Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

«Whatever it takes» νούμερο 2 για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η έκβαση της πρώτης μάχης με την πανδημία, εκτός δραματικού απροόπτου, κρίνεται θετική καθώς η Ελλάδα κατάφερε να αποφύγει τον «Γολγοθά» που βιώνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες θρηνώντας απώλειες χιλιάδων ανθρωπίνων ζωών.
Η συντεταγμένη δράση της Πολιτείας και η επίδειξη υψηλής ατομικής και κοινωνικής ευθύνης από την πλειονότητα των πολιτών, επιτρέπουν – σε όσους δεν έχασαν αγαπημένους – την πολυτέλεια να γκρινιάζουν για το αλλιώτικο Πάσχα που...

«Ζαλισμένο κοτόπουλο» ο Τσίπρας - Ασκεί αντιπολίτευση της πλάκας

Δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που η χώρα συνεχίζει τη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Είναι ξεκάθαρο από τους τραγικούς χειρισμούς του ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι εγκλωβισμένος σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο και προσπαθεί μαζί με τους συνεργάτες του να κάνει αντιπολίτευση προβάλλοντας αστεία επιχειρήματα και κουβέντες χωρίς αντίκρυσμα.
Το άγχος του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο όταν βλέπει...

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ολόκληρη η Δημοσκόπηση της Marc: Προβάδισμα 23,3 μονάδων για τη ΝΔ - Ποιος αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος Έλληνας (Κάρτες)

Έντονες αλλαγές φαίνεται ότι φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και στο πολιτικό σκηνικό. 
Δημοσκόπηση της Marc, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ, δείχνει άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ της ΝΔ, πρωτοφανή ποσοστά δημοτικότητας για τον Σωτήρη Τσιόδρα, και μεγάλο ποσοστό αποδοχής των περιοριστικών μέτρων...

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Το σενάριο «εφιάλτης» και το άγχος του Μεγάρου Μαξίμου

Όλα κρίνονται μέσα στα επόμενα 24ωρα. 
Όλες οι προσπάθειες, όλες οι θυσίες, ο αγώνας μιας ολόκληρης κοινωνίας. 
Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά από την επιβολή των περιοριστικών μέτρων η συζήτηση περί μερικής ή ολικής άρσης τους έχει αρχίσει να κυριαρχεί σαν όλα να τελείωσαν.
Στο σημείο αυτό κρύβεται, όπως μεταφέρει καλά πληροφορημένη πηγή του Μεγάρου Μαξίμου, η μεγάλη ανησυχία που κυριαρχεί στο πρωθυπουργικό γραφείο...

Στην κόψη του… κοροναϊού ο Ερντογάν – Χάνεται αν χάσει το στοίχημα της πανδημίας

Η πανδημία του νέου κοροναϊού είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς πρέπει όχι μόνο να φανεί ικανός να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση αλλά και να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δείξει μέχρι τώρα ότι μπορεί να αντέξει σε δύσκολες περιστάσεις. Άλλωστε, είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος ηγέτης χώρας του G20 που μπορεί να υποστηρίζει ότι...

Δεν φτάνει η απόσταση δύο μέτρων για όσους κάνουν τζόκινγκ

Πανεπιστημιακή μελέτη από το Βέλγιο και την Ολλανδία προειδοποιεί τους αθλούμενους ότι η απόσταση των δύο μέτρων όταν κάνουμε τζόκινγκ ή ποδηλασία δεν παρέχει επαρκή προστασία για την μόλυνση από τον κορωνοϊό.
Ο Bέλγος καθηγητής αεροδυναμικής Μπερτ Μπλόκεν, ο οποίος ήταν επικεφαλής σχετικής μελέτης στα πανεπιστήμια του Λέουβεν (Βέλγιο) και του Αϊντχόφεν (Ολλανδία), είπε σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk) ότι...

H δύσκολη «άσκηση ισορροπίας» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην πολιτική κάνεις κινήσεις και περιμένεις τα αποτελέσματα τους. 
Οι πολίτες είτε θα σε υποστηρίξουν είτε θα σε αποδοκιμάσουν μπροστά στην κάλπη. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, όπως επισημαίνει συνεργάτης του, έκανε συγκεκριμένες , «καθαρές» επιλογές :
Να προχωρήσει γρήγορα στην λήψη περιοριστικών μέτρων, πριν από πολλές ευρωπαΪκές χώρες. 
Παράλληλα δε θέλησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση και μέσα από τηλεοπτικά μηνύματα του δήλωνε παρών σε όλες τις φάσεις της δοκιμασίας, αποφεύγοντας να κλειστεί στο...

Οικογενειακά γεννεθλία για τη Νατάσα Καραμανλή: Με τούρτα «Μένουμε Σπίτι»

Αυστηρώς οικογενειακά, όπως επιτάσσει το κλίμα των ημερών, γιόρτασε η Νατάσα Παζαΐτη - Καραμαλή τα φετινά γενέθλιά της.
Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του κοροναϊού, γιόρτασε τα 54α γενέθλιά της στο σπίτι, έχοντας δίπλα της τον Κώστα Καραμανλή και τα παιδιά τους Αλίκη και Αλέξανδρο.
Μάλιστα όπως έγραψε η ίδια στο instagram «Ευτυχία είναι να γιορτάζεις με τους πιο αγαπημένους ανθρώπους της ζωής σου δίπλα σου».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η τούρτα που...

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Ηγέτης Νέας Εποχής – Γιατί ο Μητσοτάκης θα αρνηθεί να διαχειριστεί την κακομοιριά καινούργιων Μνημονίων

Στο περιθώριο της καθημερινής μάχης για την αντιμετώπιση με τους καλύτερους δυνατούς όρους της πανδημίας του κορωνοϊού στο μυαλό του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη αναπτύσσεται το σχέδιο για την επόμενη μεγάλη αναμέτρηση με τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα...

Δημοσκόπηση MRB: Το 80% κρίνει θετικά τον Μητσοτάκη - Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί (Κάρτες)

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες τους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με την αντιμετώπιση της απειλής του κοροναϊού, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB.
Παράλληλα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Star, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αξιολογείται θετικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.
Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία κρίνει ως...

Μητσοτάκης: Επίδομα 400 € στους μακροχρόνια άνεργους (Βίντεο)

«Κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος» 

τόνισε ο πρωθυπουργός 
- Η πανδημία υποχωρεί, αλλά μπορεί να επιστρέψει τον επόμενο χειμώνα και πρέπει να μας βρει έτοιμους 
- «Με την υπεύθυνη στάση σας, δαμάσατε το πρώτο κύμα του κορωνοϊού»
«Κάνατε θυσίες, σας αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο μήνυμά του προς τους πολίτες για την πανδημία του κορωνοίού. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι...

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Η κίνηση που «δείχνει» καραντίνα για το Πάσχα

Την ώρα που όλο και περισσότεροι συζητούν για την άρση τουλάχιστον ορισμένων από τα εν ισχύ περιοριστικά μέτρα, τα οποία προφανώς και έχουν προκαλέσει κόπωση στην πλειοψηφία της κοινωνίας, οι εικόνες του Σαββατοκύριακου προβληματίζουν. 
Χωρίς κανείς να παραγνωρίζει το γεγονός ότι η καραντίνα έχει γίνει βάρος για τους περισσότερους, μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, το ενδιαφέρον πλέον επικεντρώνεται στο Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Με όλες τις...

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Άσπρα Περιστέρια - Διήγημα του Βασίλη Τσιαμπούση, Αφιερωμένο στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία όλου του κόσμου

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ,
την 11η Απριλίου 2020)
Κλεισμένος στο σπίτι για δέκατη μέρα, βγαίνω στο μπαλκόνι και ταΐζω τ’ αδέσποτα περιστέρια. Αυτά που κατακλύζουν όλες τις μεγάλες πόλεις και βρομίζουν πλατείες, δρόμους, αυτοκίνητα, ταράτσες. Στη βορειοδυτική γωνιά της απέναντι οικοδομής, στη διασταύρωση των οδών Φ. και Γ., όποιος παρκάρει το αυτοκίνητό του, το βρίσκει έπειτα γεμάτο κουτσουλιές. Κι αυτό, επειδή υπάρχει από πάνω μια μεγάλη μαρκίζα, στην οποία «οι μπερμπάντηδες», αφού πρώτα κάνουν τα ακροβατικά τους στον ουρανό, ξαποσταίνουν γουργουρίζοντας ώρες ολόκληρες.
Με αυτή την ιστορία, όμως, κάποιους γείτονες τους έχει πιάσει...

Ο Καραμανλής θα διαφυλάξει την ηθική νίκη που τόσο σύντομα κατήγαγε;

(Με αφορμή τον θάνατο του Περικλή Κοροβέση - Πρώτη δημοσίευση 10/9/2011)

Στο άρθρο μας: Ο Περ. Κοροβέσης για τον Κ. Καραμανλή: "αν βρεθεί ένας πολιτικός ηγέτης να ενδιαφερθεί για το λαό του μπαίνει στο στόχαστρο"
το οποίο δημοσιεύθηκε και στο Olympia.gr, ξεχωρίσαμε ένα σχόλιο του iconology 2009 και που αφορά την στάση που τηρεί ο Κώστας Καραμανλής
Μας άρεσε και το αναδημοσιεύουμε:
Χαίρομαι ιδιαίτερα γι’αυτές τις δηλώσεις ενός μάλλον αντισυμβατικού και ασυμβίβαστου πολιτικού ( του Περ. Κοροβέση ) που προφανώς ιδεολογικά απέχει παρασάγγας από τον Καραμανλή. 
Ιδεολογικά κι εγώ δεν ανήκω στο χώρο που η πολιτική του Καραμανλή τυπικά καλύπτει. 
Ομως διείδα κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον διαχώριζαν και από τους ομοίους του στην παράταξή του και τους άλλους της αντίπαλης κυβςερνητικής παράταξης. 
Κι έτσι παρακολούθησα την περίπτωση του πιο στενά απόσο θα το επέτρεπε ή θα το συγχωρούσε η ιδεολογία μου.  
Η περίπτωση λοιπόν Καραμανλή συνοψίζεται σ’αυτό το σπάνιο για τις μέρες μας προσόν του:

Τι εισηγούνται στο Μαξίμου για το Πάσχα

Εισήγηση για γενική απαγόρευση κυκλοφορίας τις τέσσερις κρίσιμες ημέρες, δηλαδή από το Μεγάλο Σάββατο έως και την Τρίτη του Πάσχα, υπάρχει σύμφωνα με τις πληροφορίες στο πρωθυπουργικό γραφείο, μπροστά στο φόβο μαζικών μετακινήσεων και συναθροίσεων.
Στην κυβέρνηση ανησυχούν ιδιαίτερα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μετά και τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής και χθες Σάββατο, όπου πάρα πολλοί αψήφησαν τα μέτρα όπως έδειξαν οι...

Ελπιδοφόρα μηνύματα από ενδοφλέβιο φάρμακο για τον Κορωνοϊό

Θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα

Ελπιδοφόρες είναι οι εξελίξεις από το επιστημονικό «μέτωπο» του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο κ. Τσιόδρας, που έδωσε αναλυτικές συμβουλές για τη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας, υποστήριξε ότι είχαμε κάποια αισιόδοξα μηνύματα «σχετικά με τη χρήση ενός ενδοφλεβίου φαρμάκου στο οποίο έχει πρόσβαση και η χώρα μας, μέσω τριών τρόπων».
Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι ο πρώτος τρόπος...