Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Η στρατηγική απόφαση Μητσοτάκη, οι επόμενες κινήσεις

Είναι μία από τις κεντρικές αποφάσεις που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω της πανδημίας. 
Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει στους στενούς του συνεργάτες ότι επιθυμεί να βρεθεί κοντά στους πολίτες επικοινωνώντας τα βασικά μηνύματα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα στενός συνεργάτης του κ.Μητσοτάκη έχει ήδη επιφορτιστεί με το έργο αυτό, καταρτίζοντας ένας σαφές σχέδιο που θα καλύπτει περιοχές ολόκληρης της χώρας...

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η εκτίμηση ότι η διαχείριση της κρίσης από τον πρωθυπουργό έχει αποδοχή από μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και μάλιστα βρίσκει σύμφωνους ψηφοφόρους από όλα τα κόμματα. 
Αυτό το θετικό κλίμα που υπάρχει αυτή την περίοδο επιθυμεί να κεφαλοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την απευθείας επαφή και συνομιλία με την κοινωνία, την οποία θεωρούν κυβέρνηση, προνομιακό πεδίο του πρωθυπουργού.
Στο πλαίσιο αυτό μέσα στις επόμενες μέρες προγραμματίζεται μπαράζ εμφανίσεων του εντός και εκτός λεκανοπεδίου.
Την Πέμπτη ο κ.Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση του Restart Tourism, όπου θα παρουσιαστεί η καμπάνια για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό. Κεντρικό ρόλο θα έχει ο Στηβ Βρανάκης, επικεφαλής δημιουργικού στην Προεδρία της κυβέρνησης. 
Η καμπάνια θα έχει βασικό άξονα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα έχει στόχο την ανάκτηση του χαμένου εδάφους, μετά τις δύσκολες στιγμές εξαιτίας του κορονοιού. Ο κ.Μητσοτάκης όμως θα συνεχίσει στην λογική της ενισχύσης της βαριάς μας βιομηχανίας.

Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες ο κ.Μητσοτάκης προγραμματίζει επίσκεψη σε νησί -δημοφιλή τουριστικό προορισμό, πιθανόν την Σαντορίνη. Με τον τρόπο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει να “πάρει πάνω του” την προσέλκυση τουριστών σε αυτή την τόσο ευαίσθητη χρονική συγκυρία.
Η επιχείρηση “εξωστρέφεια” πάντως για τον πρωθυπουργό έχει ήδη μπει σε εφαρμογή. Την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη μετακίνηση του εκτός των ορίων της Αττικής, μετά και την άρση των σχετικών περιορισμών.
Παράλληλα έκανε δύο επισκέψεις στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας που “παλεύει” να σταθεί στα πόδια του, μετά από την κατακόρυφη πτώση στην οικονομική δραστηριότητα των τελευταίων δύο μηνών.

Όπως πάντως πληροφορείται το liberal.gr στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη αρχίσει οι σχετικές διαδικασίες και για το πρώτο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό, χωρίς πάντως ακόμα να έχει “κλειδώσει” ο προορισμός.

Γιάννης Κ. Τρουπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: