Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Μικροπολιτική γίνεται μόνο από μικρόνοες

Το να αλλάξει ένας άνθρωπος, θέσεις και απόψεις, στη διάρκεια του βίου του, δεν είναι αμαρτία, προς κολασμό. Έχει το δικαίωμα, όταν μάλιστα, από αυτή τη μεταβολή, δεν πρόκειται "να χάσει η Βενετιά βελόνι". 
Το πρόβλημα, έχει σχέση, με πολιτικούς, πρώτης γραμμής, οι οποίοι εύκολα ακολουθούν την τακτική του… χαμαιλέοντα, αλλάζοντας προσωπείο και παράλληλα ιδέες, κάνοντας άλματα στο μέλλον, αποποιούμενοι το πρόσφατο παρελθόν τους. 
Όπως είχε γράψει, ένας υπέροχος ποιητής, αρκούντως... υποτιμημένος, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης (1888- 1944, πέθανε από αυτοχειρία), υπάρχουν άνθρωποι με ηθικό χαμαιλεοντισμό, αρριβιστική ανηθικότητα και υπολογισμένη πανουργία.

Γράφει ο Γιάννης Μιχαήλ

Τα άτομα αυτά ζουν και σήμερα ανάμεσά μας και μάλιστα είναι πρωταγωνιστές στο πολιτικό σκηνικό. Μια κλασική περίπτωση πολιτικού χαμαιλέοντα, είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μια αλλαγή της στρατηγικής του, απέναντι στις μεταβολές που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, θα ήταν απόλυτα θεμιτή. Όμως, ο Αλέξης, κάνει κάθε μέρα, άλματα στο κενό.
Με μια δαιδαλώδη πολιτική διαδρομή, που έχει σχέση με ευδόκιμη προϋπηρεσία στην ΚΝΕ, καταληψίας σχολείων, σημαιοφόρος στον ΣΥΡΙΖΑ- πρώτη φορά Αριστερά, σήμερα, ενεδύθη του μανδύα του ακραιφνούς "Σοσιαλδημοκράτη", δίδοντας μάλιστα, διαλέξεις σε ομήγυρη Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Και δεν είναι μόνον, αυτή η… ανάρμοστος σχέση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα, αλλά ότι διατηρεί επιφυλάξεις για την αξιοποίηση των 32 δις από τον ΕΣΜ, επειδή φοβόταν ότι θα υπάρχουν μνημονιακοί όροι (το είπε και στο φόρουμ των Δελφών, αποκρύπτοντας ότι ο πακτωλός των δις, αφορά όλες τις χώρες της Ευρωζώνης).

Οι παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και όλων των υποτακτικών του αρχηγού, έχουν διττό στόχο. 
Πρώτα να ανορθωθεί το τρωθέν κύρος, μέχρι κεραίας, που έχει σχέση με το πολιτικό ανάστημα του Αλέξη και 
δεύτερον να υπονομευθεί η προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για να διατηρήσει σε υψηλά στάνταρντ τη φήμη της Ελλάδος, μετά και την άκρως επιτυχή, αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία απέσπασε τα εύσημα από όλα τα διεθνή ΜΜΕ και τις ξένες κυβερνήσεις.
Στο πνεύμα της φθοράς εντάσσεται και μια άθλια ερώτηση, ενός ανερμάτιστου Ευρωβουλευτή, ονόματι Αρβανίτης, ο οποίος υιοθετεί την προπαγάνδα των Τούρκων για δήθεν κακομεταχείριση στην Ελλάδα των λαθρομεταναστών. 
Σε παρόμοια φαινόμενα και πολλά άλλα, (όπως το REAL ESTATE Παπαδημούλη), διοχετεύεται κάθε μέρα από την Κουμουνδούρου ένα πολιτικό κουτσομπολιό, εύπεπτο, για τους πάσης φύσεως αφελείς, που έχει σχέση με ήσσονος σημασίας ζητήματα. Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν την τρίχα τριχιά υπό την αιδήμονα σιωπή του Τσίπρα.

Ο σφετεριστής πολιτικών θέσεων, θέλει να ηγηθεί "της δημοκρατικής παράταξης". 
Μιλάει ξεδιάντροπα για τον "ευρύτερο προοδευτικό χώρο", το δημοκρατικό λαϊκό κίνημα και άλλα ηχηρά παρόμοια, ωσάν να μην γνωρίζουμε τις πολιτικές του καταβολές και τι διέπραξε την πενταετία που κυβερνούσε την χώρα. Η "πρώτη φορά ‘’Αριστερά’’ εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής".

Σήμερα η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρές πολιτικές και όχι από μικροπολιτικά…. τερτίπια και κουτσομπολιά γειτονιάς, όπως είχαν καταγραφεί στις παλιές υπέροχες ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 50.

Δεν υπάρχουν σχόλια: