Κυριακή 24 Μαΐου 2020

To είδαμε κι αυτό! Οι no borders ανησυχούν για τα σύνορα μας

Ξεσάλωσαν τα τρολάκια του ΣΥΡΙΖΑ με την δήθεν κατάληψη Ελληνικού εδάφους από την Τουρκική στρατοχωροφυλακή. 
Μέτρησαν μάλιστα και τους εισβολείς. Είναι είκοσι έξι.
Στην αρχή δύο βρετανικές εφημερίδες αναπαρήγαν τα όσα υποστήριξε τουρκική ιστοσελίδα για τα περί «εισβολής». 
Αμέσως έσπευσαν να υιοθετήσουν αυτήν την είδηση, τόσο ακροδεξιοί κύκλοι όσο και κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι αλήθεια πως είχε προηγηθεί μια άστοχη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, αν βέβαια τα όσα φέρεται να... είπε, όντως τα είπε.
Τι συμβαίνει στον Έβρο;
Από το 1955 - όταν και ευθυγραμμίστηκε η κοίτη του ποταμού στο νότιο τμήμα του και καταργήθηκαν οι μαίανδροι που σχημάτιζε - εδάφη και της Ελλάδος και της Τουρκίας αποκόπηκαν από τις χώρες προέλευσης τους, χωρίς βέβαια να χαθεί η κυριαρχία. Οι αγρότες κανονικά συνέχιζαν και συνεχίζουν τις δουλειές τους.
Πάντα όταν κατεβαίνουν τα νερά του Έβρου δημιουργούνται επιφάνειες που όταν ξαναρχίζουν οι βροχές εξαφανίζονται και πάλι. 
Σε μια από αυτές τις περιοχές μια υπηρεσία του Ελληνικού Στρατού χαρτογραφούσε την περιοχή για να υψωθεί και στο νότιο τμήμα τού ποταμού ο προστατευτικός φράκτης. Μια τουρκική δύναμη, μέσα από το τουρκικό έδαφος, παρακολουθούσε τις δραστηριότητες της χαρτογράφησης.
Αυτό το σκηνικό μετατράπηκε σε τουρκική εισβολή και απώλεια εθνικού εδάφους.
Το ερώτημα είναι, ποιοι τα λένε και κυρίως γιατί τα λένε.

Μπροστά βγήκαν τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο. 
Όλοι αυτοί που όταν τα λεφούσια των μεταναστών επιχειρούσαν να παραβιάσουν τα σύνορα μας, δεν ήταν με τις Ελληνικές δυνάμεις που τα υπερασπιζόταν, αλλά με τους εισβολείς. Αυτό που τους ενδιέφερε τότε ήταν τα δικαιώματα των εισβολέων.
Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την απώλεια εθνικού εδάφους από…26 Τούρκους στρατιώτες. Αργότερα, ενδιαφέρθηκαν για την ακεραιότητα των συνόρων μας και οι αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οποία ξεφτίλα!
Παρεμπιπτόντως, ας γνωρίζει ο αναγνώστης πως οι σχέσεις μας με την Βουλγαρία έχουν ψυχρανθεί, γιατί με αυτήν την Συμφωνία αναγνωρίσαμε την ύπαρξη «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας, κάτι που προσβάλλει την πάγια βουλγαρική θέση ότι δεν υπάρχει τέτοια διακριτή εθνική ταυτότητα και γλώσσα.

Γιατί ξαφνικά όλοι αυτοί έγιναν «υπερπατριώτες;» γιατί για μιαν ακόμα φορά γίνονται βαποράκια των fake news;
Είναι αλήθεια πως ποτέ δεν συγχώρησαν στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον επιτυχή τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισε την απόπειρα 15.000 περίπου μεταναστών να εισβάλουν στην πατρίδα μας με την υποστήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Δεν ήταν μόνον πως έτσι κατέρρευσε ένα βασικό ιδεολόγημα της ριζοσπαστικής Αριστεράς για τα σύνορα και την σημαία. 
Κυρίως ενοχλήθηκαν γιατί πίσω από την δυναμική στάση της κυβέρνησης στοιχήθηκε ενεργά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Γιατί ήρθε στην επιφάνεια το ξεχασμένο εθνικό φρόνημα.

Έτσι, από τότε ψάχνουν εναγωνίως να ανακαλύψουν κάποιο γεγονός που θα υπονομεύσει αυτήν την σχέση αποδοχής και εμπιστοσύνης που οικοδομήθηκε μεταξύ της κυβέρνησης και των πολιτών πάνω στα εθνικά ζητήματα. 
Ξαφνικά, όλοι αυτοί που δηλώνουν πως η σημαία μας είναι απλώς ένα κομμάτι πανί ή πως «αν χάσουμε και μερικά νησιά δεν πειράζει», ενδιαφέρθηκαν για τη ν ανύπαρκτη εισβολή 26 τούρκων στρατιωτών.
Μάλιστα εκτός από τους στρατιώτες μέτρησαν από την Αθήνα και τα στρέμματα που κατέλαβαν.

Είναι γεγονός πως τα σύνορα του Έβρου είναι απόρθητα. Υπάρχει τόσος στρατός στην περιοχή, ώστε οποιαδήποτε απόπειρα κατάληψης ελληνικού εδάφους να είναι καθαρός τυχοδιωκτισμός.

Δεν θέλω να πιστέψω πως κάποιοι ονειρεύονται την επάνοδο τους στην εξουσία, μέσω μιας εθνικής ήττας. Αν συμβαίνει αυτό, ας ψάξουν να βρουν καμιά άλλη δουλειά.

Σάκης Μουμτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: