Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Μέγα διεθνές σκάνδαλο με ΜΚΟ στην Ελλάδα - Η Advocates Abroad εκπαιδεύει 15000 μετανάστες να υποδύονται τους Χριστιανούς διωγμένους για να παίρνουν άσυλο.

Άνθρωποι της Μη Κυβερνητικής ΟργάνωσηΣ (ΜΚΟ) με το όνομα Advocates Abroad πιάστηκαν σε βίντεο να παραδέχονται ότι διδάσκουν μετανάστες πώς να υποδύονται τους Χριστιανούς διωγμένους, τι να λένε, πώς να το λένε, πώς να μιλάνε, πότε να σηκώνονται, πότε να κάθονται, πώς να ζητούν διακοπή (της συνέντευξης), πώς να κλαίνε γοερά, πώς να διηγούνται περιστατικά διωγμών εναντίον τους και άλλα..
Το έκαναν σε 15.000 ανθρώπους στην Ελλάδα και 2.500 αλλού.
Έχει 380 υπαλλήλους και χιλιάδες εθελοντές από πολλά πανεπιστήμια του κόσμου...

Σε μία δεκαετία χάθηκαν 14 δις € από το λιανεμπόριο

Πάνω από 14 δισ. ευρώ έχασε το λιανεμπόριο μέσα στη δεκαετία της κρίσης, γεγονός που οδήγησε σε χιλιάδες λουκέτα και απώλειες θέσεων εργασίας. 
Αν και τη διετία 2017-2018 τα έσοδα του κλάδου είχαν θετικό πρόσημο ύστερα από οκτώ χρόνια συνεχούς μείωσης, ο τζίρος στο λιανεμπόριο δεν έχει επανέλθει όχι απλώς στα επίπεδα προ 2009, αλλά ούτε καν στα επίπεδα προ του 2002.
Την ίδια ώρα, όπως διαπιστώνεται στην ετήσια έκθεση ελληνικού εμπορίου 2019 της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου (ΕΣΕΕ), διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα σε...

Μια μικρή Ελλάδα λίγο έξω από το Τόκιο

Προσφυγικό: Τι αλλάζει στην κατανομή των αιτούντων άσυλο εντός Ε.Ε. – Το σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατέληξε σε ένα σχέδιο για τη μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, που προτίθεται να προτείνει η γερμανική προεδρία της ΕΕ. 
Το έγγραφο επί του οποίου υπήρξε συμφωνία μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού (Χριστιανοδημοκρατών /CDU, Χριστιανοκοινωνιστών / CSU, Σοσιαλδημοκρατών /SPD) και περιήλθε σε γνώση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) προβλέπει, μεταξύ άλλων, την «προκαταρκτική εξέταση» των αιτήσεων ασύλου στις χώρες...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγυρίζει στο… 2012!

«You Can’t Teach An Old Dog New Tricks» 
λένε οι Άγγλοι, και ο Αλέξης της Κεντροαριστεράς το επιβεβαιώνει. 
Στην ηλικία του με τη δεδομένη πολιτική κουλτούρα δεν μπορεί να μάθει νέα κόλπα. Μάλλον και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τον Μάρτιο του 2017, επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ, μια μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα στην Πάτρα μπροστά στα μάτια της διευθύντριας του σχολείου. Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έβγαλε ανακοίνωση και κανένας πολιτικός αρχηγός δεν σκύλευσε επί του λυπηρού...

Μαζί με τους πρώτους μετανάστες ήρθαν και οι «ορδές» των ΜΚΟ

«Όταν κάποια διωκτική αρχή, όπως το Λιμενικό ή η Αστυνομία χρειαζόταν μισή ώρα για να κατέβουν σε κάποιο απόκρημνο μέρος όπου έφταναν βάρκες και έβρισκαν εκεί άτομα από ΜΚΟ, όλοι καταλαβαίνουν τι γινόταν» 
τονίζει ο πρώην ταξίαρχος στο Βόρειο Αιγαίο της ΕΛΑΣ και νυν δημοτικός σύμβουλος Λέσβου, Παναγιώτης Βάλεσης.
Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο μεταναστευτικό προσφυγικό και κυρίως σε ό,τι αφορά τη δράση των ΜΚΟ ο...

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Δράμα: Το ελληνικό μάρμαρο στηρίζει την εθνική οικονομία


Την ιδιαίτερα μεγάλη συνεισφορά του κλάδου της εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρου, ως ένα σημαντικό κεφάλαιο στην εθνική οικονομία της χώρας, αλλά και στην τοπική κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, κατέδειξαν τα αριθμητικά στοιχεία και ποσοτικά μεγέθη της μελέτης που εκπόνησε η εταιρεία ICAP 
για λογαριασμό του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης (Σ.Ε.Μ.Μ. – Θ.) και παρουσιάστηκαν στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης...

Προειδοποίηση Fed: «O κορονοϊός θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία»

Οι συνέπειες στην κινεζική οικονομία από την επιδημία του νέου κορονοϊού θα έχουν επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία

προειδοποιεί εκ νέου η Fed, τονίζοντας ότι συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
Στην εξαμηνιαία έκθεσή της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναφέρει πως η πρόσφατη εμφάνιση του κορονοϊού «μπορεί να οδηγήσει σε απότομες μεταβολές την οικονομία της Κίνας...

Η διαφορετική φιλοσοφία στο μεταναστευτικό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την διαφορετική πολιτική φιλοσοφία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, σε αντίθεση με αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας, σε συνέντευξή του στον Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Στη συνέντευξή του ο κ. Φεύγας επεσήμανε ότι:...

Μπρα Ντε Φερ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Η υπευθυνότητα απέναντι στις... «πολιτικές του μαγκαλιού»

Η καθημερινότητα και το μεταναστευτικό συνιστούν τα δύο βασικά πεδία σύγκρουσης για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

Τα επιτελεία των δύο κομμάτων εξουσίας έχουν ήδη καταστρώσει τα σχέδια τους για τους επόμενους μήνες. 
Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να αντιμετωπίσει με συγκεκριμένες κινήσεις ένα θέμα-φωτιά όπως είναι το μεταναστευτικό, προτάσσοντας πολιτικές που έχουν...

Θα καταντήσει το ΚΙΝΑΛ συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ;

«Ο καφές και η Κεντροαριστερά» είναι το νέο δημοσιογραφικό σενάριο που διοχετεύτηκε, με αφορμή τον καφέ σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αλέκου Φλαμπουράρη με τον Κώστα Γείτονα. 
Ένα σενάριο που εξυπηρετεί επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που το εσωτερικό του κοχλάζει από τη διαμάχη μεταξύ κομματικών και «διευρυνσιακών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη να δείχνει ότι δεν είναι απομονωμένος, μετά την εξαέρωση των συγκυβερνητών ΑΝΕΛ. 
Έτσι προσπαθεί δια καρότου...

Φοροελαφρύνσεις : Ποιες αλλαγές έρχονται το 2020

Οι βασικές φοροελαφρύνσεις θα αποτυπωθούν στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής το οποίο θα κατατεθεί μέσα στον Απρίλιο
Το πλάνο με τις φοροελαφρύνσεις καταρτίζουν στο υπουργείο Οικονομικών.
Τον Μάιο, όταν θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, η κυβέρνηση θα κλειδώσει το νέο πακέτο ελαφρύνσεων το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται από φέτος.
Έως τότε το οικονομικό επιτελείο θα έχει πιο καθαρή εικόνα για...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το μέγεθος της ομηρίας Τσίπρα από τους Σκουρλέτηδες

Συμπτώματα οπισθοδρόμησης στον ΣΥΡΙΖΑ: 

Μικροαστικός σταλινισμός, πολιτική κακομοιριά ή απλώς ανοησία; 

Άντε γεια και καλή τύχη μάγκες…

Του Γ. Λακόπουλου
«Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον κορυφαίων στελεχών του κόμματος, η Π. Γ. θεωρεί ότι το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους σκοπούς αντίπαλων πολιτικών κέντρων.»...

Τραμπ: Εξαιρετικός ηγέτης ο Μητσοτάκης - Ενισχυμένη σχέση ασφαλείας ΗΠΑ και Ελλάδας (Photo)

Το εγκώμιο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έπλεξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, μιλώντας με τη νέα πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία του επέδωσε τα διαπιστευτήριά της.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασε την ισχυρή στήριξή του στην αναπτυσσόμενη σχέση Ελλάδας - Κύπρου- Ισραήλ και σημείωσε ότι...

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας οι δαπάνες των νοικοκυριών - Ποια στοιχεία θα ελέγχονται

Στο μικροσκόπιο της Εφορίας θα βρεθούν φέτος οι δαπάνες των νοικοκυριών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σχεδιάζει φέτος αυτόματους ηλεκτρονικούς ελέγχους στο επίπεδο διαβίωσης χιλιάδων φορολογουμένων με στόχο τον προσδιορισμό των φορολογητέων εισοδημάτων τους με έμμεσο τρόπο και τον εντοπισμό περιπτώσεων απόκρυψης εσόδων ή απόκτησης εισοδημάτων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με...

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

H Αννα Κορακάκη πρώτη λαμπαδηδρόμος - Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία

Για πρώτη φορά στην ιστορία μία γυναίκα θα γίνει ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας. 
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 στην σκοποβολή, η Άννα Κορακάκη, θα πάρει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια στην Τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, στις 12 Μαρτίου.
Τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα ανάψει τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. 
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους...

Ζακ Μπουσάρ: Ο Καναδός καθηγητής που αποθεώνει την Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα

zakmpoysar

«Η Ελληνική γλώσσα είναι το αγκωνάρι του πολιτισμού μας και η μητρική γλώσσα του Δυτικού πολιτισμού»

δηλώνει σε συνέντευξή του ο Καναδός καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, Ζακ Μπουσάρ, μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Καναδά.
Ο Ζακ Μπουσάρ γεννήθηκε και ζει στο Μόντρεαλ και, από το 1973, είναι καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο πανεπιστήμιο της...

Ξεσκεπάστηκε το Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - «Ρασπούτιν»

Για «Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - "Ρασπούτιν"» που ξεσκεπάστηκε κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της πρώην εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά τη σκευωρία Novartis.

«Η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η πρώτη που σε ανύποπτο χρόνο δημόσια (το 2016 στην Επιτροπή Θεσμών και...

Λέγεται Κωνσταντίνου, το όνομά του να υπάρχει παντού με Μπίζνες εκατομμυρίων με δεκάδες ΜΚΟ και έκαψε τη MARFIN

Μπίζνες εκατομμυρίων με δεκάδες ΜΚΟ με το όνομά του να υπάρχει παντού - Κωσταντίνου λέγετε που έβαλε όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και ζητάει και σπίτια δωρεάν από το κράτος καθώς και 1000 ευρώ.
Υποθετικό ερώτημα… αν βλέπατε μια αφίσα που είχε…την αναγγελία μιας εκδήλωσης και την εκδήλωση αυτή φαινόταν πως την διοργανώνουν:
η Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ
η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο...

«Μυρίζει μπαρούτι» στον ΣΥΡΙΖΑ

Το κλίμα είναι πολεμικό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τα στρατόπεδα παρατεταγμένα, δεν βρίσκονται πλέον με το «όπλο παραπόδα», αλλά έχουν περάσει στην «εφ΄όπλου λόγχη».
Χθες η Π.Γ. αποφάσισε να αναβάλει για μια εβδομάδα την συνεδρίαση της Κ.Ε. που ήταν προγραμματισμένη γι΄ αυτό το Σαββατοκύριακο. 
Η τυπική δικαιολογία ήταν ότι δεν είχαν ετοιμαστεί τα κείμενα που θα έρχονταν προς συζήτηση. 
Η ουσιαστική αιτία οφείλεται στην βαριά έως εκρηκτική ατμόσφαιρα...

Ας διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ το Βίντεο για τους Μετανάστες-Πρόσφυγες-Λάθρο

Περιμένουμε διάψευση του ΣΥΡΙΖΑ για το video το σχετικό με το λαθρομεταναστευτικο. 
Όμως "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος" 
Αξίζει όμως να το δείτε. 20 λεπτά διάρκεια έχει, λέγοντας όλη την αλήθεια...

Δεν φυγομαχεί ο Κυρ. Μητσοτάκης - Η «βόμβα» του μεταναστευτικού

Για κάποιους η τακτική που ακολουθεί μπορεί να είναι ασυνήθιστη για έναν πρωθυπουργό. 
Μέχρι πριν από μερικούς μήνες άλλωστε είχαμε συνηθίσει όλοι στην εικόνα ενός πρωθυπουργού που στα σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας έμενε σχεδόν πάντα με έναν κομψό τρόπο “εκτός κάδρου”, επιζητώντας την ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου. 
Πόσες φορές για παράδειγμα ο κ.Τσίπρας απέφευγε όντας πρωθυπουργός να τοποθετηθεί για τα δύσκολα θέματα, βάζοντας τους αρμόδιους...

Τέλος στο χάος των ΜΚΟ

Το απόστημα της ανοιχτής πληγής του καθεστώτος λειτουργίας και χρηματοδότησης δεκάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που, σύμφωνα με επαναλαμβανόμενες καταγγελίες, εκμεταλλεύονται το μεταναστευτικό/προσφυγικό με, κάποιες από αυτές να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και τις κοινοτικές επιδοτήσεις, κλείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών
Υλοποιώντας βήμα βήμα την πολιτική που έχει χαράξει ο Πρωθυπουργός προχωρεί σε κινήσεις με γνώμονα την...

Μητσοτάκης: Η πολιτική άλλαξε, τα θαλάσσια σύνορα φυλάσσονται, μπαίνει τάξη στις ΜΚΟ (Video)

«Επί έναν αιώνα, οι άντρες και οι γυναίκες του Λιμενικού στέκονται φύλακες των θαλασσών μας. Αρωγοί των νησιωτών μας και προστάτες του περιβάλλοντος και του φυσικού του κάλους».
Τα παραπάνω τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση για την 100ή επέτειο από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος.
Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι μετά τις Εκλογές άλλαξε η πολιτική για το...

Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ - Νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό (Video - Φάσεις και γκολ)

Προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου πήρε ο ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος του βορρά» νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα στη Θεσσαλονίκη, στον πρώτο προημιτελικό και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.
Οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 34΄ με πέναλτι του Βιερίνια.
Το 2-0 έγινε στο 72΄, όταν ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε...

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Έχασαν το λογαριασμό με ομάδες, τάσεις και συνιστώσες στον ΣΥΡΙΖΑ

Μαθαίνουμε ότι υπάρχει μια συνεχής καθυστέρηση στις αποφάσεις κομματικών οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο λόγος; 
Έχουν τόσα πολλά όργανα ιδρυθεί (κυρίως από τον κ. Τσίπρα) που οι συνεδριάσεις τους γίνονται προβληματικές.
Θέλετε ένα παράδειγμα; 
Το Πολιτικό Συμβούλιο διαθέτει 41 μέλη. Εάν το καθένα απ’ αυτά μιλήσει για 10 λεπτά (τόσος είναι ο κομματικός χρόνος), η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί σε… 410 λεπτά. Και να...

75 χρόνια από τη Διάσκεψη της Γιάλτας

Η φωτογραφία έκανε πριν από 75 χρόνια τον γύρο του κόσμου. 
Τρεις ηγέτες, ο βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβελτ και ο ηγέτης της ΕΣΣΔ Γιόζεφ Στάλιν να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο, τυλιγμένοι μέσα στα παλτά τους που έμοιαζαν με ασπίδες, να αντικρίζουν τον φακό με αυστηρό βλέμμα. 
Μια σκηνή που ήθελε να μεταφέρει κλίμα συναίνεσης ανάμεσα στις τότε μεγάλες δυνάμεις και ελπίδας για διαρκή ειρήνη...

«Φύλλο και φτερό» οι ΜΚΟ στα νησιά - Ορίζεται ειδικός γραμματέας

«Φύλλο και φτερό» οι ΜΚΟ στα νησιά -Ορίζεται ειδικός γραμματέας «Φύλλο και φτερό» είναι αποφασισμένη να κάνει η κυβέρνηση τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στα ελληνικά νησιά για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Με την τροπολογία που θα ψηφιστεί στη Βουλή συστήνεται για πρώτη φορά Μητρώο Μελών ΜΚΟ - κάτι που σημαίνει ότι οι ανώνυμες ως τώρα οργανώσεις αποκτούν...

To δόγμα Μητσοτάκη με το βλέμμα στον Ερντογάν

«Βλέπει» μακριά , επιχειρεί να «διαβάσει» τις εξελίξεις που έρχονται και δεν μπαίνει στην λογική των τεχνιτών εντάσεων. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και ορισμένοι τον επέκριναν γιαυτό, δε δείχνει σημάδια αλλαγής όσον αφορά στην τακτική του απέναντι στην Τουρκία. 
Χαμηλοί τόνοι από την μία , διεύρυνση των διεθνών συμμαχιών από την άλλη φαίνεται πως είναι οι δύο άξονες του Έλληνα πρωθυπουργού στους οποίες βασίζεται η εξωτερική πολιτική της χώρας. 
Εάν κάτι απέδειξαν οι περίπου 48 ώρες που...

Ασύμμετρη απειλή:«Από την Ιντλίμπ στο Βερολίνο» μέσω Αθήνας

Αντιμέτωπη με μια νέα ασύμμετρη απειλή είναι η Ελλάδα 

καθώς η κλιμάκωση των συγκρούσεων στην περιοχή της Ιντλίμπ στην Βορειοδυτική Συρία οδηγεί σε μαζική έξοδο των αμάχων από την περιοχή αυτή που κατοικούν 3 εκατομμύρια άνθρωποι. 
Με το σύνθημα που τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν ακτιβιστές στα κοινωνικά δίκτυα «Από το Ιντλίμπ στο Βερολίνο» (From Idlib to Berlin) το ανθρώπινο ποτάμι που εγκαταλείπει την εμπόλεμη ζώνη πλέον κατευθύνεται προς την Τουρκία με τα ελληνικά νησιά να αποτελούν τον ενδιάμεσο σταθμό «για το Βερολίνο»...

MKO: Χιλιάδες ευρώ χωρίς προορισμό - Εθελοντές χωρίς ταυτότητα

Χιλιάδες ευρώ με… άγνωστο προορισμό και εκατοντάδες εθελοντές χωρίς επίσημη ταυτότητα συνθέτουν την αμαρτωλή ιστορία των ΜΚΟ. 

«Σε όλον αυτόν τον αλτρουϊσμό, κράτα και μικρό καλάθι» τονίζει ο Δανιήλ Εσδράς, εμπειρογνώμονας σε θέματα μετανάστευσης και επί σειρά ετών διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα.
«Αυτό που γίνεται τώρα με το Μητρώο, θα έπρεπε να είχε γίνει χρόνια» σχολιάζει, υπογραμμίζοντας ότι...

«Βρήκαμε στο προσφυγικό ένα κύκλωμα με ΜΚΟ, γιατρούς και δικηγόρους»

Δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος 
Ένα βήμα παρακάτω πήγε ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης τις κυβερνητικής καταγγελίες στο μεταναστευτικό, αποκαλύπτοντας από το βήμα της Ολομέλειας ότι βρέθηκαν παράνομα δίκτυα οικονομικής εκμετάλλευσης μεταναστών στα οποία μετέχουν ΜΚΟ, δικηγόροι και ιατροί.
Όπως, μάλιστα, κατήγγειλε αυτά τα εξέθρεψε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και οι πρωτοβουλίες που πήρε η τότε κυβέρνηση...

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Συμφωνία UEFA - Κυβέρνησης: Αποβολή από την Ευρώπη για όποια ομάδα δεν τηρήσει τους νέους κανόνες

«Ναι» στη προσπάθεια της κυβέρνησης για «κάθαρση» και επανεκκκίνηση του ποδοσφαίρου είπε η UEFA, που συμφώνησε να παράσχει τεχνική βοήθεια. 
Η στάση της UEFA έρχεται να προστεθεί στην ξεκάθαρη τοποθέτηση του επικεφαλής της FIFA, o oποίος χθες τάχθηκε υπέρ των ενεργειών του Κυρ. Μητσοτάκη παρακάμπτοντας ουσιαστικά την ΕΠΟ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η UEFA φέρεται...

Ποιες τροφές που «καθαρίζουν» τους πνεύμονες

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούμε κατά μέσο όρο 20.000 εισπνοές και εκπνοές και είναι ευνόητο πως οι πνεύμονες επιβαρύνονται ιδιαίτερα εξαιτίας της συσσώρευσης των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.
Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν τροφές που βοηθούν στον καθαρισμό τους και εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους.
Για παράδειγμα, τα σταυρανθή λαχανικά. Είναι γεμάτα...

Δώδεκα λόγοι που ο σκύλος επιτίθεται

Η επιθετικότητα είναι ένα αρκετά πολύπλοκο «κεφάλαιο» στα χαρακτηριστικά που μπορεί να παρουσιάσει ένας σκύλος, γι' αυτό δεν θα πρέπει να το προσεγγίζουμε με απλουστευτικό τρόπο
Η επίθεση που μπορεί να εκδηλώσει ένας σκύλος, είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Πρέπει να εντοπιστούν οι παράγοντες που πυροδοτούν την επιθετική συμπεριφορά του ζώου, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στη διόρθωση με σωστό τρόπο.
Γιατί, όμως, ένας σκύλος φτάνει σε αυτό το σημείο; ...

Η Ελλάδα και οι νέες συμμαχίες με τον αραβικό κόσμο

Η δεκαετής οικονομική κρίση στην Ελλάδα δημιούργησε συγκεκριμένες προτεραιότητες για την εκάστοτε Κυβέρνηση με αποτέλεσμα κάποια θέματα να μείνουν πίσω, όπως η ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών με χώρες που ανήκουν στον αραβικό κόσμο.
Τώρα πλέον οι συνθήκες έχουν αλλάξει και η Ελλάδα στοχεύει να ανοίξει πάλι τους ορίζοντες της προς τη συγκεκριμένη περιοχή. 
Αυτό δεν αφορά βέβαια μόνο το οικονομικό σκέλος, αλλά και το γεωπολιτικό.
Για παράδειγμα, η Ελλάδα πήρε την απόφαση για να διαθέσει μία πυροβολαρχία Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία με το εξής σκεπτικό:...

Μητσοτάκης: Στο Άμπου Ντάμπι για προσέλκυση επενδύσεων

Οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τονίζουν ότι με την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός διευρύνει το πλέγμα σχέσεων της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή κι ενισχύει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.
Στο ‘Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) βρίσκεται ο πρωθυπουργός όπου το πρωί θα έχει συνάντηση με τον διευθυντή του κρατικού επενδυτικού φορέα Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) Σεΐχη Hamed bin Zayed Al Nahyan.
Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου του ‘Αμπου Ντάμπι, Σεΐχη...

Η πρόταση έκπληξη του Ριάντ στον Μητσοτάκη

Μπορεί άραγε μια χώρα που αποτελεί από την μία διαχειριστή μεγάλων επενδυτικών κεφαλαίων και από την άλλη διαθέτει μεγάλη οικονομική δύναμη όπως η Σαουδική Αραβία να ψάχνει επενδύσεις από την Ελλάδα;
Και όμως ναι, είναι η απάντηση. 
Όπως διαπιστώθηκε στις συναντήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην χώρα της αραβικής χερσονήσου η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αναζητά το know how ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, με στόχο ενός μεγάλου σχεδίου που έχει θέσει σε εφαρμογή : ...

Σύμμαχοι στον αγώνα του Κυρ. Μητσοτάκη για «κάθαρση», FIFA και UEFA

Παίρνοντας το παιχνίδι της «κάθαρσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο πάνω του και δείχνοντας πως δεν εκβιάζεται από κανέναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε το θέμα της επανεκκίνησης του δημοφιλέστερου εκ των αθλημάτων κερδίζοντας δύο ισχυρούς συμμάχους. 
Την FIFA και την UEFA με τον πρόεδρο της πρώτης να δηλώνει με σαφήνεια ότι θα συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση αφήνοντας εκτός την ΕΠΟ και τα περί αυτοδιοίκητου που...

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Σύμβουλος Ερντογάν: ”ΗΠΑ και Ρωσία ετοιμάζουν το νέο Κουρδιστάν"

Κουρδιστάν

Φόβοι στην Άγκυρα για το μέλλον της χώρας 

- Η Τουρκία περικυκλώνεται από Αιγαίο - Α. Μεσόγειο - Κούρδους 

- Τελευταία ελπίδα των Τούρκων η Λιβύη

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν και πάλι ο γνωστός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ι.Καραγκιούλ για το ζήτημα της δημιουργίας του κράτους του Κουρδιστάν από ΗΠΑ-Ρωσία
"Το σχέδιο του τρομοκρατικού διαδρόμου...

Το ‘παν και το έκαναν οι Γάλλοι: Άγριο σφυροκόπημα στον Ερντογάν - Η κίνηση που εξόργισε τον Σουλτάνο...

Η Γαλλία είναι ίσως ο μοναδικός τόσο ισχυρός σύμμαχος που έχει η Ελλάδα στην ελληνοτουρκική σκακιέρα και αυτή που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή.
Και ευτυχώς για τη χώρα μας σε αντίθεση με τον πρόεδρο Τραμπ που άλλα είπε και άλλα τελικά έκανε, ο Μακρόν κράτησε τις δεσμεύσεις του.
Η Γαλλία στηρίζει εμπράκτως την ελληνική πλευρά προκαλώντας...

«Τρεις» και απουσίαζε ο «κούκος» στην ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στην Δράμα! (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Δράμας πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: «Η ανάγκη μιας προοδευτικής κυβέρνησης».
Ομιλητές ήταν οι Νίκος Παππάς, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομίας και ο Στέργιος Καλπάκης, εκπρόσωπος Προοδευτικής Συμμαχίας. Όπως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν «τρεις» ενώ απουσίαζε ο «κούκος» γεγονός που ανάγκασαν τον Νίκο Παπά να...

Μητσοτάκης - Βασιλιάς Σαλμάν: Διεύρυνση συνεργασίας στις επενδύσεις, στην άμυνα και στον τουρισμό (Video & Photos)

Συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Salman bin Abdulaziz Al Saud, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αραβική Χερσόνησο για σειρά επαφών κορυφής στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Στη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σαουδάραβα μονάρχη εκφράστηκε η ανησυχία για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και τονίστηκε ότι...

H κυβέρνηση δεν κινδυνεύει από την αντιπολίτευση - Από τον εαυτό της ναι, κινδυνεύει!

Ενδιαφέρουσα η πομφόλυγα που εκτόξευσε ο Γιάννης Ραγκούσης, προτείνοντας να ανοίξει η συζήτηση στην ελληνική Εκκλησία για τη θέση της γυναίκας στους κόλπους της με τη χειροτονία γυναικών και άρση του αποκλεισμού τους από τη μυστηριακή ιεροσύνη.
«Συνιστά αδικία στην αντιμετώπιση της γυναίκας από την ελληνική κοινωνία, η απαγόρευση να εντάσσεται η γυναίκα – με βάση της παραδόσεις της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας - στην ιεροσύνη, δηλαδή να μην μπορεί να χειροτονείται ιερέας , το οποίο θεωρώ...

Στο «φως» ο διάλογος Μητσοτάκη – Παναγιωτόπουλου για το Ορούτς Ρέις

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτίμησε πως οι Τούρκοι με το μπαράζ των προκλητικών ενεργειών που κάνουν επιχειρούν να τεστάρουν τα αντανακλαστικά της Ελλάδας, τόνισε πως η κατάσταση είναι δύσκολη ενώ επανέλαβε ότι η χώρα μας θα κάνει ότι χρειαστεί για να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Στο περιστατικό με την είσοδο του ερευνητικού σκάφους της Τουρκίας Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και στον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις κρίσιμες...

Η απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν μέσω Σαουδικής Αραβίας

Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να έχει οικονομικό χαρακτήρα, όμως οι καλά γνωρίζοντες το περιεχόμενο της επίσκεψης στην Αραβική Χερσόνησο επιμένουν ότι υπάρχουν και άλλες σοβαρές παράμετροι που συνδέονται με τις ευρύτερες εξελίξεις στις περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός δε θα μείνει μόνο στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων, αλλά θα τεθούν και τα γεωπολιτικά ζητήματα, παρότι το ταξίδι είχε...

«Στόχος των Τούρκων να μας παρασύρουν στην πρώτη κίνηση»

Δοκιμάζοντας μας η Τουρκία, ενδεχομένως θέλει να υποχρεώσει την Ελλάδα να κάνει εκείνη την πρώτη κίνηση, η οποία θα της δώσει τον «νομιμοποιητικό» μανδύα, προκειμένου να απαντήσει, χρεώνοντας την ευθύνη στην Αθήνα και υποστηρίζοντας ότι η ίδια βρισκόταν σε άμυνα και όχι στην επίθεση
τονίζει ο Κωνσταντίνος Φίλης, εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.
Σχολιάζοντας την 12ωρη παραμονή στην ελληνική υφαλοκρηπίδα...

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Γαλλική ασπίδα κόντρα στις τουρκικές προκλήσεις – Η στήριξη Μακρόν στην Ελλάδα και η καθοδήγηση της ΕΕ

Με την Τουρκία να ανεβάζει σε επικίνδυνα ύψη το θερμόμετρο, με τις προκλητικές ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο, με αποκορύφωμα τη συμφωνία της με τη Λιβύη και την κυβέρνηση της Τρίπολης και μετά τις «χλιαρές» αντιδράσεις από την Ευρώπη, φαίνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκει ένα πραγματικό εμπόδιο στα παράλογα σχέδιά του. Αυτό του Εμανουέλ Μακρόν
Η Γαλλία έχει τεθεί στην πρώτη γραμμή της Ευρωπαϊκής «αντεπίθεσης» κόντρα στις περιφερειακές φιλοδοξίες της Τουρκίας. 
Ο γάλλος πρόεδρος βγάζει τη Γαλλία μπροστά διεκδικώντας να αποτελέσει πλέον την ατμομηχανή της Ευρωζώνης...

Γιατί ο διχασμός της Λιβύης εξυπηρετεί Πούτιν και Ερντογάν

Και η λογική δείχνει ότι Ρωσία και Τουρκία σκέφτονται το ίδιο πράγμα. Δηλαδή ότι «κάτι είναι πολύ καλύτερο από τίποτα», ειδικά εάν αυτό συνοδεύεται από ένα αποδυναμωμένο ΝΑΤΟ και μια διχασμένη Ευρωπαϊκή Ένωση

Με την κατάσταση στη Λιβύη να κοντεύει να ξεφύγει εκτός ελέγχου και τη Διάσκεψη του Βερολίνου να φαντάζει μια… μακρινή ανάμνηση Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν τρίβουν τα χέρια τους αφού φαίνεται να βγαίνουν...