Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Σε περιόδους κρίσης οι «εξαιρέσεις» μας βγάζουν από τα αδιέξοδα

Ας δεχθούμε- κατ' οικονομία- την άποψη που εκφράζουν σοβαροί αναλυτές και αρθρογράφοι, ότι «δεν υπάρχει μια Ελλάδα, οι Ελλάδες ήταν πάντα τουλάχιστον δύο»
Γράφουμε «κατ ' οικονομίαν», γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι ο Έλληνας είναι ένα μοναδικό πλάσμα στον κόσμο, με πολλές ιδιομορφίες, οι οποίες συντελούν στο να δημιουργηθεί ένα πολυσχιδές ανθρώπινο κράμα...

Γράφει ο Γιάννης Μιχαήλ

Ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου προσδιορίζει την προσωπικότητά του, από την οποία διαμορφώνεται και η συμπεριφορά του, αλλά και η στάση ζωής. Μέσα από τον πλούτο των λέξεων, που απαντώνται μόνο στο ελληνικό λεξιλόγιο, ταυτοποιούνται κάθε φορά οι δύο αντίρροπες πλευρές κάθε προσωπικότητας. Δηλαδή, ένας τίμιος μπορεί να γίνει άτιμος, ένας φιλότιμος αφιλότιμος, ο εγκάρδιος άκαρδος, ο επαρκής ανεπαρκής, ο πειθαρχημένος απείθαρχος, ο δυνατός αδύνατος και πάει λέγοντας. Όλες αυτές οι διαφοροποιήσεις είναι βαθειά ριζωμένες στο DNA του Έλληνα και δεν μεταβάλλονται εύκολα. Τέτοιες διφυείς προσωπικότητες βλέπουμε και σήμερα μπροστά μας από τους διάσημους και υψηλά ιστάμενους μέχρι τους απλούς και άγνωστους ανθρώπους.
Σε όλη αυτήν την πανσπερμία των αντιφατικών προσωπικοτήτων που βλέπουμε γύρω μας, λέγοντας ο καθένας «το μακρύ του και το κοντό του», κάποια «άγνωστη παρέμβαση», βάζει τα πράγματα στην θέση τους και μάς γλυτώνει από τα χειρότερα.
Είναι αποδεδειγμένο ότι σε περιόδους κρίσεως, κάποιοι άνθρωποι που ανήκουν στην κατηγορία των δημιουργών, παρεμβαίνουν χρησιμοποιώντας δύο δοκιμασμένες μεθόδους.
Αφενός βάζοντας το μυαλό τους να δουλέψει και αφετέρου με έναν συγκροτημένο και αποτελεσματικό περίγυρο συνεργατών, βάζουν τα πράγματα στην θέση τους. 
Αυτό βλέπουμε να γίνεται στην χώρα μας, εδώ και 1,5 χρόνο, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αφού στους πρώτους μήνες, έβαλε την χώρα σε ομαλή τροχιά, ύστερα από την λαίλαπα της περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ και της ανέρματιστης πολιτικής, του εχθροπαθούς Αλέξη Τσίπρα, αντιμετώπισε με επιτυχία τα δύο κύματα της πανδημίας και την επιθετική πολιτική του Ερντογάν, δημιουργώντας στους Έλληνες μια ελπιδοφόρο προοπτική για το ξεπέρασμα όλων των δυσκολιών και τον ερχομό μιας καλύτερης προοπτικής για την πατρίδα μας.

Ευτυχώς, σε αυτή την συγκυρία απαλλαχθήκαμε από όλους εκείνους, οι οποίοι μετέρχονται την καταγγελτική ρητορική και βυζαντινολογούν ακατάσχετα επί παντός του επιστητού με περισσή οίηση, χωρίς να έχουν κάνει την ελάχιστη κριτική για όλα όσα έπραξαν κατά την περίοδο της διακυβέρνησής τους και γι' αυτό καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό, σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ δεν διαφαίνεται η παραμικρή προοπτική δημοσκοπικής ανάκαμψης. 
Ο σπουδαίος ποιητής Νίκος Γκάτσος έλεγε ότι «η Ελλάδα πορεύτηκε μέσα στους αιώνες, ποντάροντας πάντα στις εξαιρέσεις της»
Η απόλυτη δικαίωση.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Απαικτος,Με την αξια σου βγαζεις το μεροκαματο.Ο Κουλης δημιουργος,ημιθεος και βαλε.Τι ενοραση,τι πεννα!Μη ξεχνας:Τη μαλακια πολλοι ηγαπησαν,τον μαλακα ουδεις.