Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Τρέμουν νέες αποκαλύψεις στην Κουμουνδούρου

Εντολή Τσίπρα για εσωκομματική... Εξεταστική
Την ώρα που η προανακριτική για τον ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου κατέβασε ρολά και πλέον «ψήνονται» νέες εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή για τις αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος περί την «πρώτη φορά Αριστερά», στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωποι με μία νέα πραγματικότητα, υπό τον κωδικό τίτλο «σαββατοκύριακα-θρίλερ».
Εξηγούμαι: εδώ και αρκετές εβδομάδες, πολλοί ΣΥΡΙΖΑίοι δεν υποδέχονται το βράδυ της Παρασκευής με τη χαρά που έχουμε...όλοι εμείς οι κανονικοί άνθρωποι γιατί ξεκινά το Σαββατοκύριακο.
Αντιθέτως, το βράδυ της Παρασκευής αρχίζουν οι ανησυχίες πέριξ της Κουμουνδούρου για τις αποκαλύψεις του σαββατοκυριακάτικου Τύπου με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωπα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά.
Με άλλα λόγια, στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα φοβούνται ότι τώρα που έχουν αρχίσει να... βγαίνουν τα άπλυτα της «πρώτη φορά Αριστεράς» στη φόρα, οι αποκαλύψεις θα είναι εβδομαδιαίες και... χωρίς σταματημό.

Στην Κουμουνδούρου όλο αυτό το βαφτίζουν «παρακράτος» -μέχρι και ολόκληρη συνέντευξη Τύπου έδωσαν προχθές- κάνουν λόγο για υποκλοπές και γενικώς ισχυρίζονται ότι «η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο» κατά πώς αρέσκονται να λένε.
Η πραγματικότητα, βεβαίως, είναι κάπως διαφορετική: απλώς, πολλοί ΣΥΡΙΖΑίοι έπεσαν με τα μούτρα στους γλυκούς χυμούς της εξουσίας, προσπάθησαν να κάνουν «διευθετήσεις» και άλλα τέτοια «θολά», ενώ την ίδια στιγμή σχεδίαζαν και την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων.
Όμως, επειδή όλα αυτά έγιναν κάπως... «ατσούμπαλα», τώρα πλέον που δεν έχουν τον προστατευτικό μανδύα της εξουσίας, έχουν ανοίξει στόματα και «βρέχει» αποκαλύψεις, σαν «μάννα εξ ουρανού».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι όλα αυτά τα ξέρουν στην Κουμουνδούρου.
Για τον λόγο αυτό, το «Αγκίστρι» αλίευσε την πληροφορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας το τελευταίο διάστημα έχει δρομολογήσει μία «εσωκομματική εξεταστική».
Επί της ουσίας, δύο στελέχη που βρίσκονται πολύ πολύ κοντά του και θεωρούνται «εξ απορρήτων του προέδρου», ρωτούν όλους τους υπόλοιπους αν έχουν ιδέα για κάτι... επιλήψιμο που τους αφορά και θα μπορούσε να βγει στην επικαιρότητα.
Φανταστείτε, δηλαδή, κάτι διαλόγους του τύπου «έχεις βάλει το δάχτυλο στο μέλι» ή «προσπάθησες να παρέμβεις σε τομέα της αρμοδιότητάς σου» κτλ.
Σημειωτέον ότι για τα πολύ κορυφαία στελέχη, αυτή την «εξεταστική» έχει αναλάβει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει ραντεβού –συνήθως τις «μεγάλες ώρες», μετά τις 9 το βράδυ- στο γραφείο του στον 7ο της Κουμουνδούρου, κατά μόνας με τα προβεβλημένα στελέχη που ήταν οι κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεών του.
Αφού, λοιπόν, προσφέρει στον/ην συνομιλητή του ουίσκι –για να πάνε κάτω τα φαρμάκια και να χαλαρώσουν τα στόματα- προσπαθεί να μάθει αν υπάρχει κάτι επιλήψιμο που μπορεί να δει στα περίπτερα μια απ’ τις επόμενες Κυριακές. Θέλει, μ’ άλλα λόγια, να ξέρει τί του ξημερώνει.
Τουλάχιστον ως προς τα περιφερειακά ζητήματα, γιατί τα του Παπαγγελόπουλου και κάποια από τα «θέματα» του Μιωνή δεν τα έμαθε τώρα...

Από το "ΚΑΡΦΙ" και την στήλη "Αγκίστρι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: