Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Δεν πέφτει στην παγίδα του Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Αποφασισμένος να βγάλει την Ελλάδα στο ξέφωτο με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία δυναμική επανεκκίνηση την επομένη της πανδημίας εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Γνωρίζοντας πολύ καλά το σχέδιο του κ. Τσίπρα για πόλωση και διχασμό ώστε να συσπειρώσει την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αφήνει στην άκρη τη στείρα κομματική αντιπαράθεση, ανεβάζει... ταχύτητες και δίνει έμφαση στην υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών.
Εξάλλου, ο ίδιος μαζί με τους στενούς του συνεργάτες βάζουν μπροστά ένα ολιστικό σχέδιο με εθνικό πρόσημο που έχει ως βασικό στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ψηφιακή σύγκλιση και την καινοτομία.
Ασχολείται, κοντολογίς, με τα σοβαρά θέματα που αγγίζουν τους πολίτες και όχι με τις ανοησίες της Κουμουνδούρου με τα στελέχη της οποίας γελάνε και οι πέτρες βλέποντας την ατζέντα που επιχειρούν να σηκώσουν την ώρα που η χώρα δίνει τη μεγάλη μάχη απέναντι στην πανδημία.

Στην παρούσα φάση, η κυβερνητική παράταξη έχοντας την πολιτική κυριαρχία με υψηλούς δείκτες εμπιστοσύνης στην κοινή γνώμη, έχει να παλέψει μόνο τον κακό εαυτό της.
Από το πρωθυπουργικό γραφείο έχουν καταγραφεί αρρυθμίες στο εσωτερικό του Υπουργικού Συμβουλίου τις οποίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει όταν έρθει το κατάλληλο timing.

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί μέσα από την ένταση και τους υψηλούς τόνους να κερδίσει την προσοχή της δικής του κομματικής πελατείας και μόνο, αφού οι σοβαροί και υπεύθυνοι πολίτες τον έχουν προ πολλού εγκαταλείψει και απογοητεύονται ακόμη περισσότερο όταν τον βλέπουν να κάνει ένα άτυπο διαγωνισμό με το ΚΚΕ και τον Βαρουφάκη για το ποιος καταγράφει καλύτερες επιδόσεις στην επαναστατική γυμναστική.


1 σχόλιο:

aik είπε...

Ελα,γλειψτε κι αλλο,μπορει να εχει και τριτο μπουκωμα.