Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Δέκα μικροί Μήτσοι κρυμμένοι στην αυλή της Γιάννας

Το 2021 θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια από την αρχή της ελληνικής επανάστασης. 
Ψηλά ελληνόπουλα και λυγερές ελληνοπούλες θα φορέσουν τις στολές τις παραδοσιακές και θα στείλουν στα πέρατα της Οικουμένης το μήνυμα περί εθνικής ενότητας και τα λοιπά και τα λοιπά. 
Υπό αυτό και μόνο το πρίσμα η στήλη δηλώνει την σφοδρή της αντίδραση στο κόψιμο του καλλιτέχνη Λάκη από τον ρόλο του Καραϊσκάκη. Κανονικά θα έπρεπε να κοπούν οι ίδιες οι εκδηλώσεις...
Η κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει μία δημοσκόπηση για να μάθει ποια είναι η άποψη των Ελλήνων για τις εκδηλώσεις του 2021. Στην εποχή του Κορονοϊού και της μεγάλης ύφεσης οι Έλληνες έχουν διάθεση για λαμπρούς εορτασμούς; Μήπως θα ήταν αρκετή μία ταπεινή και συμβολική εκδήλωση σε μία και μόνο αίθουσα, με την παρουσία των κορυφαίων και μόνο πολιτειακών παραγόντων; Με τον τρόπο αυτόν ο πολιτικός κόσμος θα έστελνε το μήνυμα στους δοκιμαζόμενους Έλληνες ότι σέβεται τον κόπο τους και πολύ περισσότερο τις αγωνίες τους. Οι στρατιές των ανέργων και των νεόπτωχων επαγγελματιών δεν περιμένουν να ακούσουν τον Λάκη Λαζόπουλο στον ρόλο του Καραϊσκάκη για να αναπτερωθεί το ηθικό τους. Περιμένουν το εμβόλιο και την επιβεβαίωση της αγοράς ότι όλα αυτά τα αφήνουμε στο παρελθόν.
Η αθυρόστομη γλώσσα του Καραϊσκάκη είχε υιοθετηθεί από τους Πολάκηδες για να στέλνουν απαντήσεις στην τρόικα. Ακριβώς επειδή ο ήρωας της ελληνικής επανάστασης ήταν αθυρόστομος. Κι επειδή δεν είχαν τα προσόντα για να πουν αυτό που σκεφτόντουσαν στην τρόικα, το έλεγαν μέσω Καραϊσκάκη. Εξ ου και το φιλελευθεράτο κόλλησε στο twitter στα συριζόπουλα το παρατσούκλι «Κολοκοτρωναίοι». Για να μην έχετε, δηλαδή, απορίες γιατί ο Λάκης Λαζόπουλος επέλεξε την πρόταση του Καραϊσκάκη και όχι του Παπαφλέσσα.

Τέλος πάντων. Για να μην μένουν κενά. Εμείς οι φιλελέδες έχουμε υποφέρει από την κτηνώδη λογική των εργολάβων της κτηνώδους προπαγάνδας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως εκείνη η περίφημη ιστορία με την εξαγορά ψήφων στην διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2014 (Χαϊκάλης Gate), αλλά δεν κρατάμε κακίες. Ας έπαιζε ο Λάκης τον ρόλο της σταχτοπούτας. Δεν θα είχαμε την παραμικρή αντίρρηση. Θα το «γλεντούσαμε» μερικές μέρες στο twitter και μετά θα πηγαίναμε στην παράσταση να κτυπήσουμε παλαμάκια. Γιατί εμείς οι φιλελέδες είμαστε καλοί άνθρωποι. Και κυρίως δεν αλλάζουμε άποψη ανάλογα με τον … χορηγό. Δεν θα λέγαμε ποτέ «εμείς δεν ήμασταν με τον Κυριάκο» αν μας περίμενε στην άλλη άκρη της αίθουσας ένα κρατικό συμβόλαιο για να παίξουμε τον … Καραϊσκάκη. Περίεργοι, είμαστε. Ιδιότροποι, μισάνθρωποι. Πείτε ό,τι θέλετε. Αλλά δεν είμαστε ξεφτίλες.

Εκείνο που μας πειράζει είναι ότι ξεκινάει ένα αταίριαστο με τις ημέρες που ζούμε εορταστικό ντελίριο που περισσότερο θυμίζει μαντάμ Σουσού απ’ ότι ένα σοβαρό κράτος που σέβεται την δυστυχία των πολιτών του. 
Να το πούμε όσο πιο καθαρά μπορούμε: 
Κύριε Μητσοτάκη, περιορίστε τις εκδηλώσεις της Επιτροπής του 2021 σε μία και μόνη εκδήλωση. Θα το καταλάβουμε και θα το εκτιμήσουμε. Τους μεταμφιεσμένους δέκα μικρούς Μήτσους στην αυλή της Γιάννας δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε. Επειδή θυμόμαστε ποιος στήριξε οικονομικά όλο αυτό το σύστημα που κυνήγησε ανελέητα τον φιλελεύθερο χώρο. Και ναι μεν είπαμε να βάλουμε νερό στο κρασί μας, να υποκριθούμε ότι δεν βλέπουμε και δεν ακούμε, αλλά οι ίδιοι παραμένουν αδίστακτοι. Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι. Τελικά!

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: