Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη πρότυπο δημοκρατικού ήθους

Με αφορμή την μη σύλληψη του στελέχους της Χρυσής Αυγής Χ. Παππά ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε όλη την συσσωρευμένη χολή του κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Μέχρι και την παραίτηση του ζήτησαν.
Είναι γνωστό το μένος των στελεχών της ριζοσπαστικής Αριστεράς εναντίον του. Δεν συμβολίζει μόνον την διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας προς την Κεντροαριστερά, που αποκόπτει τον ΣΥΡΙΖΑ από έναν χώρο που τόσο έχει ανάγκη, αλλά συγχρόνως είναι -κατά γενικήν ομολογία- και ένας... πολύ καλός υπουργός.
Αυτός είναι ο δεύτερος σημαντικός λόγος για τον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ διάκειται, όχι απλώς αντιπολιτευτικά, αλλά εχθρικά προς το πρόσωπο του συγκεκριμένου υπουργού. Ως γνωστόν, μια από τις επιτυχημένες δράσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η εκκαθάριση περιοχών που αποτελούσαν άβατο, λόγω της δράσης των αντιεξουσιαστών και των λοιπών συλλογικοτήτων με τις οποίες ένα μέρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σχέσεις στοργής.

Σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τους έκανε ένα ταχύρρυθμο μάθημα Δημοκρατίας.

Μπροστά σε αυτό το μπαράζ των επιθέσεων κατά του υπουργού, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε μιαν ανακοίνωση που αναδεικνύει το δημοκρατικό ήθος και την δημοκρατική συμπεριφορά όλων των παραγόντων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση του Χ. Παππά.
Η ανακοίνωση συγχρόνως καταδείχνει τους αυθαίρετους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ουσιαστικά υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου.
Το Υπουργείο ανακοινώνει πως 
«με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27 Αυγούστου 2015, ήρθησαν οι περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο του 2015, Χ. Παππά. Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, αντί για τρείς που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.»
Αυτούς τους όρους ο Χ. Παππάς τους εφάρμοζε ως όφειλε.
Συνεπώς, αν η Αστυνομία τον παρακολουθούσε, θα παρανομούσε προσβάλλοντας τα δικαιώματα του. Άλλωστε, όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, οι παρακολουθήσεις πολιτών γίνονται μόνον με εντολή εισαγγελέα.
Τελικά τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Την παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών; Ή μήπως υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν δικαιώματα;

Στην φιλελεύθερη δημοκρατία το Κράτος Δικαίου προστατεύει τους πολίτες-- ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων-- από την αυθαιρεσία του Κράτους. Γι΄αυτό και υπάρχουν οι εγγυήσεις για την τήρηση του Συντάγματος.

Στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν διακρίσεις. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς πιστεύουν πως υπάρχουν κατηγορίες πολιτών που δεν δικαιούνται την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Σήμερα, οι Χρυσαυγίτες, αύριο κάποιοι άλλοι τους οποίους θα έχει στοχοποιήσει η Αριστερά. Ως γνωστόν αυτός ο πολιτικός χώρος παράγει μόνον εχθρούς.

Ας θυμηθούμε πώς καταρρακώθηκε το τεκμήριο της αθωότητας των πολιτικών που η ομάδα Ρασπούτιν προσπάθησε να εμπλέξει στο υπαρκτό σκάνδαλο Novartis.

Η Αριστερά από την κοσμοθεωρία της τρέφει μιαν αλλεργία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Απλώς, κατά περίσταση, τα εντάσσει στην τρέχουσα πολιτικής της. Τα εργαλειοποιεί. Είναι υποταγμένα στον τελικό σκοπό.

Στην περίπτωση του Χρυσαυγίτη Χ. Παππά ζητά από το κράτος να παρανομήσει για να τον συλλάβει. Γιατί υπό τις συνθήκες που διαμόρφωσε το βούλευμα Εφετών της 27/8/2015 μόνον παρανομώντας μπορούσαν οι αστυνομικές αρχές να συλλάβουν τον Παππά.

Αλλά αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για την Αριστερά.

Η ανακοίνωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, εκτός από κατατοπιστική, είναι και ένα μάθημα Δημοκρατίας για όλους αυτούς που αγνοούν τις βασικές αρχές της.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Ποιος μιλαει για ατομικα δικαιωματα,ο Μιχαλακης που οι "δημοκρατικες"πραξεις του κανουν τους ταγματασφαλιτες να κοκκινιζουν.Και,αντε τον Χρυσοχοιδη τον ξερω απο παλια.Δεν εκπλησομαι για τη προσπαθεια του να φανει ανθρωπος.Το οτι υπαρχει ατομο να τον εκθειασει,ή πολλα μπικικινια πεσανε ή χρωσταει της Μιχαλους.Οχι να υποστηριζουμε και φθαρμενα παλτα;Αυτον που αφησε μεσα 14χρονο μαθητη;Σιγα σιγα θα βγαλετε και σουπερμαν το Θεοχαρη.