Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Η μοναδική φάρμα βουβαλιών στον Νομό Δράμας είναι στο Παγονέρι Δράμας [εικόνες και βίντεο]

Θέση Μύλοι Κατάχλωρου Παγονερίου.
Το Παγονέρι Δράμας είναι ένα γραφικό ορεινό χωριό του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και απέχει 61 χιλιόμετρα από την Δράμα. 
Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία...

Ο Βαρουφάκης, οι ηχογραφήσεις και το πλατό της... Βουλής

Υπάρχει μια ειδική κατηγορία ανθρώπων, που θα μπορούσε να τους ονομάσει κανείς «πρώην παίκτες reality»
Κάποια στιγμή βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, έγιναν περιζήτητοι, έκαναν «καυτές» αποκαλύψεις, για το προσκήνιο και το παρασκήνιο, κατήγγειλαν τους «συμπαίκτες» τους που τους παγίδευσαν. Αλλά μετά τα φώτα έκλεισαν. Και έμειναν με λίγους θαυμαστές που τους ακολουθούν πιστά αλλά για πόσο!
Πού και πού μόνο, τους ξαναθυμούνται από κανένα κανάλι τρίτης...

Βαρουφάκης: «Εντός Φεβρουαρίου θα δημοσιοποιήσω τις ηχογραφήσεις του Eurogroup» (εικόνες)

Έως το τέλος Φεβρουαρίου προανήγγειλε ότι θα δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις από το κρίσιμο Eurogroup του 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης, o οποίος επιμένει ότι η δημοσιοποίηση την ηχογραφήσεων είναι νόμιμη.

«Kανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τους πολίτες στο σκοτάδι. Η αλήθεια για τα Eurogroup του 2015 πανικοβάλει την τρόικα εσωτερικού επειδή είναι επίκαιρη & χρήσιμη. Το ΜέΡΑ25 επιλέγει...

Γιατί ο Τασούλας επέστρεψε πίσω τις ηχογραφήσεις του Βαρουφάκη;

Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του Γιάνη Βαρουφάκη να καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής, τις ηχογραφήσεις που είχε κάνει στα Eurogroup του 2015.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 και πρώην υπουργός Οικονομικών φαίνεται να «πέταξε» την ευθύνη στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, για το πώς θα τις κοινοποιούσε στα...

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Το 80% Όσων Παιδιών Νοσήσουν Από Καρκίνο Στις Αναπτυγμένες Χώρες, Αναρρώνει

Κάθε παιδί πρέπει να έχει την ευκαιρία να ζήσει. 

Αυτό είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου, 15η Φεβρουαρίου, και όπως αναφέρει ο ΠΙΣ «οι καρκίνοι της παιδικής και εφηβικής ηλικίας αποτελούν ένα χτύπημα στο υπογάστριο για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλο τον κόσμο, και ένα μεγάλο στοίχημα για τον ιατρικό κόσμο και τις φαρμακευτικές εταιρίες».
Στην Ευρώπη ζουν περί τους 500.000 ενηλίκους που αντιμετώπισαν...

Απόφαση ΕΔΔΑ: Ναι Σε Μαζικές Επαναπροωθήσεις Μεταναστών Όταν Αυτοί Εισέρχονται Παράνομα Σε Ευρωπαϊκές Χώρες

Αποδέχεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, όταν αυτοί εισέρχονται παράνομα στην επικράτεια της χώρας που διατάσσει την απομάκρυνση τους.
Το Δικαστήριο του Στρασβούργου , υπό ευρεία σύνθεση με πρόεδρο τον Έλληνα πρόεδρο του ΕΔΔΑ Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, με απόφαση που εξέδωσε χθες δικαίωσε την...

Ο Βαρουφάκης κατέθεσε στικάκι με ηχογραφήσεις του Eurogroup: Του το επέστρεψε ο Τασούλας ως «απαράδεκτο»

Πράξη έκανε την απειλή του ο Γιάνης Βαρουφάκης καταθέτοντας στην Βουλή usb με ηχογραφήσεις των επεισοδιακών συνεδριάσεων του Eurogroup κατά το ταραγμένο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Ο γενικός γραμματέας του ΜεΡΑ25 κατά την δευτερολογία στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια για τα εργασιακά και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε σε παλαιότερη απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία όπως ο ίδιος υποστήριξε...

Σκληρή γραμμή από Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό

Πάνω του παίρνει το ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Με επιλογές που θα έχουν αναφορά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες αναφορικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Ένα θέμα που τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις για την κυβέρνηση.
Οι πρωτοβουλίες λοιπόν αυτές θα κινηθούν σε δύο επίπεδα:...

Ο ασχημονών Αλέξης Τσίπρας

Δεν είναι πρόβλημα οι ελλιπείς γνώσεις που καταλογίζονται στον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 
Άλλωστε για Πρωθυπουργός ψηφίστηκε, όχι για Πρύτανης Πανεπιστημίου. Και η Βουλή δεν είναι γραφείο ευρέσεως εργασίας, ώστε να γίνονται μέλη της μόνο οι άριστοι, τα πλουμιστά μεταπτυχιακά, οι επιφανείς επιστήμονες, οι διανοούμενοι, οι τρόφιμοι των φημισμένων πανεπιστημίων του πλανήτη, αυτοί που έφαγαν τα νιάτα τους στα σπουδαστήρια και τα επιστημονικά εργαστήρια...

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Ανησυχία στα τσιπουράδικα - Το τσίπουρο, η τσικουδιά και το πρόστιμο των 1.000 €

Ο νόμος είχε ψηφιστεί επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, το 2017, αλλά τώρα άρχισε να εφαρμόζεται και εφαρμόζεται αυστηρά. 

Γιατί ουδείς εστιάτορας μπορεί τώρα να πωλεί τσίπουρο ή τσικουδιά χύμα.

Ούτε καν να την παραγγέλνεις έτσι. 
Όπως με πληροφορεί ο βουλευτής Λάρισας (και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών) Μάξιμος Χαρακόπουλος, όλα τα τσιπουράδικα της Θεσσαλίας βρίσκονται σε κατάσταση ανησυχίας γιατί άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα πρόστιμα.
Ετσι, όπως λέει, εάν δεν παραγγείλεις το χύμα τσίπουρο ως «απόσταγμα μικρού παραγωγού (διημέρου)», δεν πρόκειται ούτε να πιεις, ούτε να...

Λάβρος Βαρουφάκης κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ για το κείμενο αυτοκριτικής – «Παραδόθηκαν στην τρόικα»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με φόντο το κείμενο αυτοκριτικής για την περίοδο διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που διακινήθηκε από την Κουμουνδούρου
Ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ίδιο αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι παραδόθηκαν στην τρόικα.
«Κατά τη διάρκεια κάθε Eurogroup, η τρόικα εσωτερικού και...

Μεταναστευτικό: Η ώρα των αποφάσεων ήρθε - Κλειστές δομές


  • Από το τέλος Νοεμβρίου η κυβέρνηση είχε αναπτύξει όλο το σχέδιό της για το μεταναστευτικό, το οποίο περιλάμβανε και τις κλειστές δομές.
  • Επί δύο μήνες περίπου, συζήτησε με όλους τους τοπικούς φορείς, με τις δημοτικές Αρχές, με όλους τους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι, για να γίνουν αυτές οι κλειστές δομές. Δεν είναι ρεαλιστικό να λέμε ότι θα κλείσουν οι άναρχες ανοιχτές δομές που υπάρχουν σήμερα, αλλά να μην υπάρξουν  κλειστές. Εξάντλησε τον διάλογο επί δύο μήνες. Κάποια στιγμή, όμως, ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Δεν μπορεί ο διάλογος να διαιωνίζεται και να είναι άλλοθι αδράνειας.
  • Επομένως, πήρε την απόφαση να προχωρήσει για να γίνουν οι κλειστές δομές σε συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες περιλαμβάνουν και τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Είχε πει ότι:...

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό

Φουλ τις μηχανές βάζει η κυβέρνηση προκειμένου να κοπεί ο «γόρδιος δεσμός» του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος. 
Χωρίς αμφιβολία η διαχείριση του συγκεκριμένου θέματος αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά υποδοχής να μην λένε να κάνουν πίσω. 
Είναι προφανές όμως πως ό,τι και αν τελικώς συμβεί σε σχέση με τα κλειστά κέντρα υποδοχής αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τις...

Ένας καφές γεμάτος... Αγάπη!

ΛάμψηΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, το CRAFT coffee House στη Δράμα διοργανώνει τον «Καφέ της Αγάπης».
Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο CRAFT coffee House, Εθνικής Αμύνης 5 στη Δράμα.
Όλα τα έσοδα από τα ροφήματα της ημέρας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Λάμψη.
Κι αν δεν μπορείς να είσαι εκεί...

Νέες διώξεις για τις ΜΚΟ - Το σχέδιο της κυβέρνησης με στόχο τις παράνομες και ύποπτες οργανώσεις

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για εμπλοκή έξι-επτά ατόμων και ίσως δύο ή τριών ακόμα ΜΚΟ στο σοβαρό σκάνδαλο με την παράνομη δράση μιας μεγάλης «εθελοντικής» οργάνωσης για το Προσφυγικό. 
Οι ύποπτοι είχαν δημιουργήσει μέχρι και site όπου ενημέρωναν για την πορεία των βαρκών με τους πρόσφυγες και τις κινήσεις τους, για τις οποίες δεν ενημέρωναν το Λιμενικό και τη Frontex. 
Στην παρούσα φάση, άλλωστε, η εξέγερση των...

Συναγερμός για τον κορωνοϊό: Δεν λειτουργούν σωστά τα τεστ των Αμερικανών!

Τα διαγνωστικά τεστ για τον νέο κορωνοϊό Covid-19 που ανέπτυξαν και έθεσαν στη διάθεση άλλων χωρών τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ, δεν λειτουργούν σωστά, όπως έγινε γνωστό απόψε από μια αξιωματούχο.
Τα CDC ανέπτυξαν ένα διαγνωστικό τεστ και άρχισαν στις 5 Φεβρουαρίου να το στέλνουν σε πιστοποιημένα...

Προανακριτική για Novartis: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνουν οι «κουκούλες» στους μάρτυρες

Ασπίδα προστασίας στους προστατευόμενους μάρτυρες της σκευωρίας της Novartis έχει υψώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ζητά την διατήρηση της ανωνυμίας των δύο «κουκουλοφόρων» μαρτύρων.
Την ίδια ώρα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΚΚΕ ζητούν η συνάντηση να γίνει χωρίς κουκούλες και δίχως αλλοιωμένα χαρακτηριστικά.
Bασικός στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν οι...

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Προσφυγικό: Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση παρά την οργή των νησιωτών

Αυστηρότερη στάση απέναντι στις κραυγές των νησιωτών και των προσφύγων υιοθετεί η κυβέρνηση, η οποία επιμένει στη δημιουργία κλειστών κέντρων επίταξη χώρων για τη δημιουργία τους.
Η κυβέρνηση φαίνεται να μην κάνει πίσω στην οργή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία διέκοψε κάθε γέφυρα επικοινωνίας μέχρι να ανακληθεί η συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, βάσει του οποίου επιτάσσονται περιοχές στο πλαίσιο της διαχείρισης του προσφυγικού και ώστε να δημιουργήσει κλειστά κέντρα...

Ξεκάθαρο μήνυμα Μαξίμου για το Μεταναστευτικό προς πολλούς αποδέκτες: «Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω»

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα το σχέδιο της για την αποσυμφόρηση των νησιών και την ομαλοποίηση της κατάστασης στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού.

Οι ισχυρές αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τις κλειστές δομές και οι βαρύγδουπες εκφράσεις υψηλόβαθμων της Αυτοδιοίκησης φαίνεται ότι δεν αλλάζουν τα πράγματα όσον αφορά τη βούληση της Πολιτείας να υλοποιήσει το...

Πρῶτοι στά τζαμιά, τελευταῖοι στίς ἐκκλησιές

ΜΕ ΤΟΝ Μητροπολίτη Δράμας Παῦλο (φωτογραφία) εἴχαμε τίς διαφωνίες μας στό παρελθόν…
… μέ ἀφορμή τήν παρουσία του σέ μιά δεξίωση τοῦ τουρκικοῦ προξενείου Κομοτηνῆς. Διαφωνίες οἱ ὁποῖες ἐξακολουθοῦν. 
Αὐτό δέν σημαίνει ὅμως ὅτι δέν εἶναι ἕνας ἄξιος ἱεράρχης ὁ ὁποῖος σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα ποιμαίνει τό πλήρωμά του μέ αὐταπάρνηση καί ἀποφασιστικότητα. 
Πῆγα στήν Δράμα ἀρχές τῆς νέας χρονιᾶς, εἶδα, ρώτησα, ἔμαθα καί σήμερα γράφω. Αὐτήν τήν φορά δέν γράφω γιά νά τόν ἐπικρίνω. Γράφω γιά νά τόν ὑπερασπισθῶ...

Οι αριθμοί του μεταναστευτικού στα νησιά και το σχέδιο αποσυμφόρησης μέχρι το καλοκαίρι

Η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί τους ασύμμετρους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και θέλει να τρέξει ένα σχέδιο αποσυμφόρησης, μέχρι να ανοίξουν τα κλειστά κέντρα.
Μια δύσκολη αποστολή αναλαμβάνει η κυβέρνηση, η οποία επιμένει στο σχέδιό της για τη δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά, ενώ ακόμα οι ανοιχτές δομές παραμένουν και χαρακτηρίζονται από υπερπληθυσμό. 
Το επόμενο διάστημα, πάντως, η κυβέρνηση θέλει να «τρέξουν» οι...

Το ραντεβού στο Βερολίνο που θα κρίνει πολλά

Η σχέση τους έχει περάσει από χίλια κύματα. 

Η επιλογή του Βερολίνου να μην στείλει πρόσκληση στην Ελλάδα για συμμετοχή στην διάσκεψη για την Λιβύη ήταν κάτι που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την ελληνική πλευρά. Γιαυτό άλλωστε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες Κυριάκος Μητσοτάκης και Άνγκελα Μέρκελ μίλησαν στο τηλέφωνο, με τον πρωθυπουργό σύμφωνα με πληροφορίες να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του.
Ακολούθησε το φόρουμ του Νταβός όπου...

Γκιουλέν: Ο Ερντογάν θα έχει το τέλος του Χίτλερ ή του Στάλιν

Ο Ερντογάν θα έχει το τέλος ναρκισσιστών τυράννων, όπως ο Χίτλερ ή ο Στάλιν

δήλωσε ο πρώην μέντορας του Τούρκου προέδρου και πλέον άσπονδος εχθρός του, Φετουλάχ Γκιουλέν, σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Le Matin Dimanche, την οποία αναδημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Απαντώντας σε ερώτηση για την επιρροή του Ερντογάν στη Λιβύη, ο άλλοτε μέντορας του Τούρκου προέδρου, που αργότερα...

Μαίνεται ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Το κείμενο-απολογισμός

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές «συγκρούσεις» στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ορισμένα στελέχη θέλουν να στρίψει το τιμόνι προς το κέντρο όταν άλλοι κλείνουν προς τα αριστερά.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα απολογιστικό κείμενο για την περίοδο 2015 – 2019 ενέκρινε τη βάση συζήτησης για την Κεντρική Επιτροπή.
Το κείμενο συνολικής έκτασης 32.129 λέξεων ετοίμασαν οι Γιάννης Δραγασάκης, Αριστείδης Μπαλτάς και Θοδωρής Δρίτσας και αναφέρεται μεταξύ άλλων και στη βασική αιτία...

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Μητσοτάκης: Ο απολογισμός για τους πρώτους επτά μήνες της διακυβέρνησης της Ν.Δ. (Video)

Ένα βίντεο με το οποίο κάνει έναν «μίνι» απολογισμό για τους πρώτους επτά μήνες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ανέβασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού με τίτλο «Το είπαμε και το κάναμε», αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις που προώθησε η Κυβέρνηση, όπως η μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 22%, η κατάργηση του Ασύλου, το επίδομα γέννας 2.000 ευρώ, ο αντικαπνιστικός νόμος, η μείωση...

Περί αχαριστίας

Στο «Ζάππειο 1» και «Ζάππειο 2», ο Σαμαράς παρουσίαζε εναλλακτικές προτάσεις και ισχυριζόταν ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να υπογράψει ποτέ μνημόνιο. 
Οταν πλέον υποχρεώθηκε να υπογράψει και αυτός ένα ακόμα μνημόνιο, τότε ουσιαστικά άνοιγε τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Η αχαριστία είναι ανέκαθεν σημάδι αδυναμίας. Δεν γνώρισα ποτέ πραγματικά ικανούς άνδρες που να ήταν αχάριστοι». Johann Wolfgang von Goethe
Υπάρχουν πολλοί αφορισμοί για την αχαριστία, αλλά για μένα τα...

Με κάδους ανακύκλωσης γόπας τσιγάρου ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ τα Τρίκαλα - ΤΡΕΞΤΕ τώρα Δήμαρχοι να τους μιμηθείτε..!

Σε συνάντηση του δημάρχου με τον επικεφαλής της εταιρείας Cigaret Cycle συμφωνήθηκε η τοποθέτηση κάδων gopafree

Σε καλό σκοπό μέρος των εσόδων.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρη Παπαστεργίου είχε την περασμένη εβδομάδα στα Τρίκαλα, ο επικεφαλής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Cigaret Cycle, Γιώργος Σακελλαρίου...

Έλληνας Προπονητής Στην Κίνα Για Τον Κορονοϊό: «Πληρώνουμε Τις Διατροφικές Συνήθειες Των Κινέζων»

Ο Δημήτρης Πελέκης με νεαρούς παίκτες
της Ακαδημίας της Γιουβέντους στην Κίνα
Ο coach των Ακαδημιών της Γιουβέντους στη Σαγκάη, Δημήτρης Πελέκης μιλά για την ζωή στην Κίνα, τον κορονοϊό και την επιστροφή στην Ελλάδα λόγω του ιού.
Δεν είναι και συχνά φαινόμενο ένας Έλληνας προπονητής να εργάζεται στο εξωτερικό και δη στην Κίνα. Και δεν μιλάμε για οποιαδήποτε ομάδα, αλλά για τις Ακαδημίες της «Μεγάλης Κυρίας», της Γιουβέντους.
Ο λόγος για τον Δημήτρη Πελέκη, ο οποίος σε ηλικία 38 ετών άφησε το νησί του για να πάει στη Σιτσουάν και να προπονεί μικρά παιδιά στην Κίνα, για λογαριασμό της ιταλικής ομάδας, με σκοπό...

Αρχηγός ΓΕΣ: Μην φοβάστε τίποτα, ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος - Όσο κι αν φωνάζουν οι απέναντι [βίντεο]


O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης Μήνυμα ετοιμότητας του ελληνικού στρατού έστειλε ο αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης από τα Φιλιατρά.
«Να μην φοβάστε κάτι, ο Ελληνικός Στρατός είναι έτοιμος, είναι αποφασισμένος, έχει όλες τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει κάθε απειλή. Κι όσο και να φωνάζουν οι απέναντι, απλώς φωνάζουν. Ενωμένοι πορευόμαστε» είπε ο κ. Λαλούσης.
Ο Α/ΓΕΣ που έχει καταγωγή από την περιοχή, παραβρέθηκε στις...

«ΒΟΜΒΑ» από Χρυσοχοΐδη στη Βουλή: «Είχα τρεις καταγγελίες για τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες ταυτότητες»

Σε αποκαλύψεις για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες ταυτότητες 
προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση 68 βουλευτών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την «αστυνομική βία και την αύξηση της εγκληματικότητας».
Ο υπουργός είπε ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες ταυτότητες ήταν πολλαπλά ατελής και για αυτό επαναπροκηρύχθηκε.
«Όταν πήγα στο υπουργείο, είχα τρεις καταγγελίες για τον...

Η Μάργκαρετ Θάτσερ για τον Σοσιαλισμό: 20 από τα καλύτερα αποφθέγματά της

Του Lawrence W. Reed
Το φθινόπωρο συμπληρώνονται 30 χρόνια από την αποχώρηση της Μάργκαρετ Θάτσερ από την Ντάουνινγκ Στρητ, ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας και η μακροβιότερη στον 20ο αιώνα. 
Ήταν μια εκπληκτική θητεία.

Ένα αυτοδύναμο όραμα

Το 1979, η Σιδηρά Κυρία ανέλαβε την πρωθυπουργία μιας χώρας χωρισμένης από εργατικές διαμάχες, χτυπημένης από τον στασιμοπληθωρισμό και καταπονημένης από...

Η «καθαρή» επιλογή Μητσοτάκη και το παρασκήνιο της επίταξης

Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος ισοδυναμεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη με «γόρδιο δεσμό» που πρέπει να επιλυθεί ταχύτατα δεδομένου ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου. 
Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων συμβαίνουν προχώρησε στη διαπίστωση των δυσλειτουργιών και προωθεί πλέον σειρά μέτρων για άμεσες και δραστικές λύσεις ώστε να απενεργοποιήσει την «ωρολογιακή βόμβα» που απειλεί την ομαλή...

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Τα Δωδεκάνησα γίνονται ελληνικά

Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης δέχθηκαν καταστρεπτικές επιδρομές από τους Πέρσες, τους Σαρακηνούς, τους Βενετούς, τους Γενουάτες, τους Σταυροφόρους και τους Τούρκους (Σελτζούκους και Οθωμανούς).
Τα Δωδεκάνησα (για την ακρίβεια είναι 14) ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων δεμένα με τις τύχες του Ελληνισμού. Εν τούτοις, μόλις το 1947 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος.
Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης δέχθηκαν καταστρεπτικές επιδρομές...

Μεταναστευτικό: Άσυλο τέλος - Απορρίπτεται το 95% των αιτήσεων

makhs-arthrou

Σε δεύτερο βαθμό το ποσοστό απόρριψης των αιτήσεων ασύλου φτάνει το 95% 

- Έρευνες για τις καταγγελίες υποκίνησης των επεισοδίων από ορισμένες ΜΚΟ 

- Σε 6 μήνες θα είναι έτοιμα τα κλειστά κέντρα σε Λέσβο και Χίο

H εξέγερση των μεταναστών στη Λέσβο προκάλεσε συναγερμό στις υπηρεσίες...

Αγριογούρουνο αφού τρώει 20 τουφεκιές επιτίθεται σε κυνηγό και εξαφανίζεται (Βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για αγριόχοιρος
Δείτε στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί, πως ένας αγριόχοιρος δέχεται 20 τουφεκιές, επιτίθεται στον κυνηγό και φεύγει αλώβητος!
Αυτό το κυνήγι θα μείνει στην ιστορία, δείτε το βίντεο:

Πλωτά φράγματα, fast track επιστροφές και κλειστές Δομές - Όλο το σχέδιο για αποσυμφόρηση των νησιών

Προσφυγικό: Πώς η κυβέρνηση φιλοδοξεί να «απασφαλίσει» τη βόμβα
Μπορεί το τελευταίο διάστημα - με εξαίρεση τη σημερινή ημέρα όπου έφτασαν στα ελληνικά νησιά 67 πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια - οι προσφυγικές ροές να ήταν μηδενικές λόγω της κακοκαιρίας, ωστόσο η κατάσταση με τον αριθμό των προσφύγων στους καταυλισμούς βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός ελέγχου
Σε νούμερο ένα πρόβλημα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το Προσφυγικό και ειδικότερα η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου...

Ο πραγματικός Πόλεμος της Κυβέρνησης αφορά την Καθημερινότητα – Τα ανοιχτά μέτωπα

Αν και η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται σήμερα στις δημοσκοπήσεις και σε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας ως η κυρίαρχη πολιτική δύναμη, εντούτοις τα προβλήματα των πολιτών και οι προκλήσεις της διακυβέρνησης δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας μία ταυτόχρονη βαθιά ανάλυση των ισχυρών χαρτιών (οικονομία) αλλά και των προβλημάτων που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα (π.χ μεταναστευτικό) επιχειρεί να αναδείξει το...

Πολίτες του κόσμου τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (Βίντεο)

Λέξεις με ελληνική προέλευση προφέρουν πολίτες διαφόρων χωρών του κόσμου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας...

Εχθροί της κυβέρνησης ο εφησυχασμός και η απουσία αντιπολίτευσης

Αυλαία έπεσε και επισήμως για τον λεγόμενο μήνα του μέλιτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 
Εφτά μήνες μετά από τις εκλογές του Ιουλίου και το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αντιμέτωπο με τις πρώτες αρρυθμίες και αστοχίες. 
Το μεταναστευτικό-προσφυγικό, και η διαχείριση που έγινε στο ζήτημα του ποδοσφαίρου αποτελούν τα δύο “αγκάθια” που μάτωσαν περισσότερο την κυβέρνηση. 
Παράλληλα όμως με αυτές τις πρώτες αδυναμίες ο...

Βόρεια Μακεδονία: Η «Μακεδονική Ακαδημία», τα Επιμελητήρια και οι «πληγές» της Συμφωνίας

Ένα χρόνο μετά την θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών ,μια ακόμη αρνητική πτυχή των εκκρεμοτήτων που κληροδοτεί η Συμφωνία αναδεικνύεται με την διατήρηση της ονομασίας «Μακεδονική» στο κορυφαίο Ακαδημαϊκό και Πνευματικό Ίδρυμα της γειτονικής χώρας ,την «Μακεδονική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών» , την γνωστή ως MANU, αλλά και σε άλλους θεσμούς της γειτονικής χώρας.
Όμως και το κρίσιμο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την...

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Μεταναστευτικό – Ένα διεθνές έγκλημα

Σε ομιλία μου στο Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, στις 21 Νοεμβρίου 2019, διατύπωσα την αιρετική θέση, ότι το μεταναστευτικό ζήτημα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός διεθνούς εγκλήματος εμπορίας ανθρώπων
Ενός εγκλήματος στυγνού, δοθέντος ότι αντικείμενα εκμετάλλευσης τυγχάνουν κυρίως ανήλικα παιδιά, γυναίκες και άλλες ευάλωτες ομάδες πληθυσμών. Σήμερα, υφίσταται η ευκαιρία περαιτέρω ανάπτυξης και επαλήθευσης αυτής της θέσης.
Τα πιο αποτελεσματικά εγκλήματα είναι τα κεκαλυμμένα. 
Είναι ευεξήγητο γιατί ένα κεκαλυμμένο έγκλημα...

Μητσοτάκης σε πολίτες: Στην Κρήτη να με φωνάζετε Κυριάκο (φωτο & βίντεο)

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες στο Ρέθυμνο είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.
Ο Πρωθυπουργός βάδισε κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και σε έναν από τους εμπορικούς δρόμους της πόλης. 
Επισκέφτηκε καφετέριες και μαγαζιά, συνομίλησε με κατοίκους -μικρούς και μεγάλους- και καταστηματάρχες.
Σταματώντας σε μία από τις καφετέριες, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες για τα προβλήματα της περιοχής και...