Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

«Και να σας δίναμε λεφτά θα τα σπαταλούσατε» Είχε πει ο Α.Τσίπρας προς πυροπαθείς στο Μάτι

Η κυβέρνηση έδωσε μέχρι στιγμής 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που επλήγησαν από την επιδημία του κορονοϊού. 
Και επειδή ουδείς γνωρίζει το τέρμα αυτής της οδυνηρής περιπέτειας στην οποία έμπλεξε ο πλανήτης μας, αυτό το ποσό μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μπορεί να έχει ξεπερασθεί από τις εξελίξεις.
Το ίδιο ισχύει για όλα τα κράτη που φροντίζουν την υγεία, την... οικονομική και κοινωνική προστασία των πολιτών τους. Και οι ηγέτες αυτών των κρατών μπορεί τις προσεχείς ημέρες ή εβδομάδες να αυξήσουν αυτά τα κονδύλια.
Το καθοριστικό στοιχείο που καθιστά πρωτόγνωρη αυτήν την τραγική διαδρομή της ανθρωπότητας είναι πως δεν γνωρίζουμε πότε θα τερματιστεί. Σε ένα μήνα; σε δύο; Σε πέντε; Σε έξι; Και όταν οι επιστήμονες μάς διαβεβαιώσουν πως η καταιγίδα έχει περάσει, πόσους νεκρούς θα έχουμε μετρήσει; Και σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία και η οικονομία της πατρίδος μας;
Ολα αυτά τα γνωρίζει η κυβέρνηση και προχωρεί με συνετά βήματα. Δίνει αυτά που πρέπει να δώσει με βάση τα σημερινά δεδομένα. Και για την συνέχεια βλέπουμε.
Η συνολική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι, χωρίς αμφιβολία, επιτυχής. Και πολιτικά και επικοινωνιακά. Και από την πορεία των καταγεγραμμένων  κρουσμάτων φαίνεται πως είναι και επί της ουσίας αποτελεσματική.
Αυτό το γεγονός έχει θορυβήσει τον Α.Τσίπρα και τους συνεργάτες του, καθώς βλέπουν τον πρωθυπουργό να ηγεμονεύει πλήρως στο πολιτικό σκηνικό. Ετσι, μέχρι χθες κατέφευγαν σε άναρθρες κραυγές για όλα. Φαινόταν πως πιο πολύ ήταν με τον κορονοϊό, παρά με τον κ.Τσιόδρα τον οποίον είχαν διακριτικά στοχοποιήσει.
Προφανώς δεν του συγχωρούν πως είναι άριστος σε όλα και, το κυριότερο, δεν του συγχωρούν που κάνει καλά την δουλειά του. 
Για όλους αυτούς που ποτέ δεν δούλεψαν στην ζωή τους, ο κ.Τσιόδρας συμβολίζει ένα πρότυπο που αυτοί απορρίπτουν.
Σήμερα ο Α.Τσίπρας άλλαξε τακτική. Οταν διαπίστωσε πως ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυτός πλειοδότησε. Το ποσό το βρήκε μικρό και έκανε ρελάνς.
Γιατί 10 δισ. και όχι 15;
Βέβαια, οι πολίτες μέσα στην αβεβαιότητα τους για το τι θα συμβεί τόσο στην υγεία τους όσο και στην τσέπη τους, φαίνεται πως αγνοούν την παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορά του Α.Τσίπρα.

Εχουν μπροστά τους έναν μετρημένο, σοβαρό και πειστικό πρωθυπουργό και έναν έγκυρο επιστήμονα που τους ενημερώνει κάθε ημέρα για το τι συμβαίνει.
Με τον Τσίπρα θα ασχοληθούν; 
Δοκιμάστηκε στο Μάτι και απέτυχε. Δεν πρέπει να λησμονούμε πως, όταν οι πυρόπληκτοι του ζήτησαν οικονομική ενίσχυση, αυτός με κυνισμό τους είπε το περίφημο πλέον: 
« και να σας τα δίναμε εσείς θα τα σπαταλούσατε»
Για τους έχοντες ασθενή μνήμη η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε μέσα στα άγρια χαράματα για να μην αποδοκιμασθεί ο τότε πρωθυπουργός. Και μαζί του ήταν και η Λιμπερτά - αλήθεια πού βρίσκεται τώρα;--που υποδυόταν την τεθλιμμένη συγγενή.
Και αυτός ο άνθρωπος εγκαλεί σήμερα τον Μητσοτάκη πως δίνει λίγα! Ακόμα και σε αυτές τις τραγικές στιγμές δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτό που είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: