Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Μητσοτάκης «εκθέτει» ΣΥΡΙΖΑ μέσω... Μαρφίν

Μπορεί η επικαιρότητα να κυριαρχείται από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, όμως οι κινήσεις στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο συνεχίζονται, έστω και αν «ακούγονται» ή προβάλλονται λιγότερο.
Μία επιλογή λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ουσιαστικά ξετυλίχθηκε σε δύο φάσεις, προκάλεσε βραχυκύκλωμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση δια στόματος Μητσοτάκη της κυβερνητικής πρόθεσης να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων... της Μαρφίν δέκα χρόνια μετά από τα τραγικά γεγονότα. Μία ανακοίνωση που έγινε από το βήμα του κοινοβουλίου το πρωί της Τετάρτης.
«... Η πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μια ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη και θα καλεί σε ενότητα και δημοκρατική επαγρύπνηση»
τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Η ανακοίνωση αυτή «έπιασε στον ύπνο» τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ενδεικτικό του μεγέθους της αμηχανίας ήταν το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε επισήμως για το θέμα 24 ώρες μετά από την συζήτηση στο κοινοβούλιο. Δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα τραγικά έγιναν πριν από μία δεκαετία, παρά μόνο όταν πέρασε μία μέρα, όταν πλέον ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει και την δεύτερη κίνηση καλώντας τα κοινοβουλευτικά κόμματα να παραστούν στην σχετική τελετή το πρωί του Σαββάτου.
“Είναι προφανές ότι η δυστοκία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταποκριθεί άμεσα σε αυτή την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου είναι μία ακόμα απόδειξη της απουσίας του κ. Τσίπρα συνολικά από την πολιτική πραγματικότητα” 
τονίζει συνεργάτης του πρωθυπουργού.
Η ίδια πηγή μάλιστα σημειώνει ότι η λέξη που ταιριάζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι «απουσία». 
Απών από την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που η Ελλάδα δίνει την παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού. 
Απών και από το Κοινοβούλιο, καθώς αντί να συμβάλει εποικοδομητικά για μια πιο φιλική περιβαλλοντικά και πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη, επέλεξε να αποχωρήσει συμπλήρωνε συνεργάτης του κ.Μητσοτάκη με αφορμή και την συνεδρίαση της βουλής

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν η ατζέντα φύγει από τα ζητήματα του κορονοϊού. 
«Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν, όπως βλέπουν και την προετοιμασία της χώρας για μια δυναμική επανεκκίνηση την επόμενη μέρα της πανδημίας» 
ξεκαθαρίζει συνομιλητής του κ.Μητσοτάκη.
Είναι θέμα χρόνου λοιπόν η πολιτική ένταση να αυξηθεί, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιζητά άνοδος της συσπείρωσής του και μείωση της δημοσκοπικής ψαλίδας για προφανείς ψυχολογικούς λόγους και την κυβέρνηση να ψάχνει όρους πολιτικής κυριαρχίας.

Γιάννης Κ. Τρουπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: