Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Το άρθρο της Σοφίας Γιαννακά για το πλέον ξιπασμένο τρολ του ΣΥΡΙΖΑ

Έλενα Ακρίτα, η εθνική μας χωροφύλαξ

Χρονικογράφος στα «Νέα» και πρώην τηλεπαρουσιάστρια, η Έλενα Ακρίτα κατόρθωσε να κάνει πρόσφατα καριέρα και στα social media εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις της...
Της Σοφίας Γιαννακά
Πηγή: iefimerida.gr 
Γράφω αυτό το σημείωμα, έκπληκτη, μετά τις πρόσφατες αναρτήσεις της υπέρ του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη, του επονομαζόμενου «ληστή με το καλάσνικοφ». Να θυμίσω ότι ο Δημάκης έχει καταδικαστεί σε 40 χρόνια, για ληστείες, και κάνει απεργία πείνας, παρότι στη φυλακή τού παρέχονται όλα τα μέσα για να σπουδάσει. Ο Χρυσοχοΐδης τα εξήγησε με λεπτομέρειες. Ο ΣΥΡΙΖΑ κόπτεται υπέρ του Δημάκη για λόγους που δεν είναι της παρούσης να σχολιάσουμε. Η Ακρίτα γιατί το κάνει;
Πιστεύω ότι η απορία δεν είναι μόνο δική μου. Πολλοί έχουν κουραστεί να βλέπουν αυτή την gauche caviar, την Αριστερά με το χαβιάρι που λένε και οι Γάλλοι, να υπερασπίζεται φτωχούς, απεργούς και κατατρεγμένους, υβρίζοντας σκαιά την αντίθετη άποψη.
Όπως ο Παπαδημούλης με τα δεκάδες ακίνητα και τα εκατομμύρια στην τράπεζα παριστάνει τον τιμητή του καπιταλισμού, έτσι και η κ. Ακρίτα, με τα σικάτα, κόκκινα γοβάκια της ανέβηκε στο πεζοδρόμιο να διαμαρτυρηθεί για τον κρατούμενο Δημάκη, καθυβρίζοντας «την κυβέρνηση των κοκοβιών», όπως έγραψε. Αν όντως η πολιτεία στερούσε από κρατούμενο το δικαίωμα στην εκπαίδευση, θα το συζητούσαμε. Δεν ισχύει, διαβεβαίωσε ο Χρυσοχοΐδης και μάλλον αυτόν τείνω να πιστέψω.
Τέλος πάντων, αναφέρομαι στην περίπτωση της Έλενας Ακρίτα ενδεικτικά, σαν επιφαινόμενο μιας τάξης εύπορων νεο-αριστερών που έκαναν καριέρα ως αντιπρόσωποι της βιομηχανίας της ηθικής και της κοινωνικής ευαισθησίας στην Ελλάδα. Η κ. Ακρίτα, ειδικότερα, εξελίχθηκε σε ένα είδος διαδικτυακής κουτσομπόλας, μια κακίστρω της ηθικής του ίντερνετ, η οποία τσεκουρώνει τους πάντες με επιθέσεις-καμικάζι στο Facebook. Κάποιος την αποκάλεσε «η Ελένη Λουκά της δημοσιογραφίας» επειδή κάνει «ντου» (με αναρτήσεις, όχι σωματικά όπως η συνονόματη) εναντίον επωνύμων για να τρομοκρατήσει. Ως συγγραφέας έχει τον τρόπο, οι λέξεις της είναι ακονισμένες και οι φράσεις της κοφτές.
Μόλις δει κάτι που ξεφεύγει από το πλαίσιό της, ορμά να κατασπαράξει. Της αρέσει να τυραννάει συγκεκριμένα πρόσωπα της επικαιρότητας, προτιμά τους επώνυμους. Έτσι προσπαθεί να δώσει, φαντάζομαι, ένα μεγαλείο στις επιθέσεις της. Αλλιώς είναι να τα βάζεις με υπουργούς και διάσημους κι αλλιώς να τσακώνεσαι με την πλέμπα.
