Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Διευκρινίσεις για τις μάσκες: Ποιες δεν πρέπει να φοράμε – Τι γίνεται με τις υφασμάτινες

Καθώς από σήμερα το πρωί της Δευτέρας εισερχόμαστε στη νέα κανονικότητα της εποχής μετά την καραντίνα, η μάσκα θα είναι το βασικό αξεσουάρ των πολιτών απέναντι στην διασπορά του κορωνοϊού. 
Και αυτό γιατί η χρήση τους είναι υποχρεωτική σε μια σειρά από χώρους.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο λοιμωξιολόγος της Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Χατζηγεωργίου τόνισε:...
«Η δυσκολία δεν πέρασε αλλά ξεκινάμε να μπαίνουμε σε μια σχετική κανονικότητα με απλά βήματα, Είναι ένας εξαιρετικά μεταδοτικός ιός και τα μέτρα είναι η απόσταση, η υγιεινή των χεριών και οι μάσκα για την κάλυψη του προσώπου».
«Τώρα που οι αυστηροί περιορισμοί αίρονται πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στην μάσκα. Πρόκειται για προστατευτικό κάλυμμα του στόματος και της μύτης που μπορεί να είναι και αυτοσχέδιο. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε εμείς οι ίδιοι άρρωστοι και να μην πρέπει να κολλήσουμε τους γύρω μας.
Όχι στις μάσκες με βαλβίδα είναι αυστηρά για τους υγειονομικούς. Οι υφασμάτινες μάσκες πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό και σαπούνι σε υψηλούς βαθμούς.
Η επιτροπή συστήνει σε αυτή την φάση να φοράμε μάσκα όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση του της απόστασης», είπε στη συνέχεια.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα Μέσα Μεταφοράς, στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, για τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ, στα ιατρεία, στα κομμωτήρια, στα κέντρα αισθητικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: