Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Σε κεντρικό πολιτικό «παίχτη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξελίσσεται ο Μητσοτάκης

Ένας Ευρωπαίος doer* για τα δύσκολα

Στην δυσκολότερη περίοδο για ολόκληρο τον κόσμο ο Πρωθυπουργός αποδεικνύεται «doer για τα δύσκολα» που με σχέδιο και αποφασιστικότητα διαχειρίζεται μία πολύπλοκη και επικίνδυνη κατάσταση.
Τα μέτρα που μπήκαν άμεσα (σχεδόν σε νεκρό χρόνο) σε εφαρμογή με βασικό στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού προκάλεσαν την θετική αντίδραση των πολιτών, ακόμη σε ένα μεγάλο βαθμό και εκείνων που δεν τον στήριξαν στις τελευταίες εθνικές Eκλογές...
Η συμμετοχή του στην κοινή ευρωπαϊκή πρόταση για την έκδοση ομολόγου και για την αξιοποίηση πρόσθετων χρηματοδοτικών εργαλείων καταδεικνύει ετοιμότητα και διορατικότητα για όσα θα έλθουν μετά το πέρασμα της μπόρας και δείχνει ότι ένας ηγέτης οφείλει πάντα να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με το βλέμμα στο μέλλον.
Ο κ. Μητσοτάκης εισέπραξε τα εύσημα από κοινοτικούς κύκλους και διεθνή μέσα για τον τρόπο που ανταποκρίθηκε τόσο στο θέμα του Κορωνοϊού, όσο και στο μεταναστευτικό, πετυχαίνοντας να το βάλει στην πραγματική –ευρωπαϊκή του διάσταση και να σημάνει συναγερμό στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Κομβική προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η δική του πρωτοβουλία να μεταβεί μαζί με την ηγεσία της Ευρώπης στον Έβρο, προκειμένου να αναδείξει στους εταίρους τη σωστή διάσταση ενός προβλήματος που είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό.
Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις πέντε το απόγευμα, όπου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης κυρίως σε ότι αφορά στην περαιτέρω στήριξη των κρατών σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

* ο άνθρωπος της πράξης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: