Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Η ανάρτηση γιατρού ΜΕΘ που συγκλονίζει: Η Βλακεία είναι δυνητικά θανατηφόρα «Μη διστάσετε να καταγγείλετε τους συνωμοσιολόγους», δηλώνει ο ίδιος

Μία ανάρτηση στο facebook, η οποία συγκλονίζει για τη δραματική περιγραφή συναισθημάτων και τραγικών καταστάσεων, έκανε πριν από λίγο ο εξαντλημένος από την σωματική και ψυχική κόπωση γιατρός μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου».
Ο γιατρός προειδοποιεί, μεταξύ άλλων, ότι η βλακεία έναντι του νέου κοροναϊού... SARS – COV 2 είναι «δυνητικά θανατηφόρα» και μας καλεί να μη διστάσουμε να καταγγείλουμε όποιον συνωμοσιολόγο διασπείρει επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και την υγεία όλων μας fake news.

Η σπαρακτική ανάρτηση του Δανιήλ Κωνσταντινίδη έχει ως εξής:

«Δεν περνάει ούτε μία μέρα στο νοσοκομείο που να μη διασωληνώσουμε συνανθρώπους μας που έχουν προσβληθεί από Covid-19. 
Το τραγικό είναι ότι δεν διασωληνώνουμε μόνο ηλικιωμένους με συνοδά προβλήματα υγείας, αλλά και 40χρονους και 50χρονους απόλυτα υγιείς κατά τα άλλα. 
Η αγωνία που ζωγραφίζεται στα μάτια των περισσοτέρων πριν τους διασωληνώσουμε δεν περιγράφεται εύκολα. Κάποιοι ρωτάνε αν προλαβαίνουν να τηλεφωνήσουν στις οικογένειες τους, να τους πουν ότι πηγαίνουν στην εντατική, σε ένα ταξίδι δηλαδή με άγνωστο προορισμό. 
Κάποιοι κλαίνε πριν διασωληνωθούν. 
Ναι, τόσο έντονες και τραγικές είναι εκείνες οι ώρες, και όσο σκληρά και αν ακούγονται αυτά, είναι η πραγματικότητα που ζούμε. Το σύστημα υγείας κρέμεται κυριολεκτικά από μία κλωστή, και είναι πολύ πιθανό να ζήσουμε σκηνές Ιταλίας, και να πρέπει να διαλέγουμε ασθενείς για νοσηλεία στις ΜΕΘ. Το δεύτερο κύμα είναι στα φόρτε του, και πιθανότατα θα υπάρξει και τρίτο τον Ιανουάριο/Φεβρουάριο. 
Παρόλα αυτά, ακόμη και σήμερα κάποιοι εξακολουθούν να στηρίζουν θεωρίες συνωμοσίας, και να είναι απείθαρχοι στα μέτρα προστασίας θέτοντας σε κίνδυνο πέρα από τους εαυτούς τους, και τις ζωές άλλων πολιτών. Μη ντραπείτε να τους καταγγείλετε αν τους δείτε...... 
Η ΒΛΑΚΕΙΑ εν μέσω πανδημίας είναι δυνητικά ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ, και αν κάποιοι δεν με πιστεύουν, θέλω να τους πω ότι καλύτερα να ζεις παραπλανημένος, παρά διασωληνωμένος…».

1 σχόλιο:

aik είπε...

Γιατρουδακο,καθορισε τι ειναι συνωμοσιολογος για να μην μπερδευομαστε.Ειναι ο Ιωαννιδης;ο Μοσιαλος;εγω που επιμενω οτι η στατιστικη σας ειναι για τα πανηγυρια,με ελλειπεις παραμετρους;[η επιστημη μου],οι συναδελφοι σου που αγωνιουν για την αδιαφορια του Κρατους;Και ειναι επιστημονικες οι βλακειες του Γκικα,οι ηλιθιοτητες του Συψα,οι κλαψες του Τσιορδα ή η γκρινια της μεγαλοκοπελας; Αν πιστευεις αυτο,καλυτερα σηκω φυγε,γινε σαλεπιτζης.Οσον αφορα αυτους που δε πιστευουν οτι υπαρχει,ας βγει ενας απο σας,με σωστα λογια,πιστευτα και απλα να του εξηγησει,οχι να τον τρομοκρατησει με υπερβολες.Παντως εγω σου ευχομαι καλη δυναμη.Απο τη δικια μου εμπειρια ,δεν ειναι κατι απλο και ευκολο.