Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Απανωτές οι γκάφες Τσίπρα: Διεκδικεί επάξια το «Χρυσό Βατόμουρο» της πολιτικής

Έτοιμος να λάβει το χρυσό βατόμουρο στην πολιτική εμφανίζεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Με τις γκάφες να διαδέχονται η μία την άλλη και το κόμμα του να μην μπορεί να στεριώσει σε μία σοβαρή αντιπολιτευτική τακτική, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ανέτοιμος και αποδυναμωμένος στο πολιτικό σκηνικό και το όνειρο της ανακατάληψης της εξουσίας εξελίσσεται σε ένα κακόγουστο σενάριο...

Στην Κουμουνδούρου δείχνουν σαστισμένοι από τις επιδόσεις της Κυβέρνησης στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και ψάχνουν αστείες αφορμές για να δηλώσουν παρόντες με κινήσεις που παραπέμπουν στο παρελθόν οι οποίες αφήνουν αδιάφορους τους πολίτες. 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Περιβάλλον που ήλθε να θυμίσει στους πολίτες αφενός το πραγματικό πρόσωπο του, αφετέρου τις ιδεολογικές εμμονές και αγκυλώσεις του αρχηγού τους και της ηγετικής ομάδας.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση βρίσκεται πλέον σε ένα πολιτικό αδιέξοδο χωρίς να διαθέτει προτάσεις και θέσεις, όπως εξάλλου καταδεικνύουν οι αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τα ποσοστά του στο ναδίρ και την αξιοπιστία σε απογοητευτικά επίπεδα.
Είναι πλέον σαφές πως ένα χαμηλό βαρομετρικό που δημιουργεί πολιτική ασφυξία βρίσκεται πάνω από το κόμμα του κ. Τσίπρα και εξανεμίζει τις προσδοκίες για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Η σοβαρότητα, η ευθύνη και η υπευθυνότητα είναι έννοιες μακρινές και προκαλούν αλλεργία στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κίνηση Μητσοτάκη να καλέσει και τον Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για την τοποθέτηση ειδικής πλακέτας στο χώρο της Marfin έχει προκαλέσει αμηχανία και εκνευρισμό στα ανώτατα κλιμάκια της Κουμουνδούρου.
Εν κατακλείδι η γενική εικόνα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλλιεργεί την ανασφάλεια και την εσωστρέφεια στις τάξεις των οπαδών της, καθώς και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι η ανατροπή δεν μπορεί να επιτευχθεί με παλαιοκομματικές πρακτικές, ανέξοδες υποσχέσεις, νταηλίκια χωρίς αντίκρισμα και... χρυσά βατόμουρα.       

Δεν υπάρχουν σχόλια: