στο ‘89 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 
- «Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης πολιτικά αντέχει» παραδέχεται ο Φίλης
Ανεξέλεγκτη τροπή για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό έχει λάβει η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τα τεκταινόμενα της διακυβέρνησης...

Συνάντηση Μητσοτάκη με πολίτες που έχουν βγει νικητές στον αγώνα με τα ναρκωτικά (Βίντεο & Φωτο)

«Χθες, Παγκόσμια Ημέρα κατά της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, συναντήθηκα με πολίτες που έχουν βγει νικητές στον αγώνα με τα ναρκωτικά» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση του στο Twitter.
«Η κυβέρνηση έχει ήδη μεριμνήσει ώστε ο ΟΑΕΔ να αυξήσει στο 90%, από το 70%, το ποσοστό επιδότησης του κόστους απασχόλησης για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν υπαλλήλους...

Γνώριζε τα πάντα! Οι αποκαλύψεις καίνε τον Τσίπρα και αποτελειώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ (εικόνα)

Το ηχητικό ντοκουμέντο που κατατέθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και αφορά τις συνομιλίες του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή, τεκμηριώνει με απόλυτο τρόπο τις καταγγελίες για τον παρακρατικό μηχανισμό που είχε στηθεί στη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει και την έδρα της ιδιότυπης μαφίας που ήταν το Μέγαρο Μαξίμου.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές με την Προανακριτική Επιτροπή να προεξοφλεί την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο μαζί με...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων της Κυριακής...