Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Το βίντεο της ντροπής

Οι οπαδοί του Μαδούρο, αυτοί που επιχείρησαν από το 2015 να πνίξουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη κατηγορούν τώρα συλλήβδην τους δημοσιογράφους ότι χρηματίζονται. 
Την άποψη αυτή μεταφέρει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που ανήρτησε η Κουμουνδούρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την χρηματοδότηση επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης για την ενημερωτική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». 
Το βίντεο μεταφέρει την άποψη ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου και έχει σαν κεντρικό του μήνυμα ότι... “οι ειδήσεις αγοράζονται”.

Στο βίντεο αρχικά εμφανίζεται μια παρουσιάστρια που λέει στον θεατή «ο πρωθυπουργός…» και τότε αρχίζει να «βρέχει» χρήματα. Αμέσως η παρουσιάστρια, συνεχίζει λέγοντας «ο πρωθυπουργός μας» και τότε αρχίζουν να πέφτουν ακόμα περισσότερα χαρτονομίσματα, με την ίδια να αφήνει το κείμενο που διάβαζε και να προσπαθεί να μαζέψει όσο περισσότερα μπορεί, λέγοντας: «Ο Κυριάκος μας».

Σκληρή ήταν η απάντηση του Στέλιου Πέτσα στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στάση του για τα ποσά που καταβλήθηκαν στα ΜΜΕ την περίοδο του κορονοϊού. 
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ απαντώντας στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που ζητά να δοθούν οι λίστες με τα ποσά στη δημοσιότητα, κάνει λόγο για «αθλιότητα».
Τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στον έλεγχο για τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορoνοϊό και καταλήγει με νόημα: «‘Ο,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κος Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;».
Αναλυτικά σημείωσε: «Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται».
Και πρόσθεσε «Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: