Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Γυρίζουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες – Αμετανόητος ο Τσίπρας

Σε αντιπολιτευτικό αδιέξοδο δείχνει να βρίσκεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων του δίνουν διαρκώς "ηχηρά χαστούκια" και οι ψηφοφόροι, ακόμη και εκείνοι του κόμματος του, του γυρίζουν την πλάτη.
Σε μία περίοδο που η αντιπολίτευση υποτίθεται ότι θα έπρεπε να καρπώνεται τη φθορά της Κυβέρνησης, εντούτοις τα σημάδια αποσυσπείρωσης στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανή...
Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Κουμουνδούρου ασκούν σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των κοινοτικών κονδυλίων ύψους 72 δις.
Αντί να καταθέσουν καμία αξιόπιστη πρόταση για το πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα κονδύλια προς όφελος όλων των Ελλήνων, την δύσκολη ώρα των αναταράξεων από την πανδημία, συνεχίζουν ακάθεκτοι σε τροχιά μεμψιμοιρίας και γκρίνιας και πρωταγωνιστούν σε ένα ακόμη επεισόδιο στο προσφιλές σίριαλ του ΣΥΡΙΖΑ «Αντιπολίτευση για τη Αντιπολίτευση».

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης, οι πολίτες χόρτασαν ανέξοδες υποσχέσεις και επαναστατική γυμναστική, ενώ στερήθηκαν από συγκεκριμένες πολιτικές πτέρυγες, ουσιώδη στοιχεία για την λειτουργία της Δημοκρατίας και την αναβάθμιση του Κοινοβουλευτισμού όπως είναι η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και οι κοστολογημένες προτάσεις.

Στο ανώτατα κλιμάκια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλουν να καταλάβουν ότι ακολουθούν ένα δρόμο που τους οδηγεί στο παρελθόν και κατ’ επέκταση σε πολιτικό αδιέξοδο. Αλλά πολύ περισσότερο δημιουργεί τις συνθήκες για μία νέα εκλογική ήττα, όποτε και αν στηθούν οι κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: