Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 19 μονάδες η ΝΔ - Υψηλά ποσοστά εμπιστοσύνης σε Μητσοτάκη

Υψηλά είναι τα ποσοστά εμπιστοσύνης των πολιτών για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με πανελλήνια δημοσκόπηση της Pulse με αφορμή την επέτειο ενός χρόνου από την εκλογή της ΝΔ στην εξουσία.
Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.305 ατόμων, το διάστημα 6 έως 8 Ιουλίου 2020.
Σύμφωνα με τα ευρήματα...

Ανοίγει η ψαλίδα στην πρόθεση ψήφου


Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ προηγείται κατά 19 μονάδες με 43% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πέρσι το ίδιο διάστημα ήταν στις 8 μονάδες. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν Χρυσή Αυγή (1%) και Έλληνες για την Πατρίδα (1%). Στο 7,5% οι αναποφάσιστοι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με το 48% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει την αποδοχή του σταθερά, σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που φθίνει.Μάλιστα η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο ήταν οκτώ μονάδες πριν από έναν χρόνο και τώρα έχει διευρυνθεί στο 24%.


Αξιολόγηση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης


Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση στην αξιολόγηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον πρώτο χρόνο. Το 31% από το σύνολο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πηγαίνει «καλύτερα από ό,τι περίμενε», το 23% απαντά «καλά όπως περίμενα» το 22% λέει «άσχημα όπως περίμενα» και το 17% απαντά «χειρότερα απ' ό,τι περίμενα».

Αντίθετα, αρνητική είναι η αξιολόγηση των ερωτηθέντων για τον ένα χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Πιο συγκεκριμένα, το 69% των ερωτηθέντων απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήγε άσχημα όπως το περίμενε (34%) και χειρότερα από ότι περίμενε (35%) έναντι 24% που θεωρεί ότι τα πήγε καλά (18%) και καλύτερα από ότι περίμενε (5%).
Η συσπείρωση των ψηφοφόρων των κομμάτων


Από τη δημοσκόπηση προκύπτει μεγάλη συσπείρωση της τάξης του 86% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ. Στο 9% οι εισροές νέων ψηφοφόρων.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση φτάνει στο 69% και οι εισροές καινούριων ψηφοφόρων στο 2,5%.

Για τις καταγγελίες Καλογρίτσα


Η υπόθεση με τις καταγγελίες Καλογρίτσα για την προηγούμενη κυβέρνηση με αιχμή τον Νίκο Παππά, φαίνεται πως έχει πλήξει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, το 40% των ερωτηθέντων απαντά ότι οι πρόσφατες καταγγελίες Καλογρίτσα έχουν επηρεάσει πολύ ή αρκετά την άποψή τους για την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 30% που απαντά ότι επηρεάστηκε ελάχιστα ή καθόλου. Το 21% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση.


Για τον κορονοιό


Στην ερώτηση για το πόσο απασχολεί ο κορονοϊός τον κόσμο ειδικά μετά το άνοιγμα των συνόρων το 34% λέει πολύ, το 30% αρκετά, το 18% μέτρια, το 6% λίγο και το 5% ελάχιστα.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: