Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Οδοστρωτήρας στις δημοσκοπήσεις ο Μητσοτάκης, το σενάριο Εκλογών απομακρύνεται

Σε οδοστρωτήρα των δημοσκοπήσεων έχει εξελιχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας στην παρούσα φάση την απόλυτη πολιτική κυριαρχία.
Ο πρωθυπουργός διατηρεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα που του επιτρέπει ελευθερία κινήσεων με την κοινή γνώμη να εκφράζει στην συντριπτική της πλειοψηφία εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην περίπτωση που ήταν στη θέση του ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε εκμεταλλευτεί την συγκυρία για να κάνει αιφνιδιαστικές Εκλογές.
Όμως, επειδή ο Κυριάκος δεν είναι Τσίπρας... έχει αποκλείσει το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αφού θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία της Υγείας των πολιτών και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά την πρώτη φάση της πανδημίας.
Στα χρόνια που βρίσκεται στην πολιτική ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι είναι θεσμικός παίκτης και βάζει το εθνικό πάντα πάνω από το κομματικό συμφέρον.
Εκτός των άλλων, δεν προτίθεται με κανένα τρόπο να τραυματίσει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργήσει με τους πολίτες με δημοσκοπικά ποσοστά που θα ζήλευαν παγκόσμιου βεληνεκούς προσωπικότητες των περασμένων χρόνων.
Εξάλλου, ο ίδιος επιδιώκει αυτή τη στρατηγική συμμαχία με την κοινωνία, ώστε η Ελλάδα να ανέβει με σταθερά βήματα στο βάθρο της κανονικότητας και της διεθνούς αναγνώρισης. Η αποτελεσματικότητα και τα γρήγορα αντανακλαστικά στην πανδημία ήταν ένα καλό παράδειγμα που έλαβε τα εύσημα από τον Ξένο Τύπο και τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Στο Μέγαρο Μαξίμου στοχεύουν σε μία ανάλογη συνέχεια, έχοντας ως βασικό συμπαραστάτη τους ίδιους τους πολίτες.
Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός ακολουθεί μια συγκεκριμένη στρατηγική που συμπυκνώνεται στο περιεχόμενο ενός παλαιότερου συνθήματος που χρησιμοποιούσε ως βουλευτής το 2009, «είμαστε κοντά, κοιτάμε μακριά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: