Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Σε νευρικό κλονισμό από τις «ήττες» ο Ερντογάν - Με συνεχείς υπερπτήσεις «ψάχνει» το επεισόδιο

Οι συνεχείς ‘’ήττες’’ σε όλα τα μέτωπα με τελευταία την άτακτη υποχώρηση στον Έβρο φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει νευρικό κλονισμό στον Ταγίπ Ερντογάν και στην αυλή του.
Ο σουλτάνος είχε ποντάρει πολλά τους τελευταίους μήνες σε όλα τα πεδία όπου αναπτύσσει τα επεκτατικά του σχέδια και παντού φαίνεται να χάνει.
Οι Τούρκοι φαίνεται ότι ‘’ψάχνονται’’ για ‘’θερμό’’ επεισόδιο και μάλιστα σε μια εποχή όπου ολόκληρος ο πλανήτης ζει με τον εφιάλτη της πανδημίας και θρηνεί χιλιάδες νεκρούς...
Οι πέρα από κάθε όριο θράσους χθεσινοβραδινές υπερπτήσεις Τουρικών f-16 πάνω από τον Βόρειο Έβρο στην περιοχή της Ορεστιάδας και μάλιστα σε βάθος αρκετών μιλίων πάνω από το Ελληνικό έδαφος αποδεικνύουν ότι οι γείτονες επιδιώκουν πλέον ξεκάθαρα κάτι παραπάνω από το να προκαλούν.
Την ώρα που οι Τουρκικές αρχές ανοίγουν ομαδικούς τάφους για να θάψουν νεκρούς από τον φονικό κορωνοϊό ο οποίος χτυπά ανελέητα και τη χώρα τους φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει όχι απλά να οδηγήσουν τις σχέσεις με την Ελλάδα στα άκρα αλλά και να ανάψουν το φυτίλι της έντασης με ανεξέλεγκτες συνέπειες.
Και ενώ σε πόλεις της γειτονικής χώρας σφάζουν αρνιά για να ξορκίσουν τον Covid-19 η Τουρκία παίζει με τη φωτιά στην πιο δύσκολη ίσως παγκόσμια συγκυρία εδώ και δεκαετίες.
Ένα μήνα μετά το μανιφέστο της ‘’άλωσης’’ του Έβρου από υποκινούμενους μετανάστες η Άγκυρα αναγκάστηκε και ανέκρουσε πρύμναν. Ο υβριδικός ‘’στρατός’’ του Έρντογαν αφού προσπάθησε για εβδομάδες να ‘’τρυπήσει’’ το Ελληνικό τείχος στο τέλος χτυπήθηκε από τον Covid-19 και αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει ατάκτως.
Οι γείτονες δεν ήθελαν προφανώς να κάνουν το γύρο του κόσμου εικόνες με εξαθλιωμένους μετανάστες να χάνουν τη ζωή τους από τη φονική πανδημία μέσα στο Τουρκικό έδαφος λίγα μέτρα από τα σύνορα όπου μεταφέρθηκαν έχοντας παραπλανηθεί από το καθεστώς.
Λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε προηγηθεί ο εντοπισμός από συμμαχικά πλοία νότια του Καστελόριζου Τουρκικού φορτηγού πλοίου το οποίο μετέφερε οπλισμό στη Λιβύη. Οι γείτονες προκειμένου να γλιτώσουν τη νηοψία από Γαλλική φρεγάτα και να εκτεθούν για τον ‘’βρώμικο’’ ρόλο που παίζουν στον Λιβυκό εμφύλιο αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο λιμάνι της Αττάλειας.
Στη Λιβύη ήδη μετράνε νεκρούς ενώ και στη Συρία πέρα από την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι δυνάμεις τους πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στράτευμα έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα η επιδημία.
Αυτό που απέμεινε λοιπόν στην Άγκυρα είναι το Αιγαίο και ο αέρας προκειμένου να διοχετεύσει και να εκτονώσει την τεράστια πίεση που δέχεται τόσο από το εσωτερικό όσο και εκτός συνόρων.
Από τις αρχές του χρόνου δηλαδή σε λιγότερο από τρεις μήνες 173 φορές τα Τουρκικά μαχητικά έχουν πετάξει με προκλητικό τρόπο πάνω από Ελληνικά εδάφη και μάλιστα έπειτα από πολλά χρόνια κάποιες από αυτές τις υπερπτήσεις όπως και χθες έγιναν πάνω από τον Έβρο.

Όσα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι οι μετανάστες θα επιστρέψουν στα σύνορα αποτελούν μία ακόμα απόδειξη ότι το ‘’Βατερλό’’ του Έβρου έστω και σε επικοινωνιακό επίπεδο ‘’πόνεσε’’ την Άγκυρα.

Το Γενικό Επιτελείο το επόμενο διάστημα περιμένει ακόμα και να ενταθούν οι σπασμωδικές ενέργειες των Τούρκων κυρίως στον αέρα σε μια προσπάθεια να οδηγηθούν στο λάθος οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να ανατραπεί η σε βάρος των γειτόνων κατάσταση.

Και πάντα η Αθήνα παραμένει σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί μια κίνηση ρελάνς από Τουρκικό ερευνητικό σε περιοχή Ελληνικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: