Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Το «επιτελικό» κράτος γίνεται «ψηφιακό» ελέω... κορονοϊού

Ήταν θέμα χρόνου. 
Ο κορονοϊός αφού ήρθε να δοκιμάσει την αντοχή και την αυτοσυγκράτηση της ελληνικής κοινωνίας, τεστάρει πλέον και τα αντανακλαστικά της λειτουργίας της ίδιας της κυβέρνησης. 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προσαρμόζεται πάνω στα καινούργια δεδομένα, κίνηση που κρίνεται επιβεβλημένη όσο και απαραίτητη.
Με τον πρωθυπουργό να έχει μέχρι σήμερα κερδίσει τις εντυπώσεις από τους χειρισμούς... που έχει κάνει και στο ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας και στο κρίσιμο θέμα του μεταναστευτικού/προσφυγικού, θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει και καταστάσεις που αφορούν στην καθημερινότητα του Μεγάρου Μαξίμου. 
Κόσμος πολύς πηγαίνει και έρχεται και προφανώς μέτρα θα χρειάζεται να ληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη το πρόγραμμα του πρωθυπουργού διαμορφώνεται με βάση τα νέα δεδομένα.
Κύριος άξονας η αποφυγή των πολλών προσωπικών επαφών και συναθροίσεων όπως επιβάλλουν οι κανόνες δημόσιας υγείας. 
Βασικό όπλο η τεχνολογία, με το επιτελικό κράτος του κ.Μητσοτάκη να πρέπει να μετατραπεί σε ψηφιακό. Μία πρόκληση καθόλου εύκολη αλλά σε καμία περίπτωση απλησίαστη. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν όπως μαθαίνει το liberal.gr όλες οι συναντήσεις του πρωθυπουργού που ήταν προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα θα γίνου μέσω...τηλεδιάσκεψης. Έτσι οι επαφές με τις ηγεσίες των υπολοίπων υπουργείων στο πλαίσιο της αξιολόγησης θα γίνουν εξ αποστάσεως.

Όσοι λοιπόν υπουργοί δεν έχουν περάσει μέχρι σήμερα την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου το ραντεβού τους θα γίνει κανονικά αλλά από τα γραφεία τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που είναι προγραμματισμένη για τις 25 Μαρτίου να γίνει και αυτή μέσω τηλεδιάσκεψης, μια και η αρχή έγινε ήδη με την έκτακτη σύνοδο των ηγετών για τον κορονοϊό.

Σε κάθε περίπτωση όπως έχει συμβεί ήδη σε όλες τις ευρωπαικές χώρες οι πολλές δημόσιες εμφανίσεις μέσα σε πλήθος του πρωθυπουργού θα περιοριστούν τα επόμενα 24ωρα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο κ.Μητσοτάκης δε θα επιμείνει στον αυστηρό έλεγχο όλων των μέτρων που έχει ήδη εξαγγείλει, όπως ξεκαθαρίσει στενός του συνεργάτης, με έναν και μόνο στόχο: Την προστασία πέρα και πάνω από όλα της ανθρώπινης ζωής.

Γιάννης Κ. Τρουπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: