Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Η δημοσκοπική κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει το απόλυτο αδιέξοδο Τσίπρα

Σε απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, πέφτοντας στην παγίδα μιας λανθασμένης στρατηγικής που ακολούθησε έως σήμερα, ακόμη και την δύσκολη ώρα της υγειονομικής κρίσης.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις συνιστούν πλήγμα για τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που βλέπει πλέον τα ποιοτικά χαρακτηριστικά να δημιουργούν ένα σαφές κλίμα υπεροχής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι πρωτοφανές στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, κόμμα που... κάθεται στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν μέσω μεγάλης υγειονομικής και οικονομικής κρίσης να φυλλορροεί δημοσκοπικά και να εμφανίζεται ανίκανο να σηκώσει κεφάλι, ενώ ταυτόχρονα ο βασικός πολιτικός του αντίπαλος να αυξάνει την επιρροή του μέσα στη δοκιμαζόμενη κοινή γνώμη.
Είναι πασιφανές ότι το πολυδιαφημισμένο οικονομικό πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι» δεν έπεισε τους πολίτες, ούτε καν τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ στις τάξεις των οποίων επικρατεί μεγάλη εσωστρέφεια και αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να αντιλήφθηκε ότι η στρατηγική της πόλωσης του κάνει κακό, γι’ αυτό αποφάσισε να το πάρει αλλιώς-κατόπιν των συμβουλών που του έδωσαν οι δικοί του επικοινωνιολόγοι- και να υιοθετήσει πιο χαμηλούς τόνους όπως φάνηκε στην τελευταία τηλεοπτική του παρουσία.
Πρόσωπα που είναι κοντά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να επενδύσει στο χρόνο και τη φθορά της Κυβέρνησης εάν θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες για κάτι καλύτερο στο μέλλον.
Όμως μέσα σ’ αυτό το κλίμα έντονων εσωκομματικών αναταράξεων, η αλλαγή στρατηγικής αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στους σκληρούς της Κουμουνδούρου που τόσα χρόνια έχουν επιβιώσει πολιτικά με τον ακτιβισμό, τους υψηλούς τόνους και τον ανεύθυνο μαξιμαλισμό.

Στα ανώτατα κλιμάκια της Κουμουνδούρου ψάχνουν να βρουν το αντίδοτο, αλλά η κάθε συνιστώσα έχει τη δική της άποψη.....με αποτέλεσμα το μήνυμα που βγαίνει προς τα έξω να είναι θολό.
Στη Βαβέλ των απείθαρχων Συριζαίων που ονειρεύονται την ανακατάληψη της εξουσίας, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ανήμπορος να αλλάξει το κλίμα με αποτέλεσμα η  εσωτερική γκρίνια και οι ψίθυροι αμφισβήτησης να αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: