Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδοτεί ο ποταμός των αποκαλύψεων για Παρακράτος και Διαφθορά επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τον πολυπλόκαμο παρακρατικό μηχανισμό που λειτουργούσε υπο την καθοδήγηση ή την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ελεγχθούν οι αρμοί της εξουσίας και να βγάλουν «πολλά λεφτά» οι διαχειριστές του, αποκαλύπτουν τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Το πρωί της Δευτέρας ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή διαβίβασε στην προανακριτική της Βουλής ηχητικό υλικό από συνομιλία που είχε το 2016 με τον Νίκο Παππά προκαλώντας ισχυρό πολιτικό κλυδωνισμό...

Οι συγκλονιστικοί διάλογοι εγείρουν μείζον θεσμικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εμφανίζουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας και δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να παραδέχεται πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες -outsourcing- του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου -ενδεχομένως και άλλων υπουργών- από τις οποίες «κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά».
Με ωμό τρόπο ομολογεί στον συνομιλητή του πως η ηγεσία της τότε κυβέρνησης δείχνει ανοχή στις παραθεσμικές μεθόδους πλουτισμού των υπουργών της αρκεί οι «εξωτερικές αναθέσεις» που αναλαμβάνουν να μην εμποδίζουν «την ατζέντα» του «δικού της μαγαζιού». Με εξίσου κυνικό τρόπο εμφανίζεται να ζητά απο τον κ. Μιωνή να κατασκευαστούν καταγγελίες για την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις δια στόματος Νίκου Παππά για «μαγαζιά», «λεφτά», «πολλά λεφτά», «ατζέντες» και «νταβατζήδες» αποτυπώνουν ξεκάθαρα για πρώτη φορά την ευθεία γραμμή που σαν ομφάλιος λώρος συνδέει τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Ελένη Τουλουπάκη - την «μουτζαχεντίν του» όπως αποκαλείται στην συνομιλία – με την αυλή του Αλέξη Τσίπρα.
Στις ανατριχιαστικές στιχομυθίες ο κ. Παππάς εγγυάται ότι θα δώσει εντολή στον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να τον φέρει σε επαφή με την εισαγγελέα Διαφθοράς.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με στελέχη της προανακριτικής επιτροπής, το νέο υλικό ενισχύει τα στοιχεία για τον τρόπο που στήθηκε η σκευωρία Novartis και για την τακτική που ακολούθησε η »συμμορία» του παραδικαστικού κυκλώματος σε άλλες κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις.
Πλέον, η μεγάλη εικόνα που σχηματίζουν τα «καυτά» ευρήματα που έχει στην διάθεσή της η προανακριτική δείχνουν ότι ο παραθεσμικός μηχανισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:
- έστησε διώξεις κατά των Αντ. Σαμαρά, Ε. Βενιζέλου, Π. Πικραμμένου και των άλλων πολιτικών της αντιπάλων με κατασκευασμένες καταγγελίες κουκουλοφόρων μαρτύρων
- επιχείρησε την πολιτική εξόντωση και του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω στημένων ψευδορκιών κατά της συζύγου του
- αποπειράθηκε - ενδεχομένως σε ορισμένες περιπτώσεις πέτυχε – να χειραγωγήσει άλλες κρίσιμες υποθέσεις για επιχειρηματίες, εκδότες και δημοσιογράφους

Δεν υπάρχουν σχόλια: