Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Αφήστε τους υβριστές του ΣΥΡΙΖΑ στη μοναξιά τους

Είναι πλέον κοινός τόπος πως οι υβριστές του ΣΥΡΙΖΑ -και είναι πολλοί- είναι οι μέγιστοι χορηγοί της Νέας Δημοκρατίας. 
Δείχνουν το απεχθές πρόσωπο τους, απευθυνόμενοι σε ένα κοινό φανατισμένο και εμπαθές.
Σήμερα οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν κανένα ουσιαστικό, πολιτικό λόγο να ακολουθήσουν σε αυτήν τη χυδαία συμπεριφορά τούς υβριστές βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα οι Νεοδημοκράτες δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα σε κανένα.
Είναι οι θριαμβευτές...

Η στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας

Η δημόσια συζήτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε μεγάλο βαθμό επικεντρώνεται στην καθημερινή διαχείριση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε (π.χ. μεταναστευτικές ροές, παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, υπερπτήσεις). 
Έτσι όμως βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.
Με μια σειρά από κινήσεις η Τουρκία πλέον επιδιώκει τη στρατηγική περικύκλωση (strategic encirclement) της Ελλάδας. 
Ο συγκεκριμένος όρος προέρχεται από την επιστήμη των Διεθνών Σχέσεων και περιγράφει τη στρατηγική που εφαρμόστηκε στο παρελθόν από τις ΗΠΑ εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, του...

Σοβαρό πρόβλημα, αρνούνται να αποχωρήσουν: Τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν σε ελληνικό έδαφος στον νότιο Εβρο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας προέβη σε διάβημα προς την Τουρκία σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε τις προηγούμενες εβδομάδες στον Έβρο, με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού.
Στην ουσία πρόκειται για κατάληψη ελληνικού εδάφους…
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Εβρου με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού και κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, έχει γίνει διάβημα προς την τουρκική πλευρά.
Όλα ξεκίνησαν προ εβδομάδων, στο νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες, με τη μετάβαση εκεί...

Η μεγάλη αγωνία του Αλέξη Τσίπρα για την αποδοχή Μητσοτάκη στην κοινωνία

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου η αποδοχή που καταγράφει στην κοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η απουσία συγκεκριμένης στρατηγικής και συγκροτημένων προτάσεων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επηρεάζει ουσιαστικά τα ποσοστά του κόμματος που παραμένουν κολλημένα στο χαμηλό βαρομετρικό των τελευταίων μηνών, ενώ παράλληλα άφησε ζωτικό χώρο στον Πρωθυπουργό να παίξει μπάλα με τα γρήγορα αντανακλαστικά, με την υλοποίηση...

Η αλήθεια για την “κατάληψη ελληνικού εδάφους” από τους Τούρκους στην περιοχή Μελισσοκομείο στις Φέρες

“Μόνιμη παρουσία εντός ελληνικού εδάφους έχουν καθημερινά οι Τούρκοι πάνοπλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στον θήλακα στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες και ενισχύουν την παρουσία τους” 
αναφέρουν διάφορα ειδησεογραφικά site, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.
Τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι αρχικά εμφανίστηκαν γύρω στα 10 άτομα τα οποία είχαν τοποθετήσει σκηνή εντός του τουρκικού εδάφους και στη συνέχεια οι δυνάμεις αυτές άρχισαν να...

Δένδιας στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής χρειάζονται τη δέουσα σοβαρότητα

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας. 
@amna_news 23/05/2020
«Τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα».
Αυτό τονίζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια απαντώντας στην κοινή δήλωση των τομεαρχών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και Εθνικής Άμυνας Θοδωρή Δρίτσα.
Επίσης, σημειώνει πως «ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη, η οποία δεν έγινε την Πέμπτη 21/5, αλλά την Τετάρτη 20/5, αναφέρθηκε όχι...

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

«Κλειδωμένοι» από 12 μαχητικά 4 Τούρκοι πιλότοι - «Λυπούμαστε χάσατε», το μήνυμα της Πολεμικής Αεροπορίας

-Δώδεκα ελληνικά μαχητικά “κλείδωσαν” τέσσερις Τούρκους πιλότους
-Πετάμε παντού στο FIR Αθηνών
-Αξιώσεις για περιορισμό πτήσεων στο Αιγαίο από την Τουρκία
-Ξεσπά η κατοχική δύναμη επειδή οι Έλληνες αεροπόροι εκπαιδεύονται στο Αιγαίο
Απέναντι στις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας και την προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων στον Ελληνικό ουρανό, η Πολεμική Αεροπορία προβάλει όχι μόνο την ισχύ της αλλά κι ένα πρόγραμμα διαρκούς εκπαιδεύσεως.
Τα μηνύματα που εκπέμπονται από όλη την κλίμακα των βαθμίδων της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ότι...

Δεν παίζεται η Ελλάδα! Το αμερικανικό δίκτυο ABC στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό με θετικότατο ρεπορτάζ (video)

Η ΠτΔ με την Υπουργό Πολιτισμού
Σε χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του ABC News (Prime) με τη Linsey Davis, σε βίντεο διάρκειας 6 λεπτών, προβλήθηκε νεώτερη-θετικότατη ανταπόκριση του James Longman από την Αθήνα.
Φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα προετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες της στους ξένους τουρίστες» και με τη συνεχή προβολή της λεζάντας ‘No choice but to open-Greece hoping tourism rebounds after lockdown’/ ‘Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το άνοιγμα-Η Ελλάδα ελπίζει ο τουρισμός να επιστρέψει μετά το lockdown”.
Παρουσιάζεται η επιτυχής αντιμετώπιση...

«Εγώ δεν είμαι με κανέναν»

Ο οπαδός του Κυριάκου το λέει ευθαρσώς. «Η κυβέρνηση τα πήγε πολύ καλά με τον κορονοϊό». Δεν ντρέπεται να το πει στην παρέα ή σε τυχαία συζήτηση. 
Μπορεί στις οικονομικές ενισχύσεις να έχει τις αντιρρήσεις του, ειδικά εκεί που πλήττεται ο ίδιος και θα ‘θελε παραπάνω, αλλά σε γενικές γραμμές ομολογεί την στήριξη του. 
Αυτός που κρύβει λόγια είναι ο οπαδός του Σύριζα. Εδώ φαίνεται η πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου...

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι υπουργοί – Σε διαρκή αξιολόγηση το έργο τους

Υπό καθημερινή αξιολόγηση για τα πεπραγμένα τους βρίσκονται οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της Κυβέρνησης, γνωρίζοντας ότι η επίτευξη των στόχων σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συνιστά πρώτη προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε μία περίοδο που ο πρωθυπουργός επιχειρεί να στήσει μια γέφυρα σε στέρεες βάσεις για επιστροφή την Κανονικότητα, έχει δώσει σαφείς εντολές για προσήλωση στη δουλειά και στην επίτευξη απτών...

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Τα διεθνή ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου - Δείτε όλο το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού

santorini-0Σε δύο στάδια η απελευθέρωση του τουρισμού από το εξωτερικό 
- Από τη Δευτέρα yachting, από 1ης Ιουνίου κατασκηνώσεις, κάμπινγκ και ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας 
- Από 15 Ιουνίου ξεκινά ο εξωτερικός τουρισμός και ανοίγουν τα εποχιακά ξενοδοχεία 
- Μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό στους επιβάτες για χώρες που δεν είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες 
- Τι θα ισχύσει για τους μικρούς νησιωτικούς προορισμούς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα
Με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα καλύπτουν μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις και την έναρξη της τουριστικής περιόδου από τις 15 Ιουνίου...

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Μητσοτάκης: Σχέδιο «γέφυρα» 24 δις € για εργασία, οικονομία και τουρισμό (Βίντεο)

Πακέτο 24 δις € για να «νικήσουμε και στον πόλεμο της οικονομίας» τα οποία θα διατεθούν σε τρεις πυλώνες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό. 

Οι τρεις πυλώνες είναι η στήριξη εργασίας, η μείωση φόρων και η τόνωση της επιχειρηματικότητας. 

Όπως είπε είναι πρόγραμμα γέφυρα προκειμένου από την ύφεση που έφερε η υγειονομική καταιγίδα σε όλο τον κόσμο να περάσουμε στην ανάκαμψη και την...

Ο φόβος του Αλέξη μπροστά στην κάλπη

Την ώρα που ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εξέφραζε από το βήμα της Βουλής την ευχή να οδηγηθεί σε Ειδικό Δικαστήριο «για να συνεχίσω να σας βασανίζω» όπως χαρακτηριστικά είπε, σημειώνοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε «ευκαιρία για την Ελλάδα», ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λάβει μέρος στη σημερινή ψηφοφορία. 
Το ενδεχόμενο διαρροών βάρυνε στην απόφαση αυτή όπως άλλωστε και στην προ μηνών περίπτωση της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη.
Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και η καλύτερη δυνατή...

Θα γίνει η Novartis λαιμητόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο γαρ καιρός εγγύς. 
Η υπόθεση της Novartis θα φτάσει στο Ειδικό Δικαστήριο, και τότε θα φανεί εάν θα έχει χρεοκοπήσει η «ρητορική περί σκευωρίας» που υποστήριξε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. 
Μετά από την σημερινή ψήφιση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου, ο Παπαγγελόπουλος δεν θα νιώθει μοναξιά καθώς θα έχει παρέα τους φερόμενους ως συνενόχους του.
Κατά τα ειωθότα ο κ. Τσίπρας, προέβλεψε ότι «τραγωδία θα είναι οι πολιτικοί και δικονομικοί χειρισμοί (της κυβέρνησης), και φάρσα...

Η παραζάλη της Αντιπολίτευσης

Βαδίζοντας στο κέντρο της Αθήνας, Τρίτη και απομεσήμερο, μετά από δύο ολόκληρους μήνες, σκέφτομαι ότι η παραζάλη μου λόγω καύσωνα μόνο με εκείνη της Αντιπολιτεύσεως μπορεί να συγκριθεί.
Έχοντας επιστρέψει για τα καλά στα έδρανα οι βουλευτές, παρατηρούσα τις προάλλες τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης στο βήμα. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν πιστεύω τα λόγια του άλλου. Είναι χούι μου, αλλά έτσι κάνω. Προσέχω μόνον αυτό που παφλάζει ανάμεσα στα μάτια και στο στόμα, περίπου σαν τον γιατρό που μόνο...

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Δημοσκόπηση MRB: «Νταμπλ σκορ» σε πρόθεση ψήφου και καταλληλότητα για ΝΔ και Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR...
Με διπλάσια διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών και την αξιολόγησή τους σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας...

Μητροπολίτης Αργολίδος: “Η ανοησία και ο φανατισμός βλάπτουν σοβαρά την υγεία”

Του Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου
      Πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες από τότε που άρχισαν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα στην χώρα μας από τα οποία δεν εξαιρέθηκε η εκκλησία μας. 
Αν για όλους τους χριστιανούς ήταν μια περίοδος οδύνης για την στέρηση των ιερών ακολουθιών και ιδιαίτερα της θείας Λειτουργίας, για τους κληρικούς ήταν πολύ πιο οδυνηρή η περίοδος αυτή. Αναγκαστήκαμε να λειτουργούμε χωρίς το λαό, με άδειες εκκλησίες, με ό,τι αυτό σημαίνει. Αυτός όμως ο πόνος και η οδύνη έγινε αφόρητη από τις συνεχείς επιθέσεις, όχι τόσο των εκτός εκκλησίας, αλλά των μελών της...

Α.Τσίπρας: «κύριε Βαρδή, σώστε με»

Χθες είχαμε μια συνάντηση που φανερώνει την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τέως πρωθυπουργός, καθώς πλέον τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν του επιτρέπουν να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία κινήσεων.
Η περίφημη διεύρυνση έχει βραχυκυκλωθεί ελλείψει νέων «προθύμων». 
Κουβεντιάζουν μεταξύ τους και νομίζουν πως έσπασαν την πολιτική απομόνωση στην οποίαν έχουν περιέλθει. Προσπαθούν να απευθυνθούν σε ένα κοινό το οποίο όμως δεν υπάρχει. Το έχουν κατασκευάσει στο μυαλό τους.
Όσοι ψήφισαν το ΚΙΝΑΛ έχουν κλειστά τα αυτιά τους στις προσπάθειες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να τους...

Βαρόμετρο εξελίξεων για το Μαξίμου, η διάσωση του τουρισμού

Και να πληρώναμε για τέτοια δημοσιότητα στο πλαίσιο μιας στοχευμένης διαφημιστικής καμπάνιας είναι αμφίβολο αν θα την είχαμε. 
Σε μία περίοδο που ο πλανήτης παλεύει να κρατηθεί όρθιος από την πανδημία του κορονοϊού, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. 
Με συνεχείς ανταποκρίσεις και αναλύσεις τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου παρουσιάζουν τις εξελίξεις στη χώρα μας με κεντρικό άξονα την επιτυχή αντιμετώπιση του ιού...

«Στράγγιξε» η Κουμουνδούρου - Άδεια τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ: Οι 4 (κρατικοδίαιτοι) επιχειρηματίες που... αυτομόλησαν

Η (λεγόμενη) Προεδρική φρουρά του Τσίπρα εμφανίζεται έντονα προβληματισμένη για τα… κενά στο Ταμείο της Κουμουνδούρου.
Η χρηματοδότηση του κόμματος στηριζόταν αποκλειστικά σε τέσσερις επιχειρηματίες, οι οποίοι τυχαίνει να έχουν νταραβέρια με το Δημόσιο.
Ο ένας εξ αυτών, που ταυτίστηκε ολοκληρωτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, αυτομόλησε στην κυριολεξία και για να διασωθεί προσφέρει γη και ύδωρ στο νέο...

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Ανασχηματισμός καλοκαιρινός και όχι ανοιξιάτικος

Όσοι γνωρίζουν τον τρόπο που σκέφτεται και κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να διαβεβαιώσουν για ένα βασικό στοιχείο της πολιτικής του φιλοσοφίας: 
Δεν κάνει επιλογές εν θερμώ. 
Δεν δρά κάτω από την πίεση ή υπό το όποιο κλίμα μπορεί να έχει διαμορφωθεί τη δεδομένη στιγμή.
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν η συντονισμένη επιχείρηση διάψευσης των δημοσιευμάτων και των σεναρίων περί αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα ήταν απολύτως αναμενόμενη. Πώς θα μπορούσε...

Οι υπεργολαβίες στο προξενιό Τσίπρα - Φώφης

«Προοδευτικά»…εργαλεία και αναγνωρίσιμες «υπεργολαβίες» εκτός «περιμέτρου» της Κουμουνδούρου, χρησιμοποιούνται εσχάτως, για να υποστυλωθούν οι σαθρές γέφυρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να απελευθερωθεί ο Αλ. Τσίπρας από την μέγγενη της μάχης των φραξιών στο κόμμα και της πολιτικής επικυριαρχίας Μητσοτάκη στις παρυφές της Κεντροαριστεράς.
Αυτή τη στιγμή το εσωκομματικό τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει η σύγκρουση των «δυο ψυχών» - σύμφωνα με φράση του Ευ. Τσακαλώτου στην πρόσφατη Π.Γ – και το μπρα ντε φερ των σκληρών της παλιάς και ακλόνητης παρέας του προέδρου με τους κομματικούς που ηγείται ο Π. Σκουρλέτης...

Η μυστική συνάντηση Βαρδή Βαρδινογιάννη με Τσίπρα - Τι συζήτησαν

Σε μια είδηση που έχει την σημασία και την βαρύτητα της, προχώρησαν χθες τα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ".
Αφού όπως αποκάλυψε στην στήλη του "Πολιτικός Καφές" ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης, το αφεντικό της Motor Oil Βαρδής Βαρδινογιάννης και ο... απηνής διώκτης της Διαπλοκής "αντισυστημικός" επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις σαν δυο καλοί φίλοι.
Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο Γιάννης Κουρτάκης:

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Υγεία - Οικονομία: Τι θα μάθουμε από την κρίση

Στο άρθρο μου, «Και όμως υπάρχει μια πιθανότητα!» (Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018), αναφέρω σε ένα σημείο του: 
«Η κρίση θα συμβεί ξανά αλλά θα είναι διαφορετική και σίγουρα δε θα μοιάζει με την προηγούμενη. Το αν θα είναι περισσότερο καταστροφική θα κριθεί από την αιτία που θα την προκαλέσει και τον αδύναμο κρίκο της». 
Πριν έναν χρόνο ακριβώς στο άρθρο μας με τίτλο “Sell in may but don’t go away” (15/10/2019) αναφέραμε: 
«Πραγματική απειλή για μια χώρα, για μια οικονομία, για τις αγορές αποτελεί εκείνο που έρχεται όταν κανείς δεν το περιμένει και σίγουρα όταν έρθει ο κόσμος δε θα είναι έτοιμος να το υποδεχθεί… πόσο μάλλον η Ευρωπαϊκή ένωση, εάν δεν αλλάξει ριζικά.»...

H Δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ξανακτυπά

Το πρωτοσέλιδο της επίσημης έκφρασης της Δεξιάς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προχθές και προβοκατόρικο και αποκαλυπτικό των προθέσεων των συντακτών του.
Υποστήριζε πως βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝΑΛ θα υπουργοποιηθούν στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Μάλιστα, κατά τρόπο αήθη, είχε και τις φωτογραφίες αυτών των βουλευτών.
Όπως ήταν φυσικό έπεσε βροχή διαψεύσεων καθιστώντας...

Ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Ένα ιδιότυπο Game of Thrones εξελίσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να επιλέγει να σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους για να κρύψει κάτω από το χαλί τα εσωκομματικά προβλήματα, αλλά και στελέχη που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να επηρεάσουν την πολιτική αλλά και την επόμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου, να συγκρούονται ανοικτά.
Οι τρεις συν μια “φυλές” που διαγκωνίζονται για να λάβουν θέση δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος έχουν βγάλει τα… μαχαίρια χρησιμοποιώντας και φίλα προσκείμενα μέσα...