Δεν γνωρίζω την Έλενα Ακρίτα, και δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό σε όσα διαπιστώνω, ειλικρινά. Θέλω να παραμείνω αυστηρά αντικειμενική, καθόλου δεν επιθυμώ να πέσω θύμα του fb της. Διαβάζω στο βιογραφικό της ότι έκανε τηλεοπτική καριέρα με το σίριαλ «Βέρα στο Δεξί» και ότι το βιβλίο της «Τα τάπερ της Αλίκης» (δεν το έχω διαβάσει) είναι μπεστ σέλερ. Έχει αξιοσέβαστο οικογενειακό δέντρο, πατέρας της ήταν ο πολιτικός Λουκής Ακρίτας και μητέρα της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σύλβα Ακρίτα.
Βέβαια, όταν γκουγκλάρεις το όνομά της βγαίνει αυτό το ζήτημα με τη σύνταξη που έλαβε ως άγαμη θυγατέρα, το οποίο χαλάει κάπως το προφίλ της.
Δεν θα επεκταθώ καθόλου, η Έλενα Ακρίτα έχει κάνει μηνύσεις και άπειρες επιθέσεις για το ζήτημα, οπότε διαβάστε μόνοι σας τη σχετική fbγραφία.
Πάντως, είναι εντυπωσιακή η πρόσφατη καριέρα της στα social media. Στο οπλοστάσιό της διαθέτει συγκεκριμένα στανταράκια: καλοί οι μετανάστες, κακιά η Δεξιά, άριστοι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο προσθέτει ονομαστικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, σε πολιτικούς, σε τηλεπερσόνες κ.λπ. Δεν αρέσουν στην αντιπολίτευση οι κάμερες στα σχολεία και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Πρώτη η Ακρίτα βγαίνει να τα χλευάσει. Μιλάει κάποιος για λαθρομετανάστες στον Εβρο; Βρίζει τους «αστοιχείωτους» στα κανάλια και υπερασπίζεται τον πρόσφυγα. Τέλειοι όλοι οι συριζαίοι δημοσιογράφοι, οι υπόλοιποι στα σκουπίδια. Μέλι για τον Ζακ Κωστόπουλο, ύβρεις για την Καϊλή, την Κεραμέως, τη Μιράντα Ξαφά, τη σύζυγο του Αδωνι. Έπεσε να φάει ζωντανό τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, το πιο αγαπητό πρόσωπο της καραντίνας. Αποκάλεσε «παπάρες υψηλού κινδύνου» τα όσα λένε οι κυβερνητικοί βουλευτές της ΝΔ. Προσθέστε εκατοντάδες άλλες αναρτήσεις, εναντίον όλων των «αντιπάλων». Λίγο αναμενόμενο το ρεπερτόριο, θα μου πείτε, κάτι σαν συριζαϊκά παραπολιτικά, αλλά αυτό είναι το βασικό μενού.
Πραγματικά δεν γνωρίζω αν το κάνει για αυτοπροβολή, από ναρκισσισμό, ή αν κόλλησε την ασθένεια Πολάκη -«δημόσιος λόγος είναι να τα σούρνεις». Όπως και ο πρώην υπουργός έτσι κι εκείνη στολίζει τα λογύδριά της (και τα άρθρα της στα «Νέα») με ελαφριές εκφράσεις τύπου «γελάνε και τα πόμολα», «my ass», ώστε να είναι πιο διαβαστερά τα υβρεολόγια.
Παρά την εμπειρία της, δεν αντιλαμβάνεται πόσο έχουν κουράσει οι αυτόκλητοι χωροφύλακες της δήθεν ηθικής; Αυτό το υψωμένο δάχτυλο και το συνεχές κατηγορώ μόνο μίσος και διχασμό εκτρέφουν. Και εν τέλει, ποιοι είναι οι αυτόκλητοι κατήγοροι; Για να δώσω και ένα παράδειγμα στα κιλά της: πόσο κουτό είναι να κατηγορείς τον κωμικό Σεφερλή για trash όταν η συνεισφορά σου στον τηλεοπτικό πολιτισμό είναι «Ο πιο αδύναμος κρίκος»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: