Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Καθηγητής Λοιμωξιολογίας: «Μπαίνουμε στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας»

«Τώρα είναι η ώρα να μη βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι μας. Είναι το κρίσιμο σημείο να μην εξαπλωθεί η επιδημία»
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για την πανδημία του κορωναϊού ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.
Παράλληλα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να «βάλουν όλοι πλάτη για να περάσουμε το πιο δύσκολο σημείο»... στη μάχη με τον κορωνοϊο.
«Μπαίνουμε στην επικίνδυνη φάση της επιδημίας και ελπίζουμε να είναι η κορύφωση τέτοια ώστε το ΕΣΥ να αντέξει», τόνισε ο Νίκος Σύψας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
«Το σενάριο είναι ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουμε την κορύφωση και εκεί θα δούμε πώς θα έχουν αποδώσει τα μέτρα που λαμβάνουμε τώρα. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια κάμψη της καμπύλης», επεσήμανε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.
Σχετικά με το Πάσχα και το πώς θα το γιορτάσουμε φέτος ο Νίκος Σύψας είπε «Μεγάλη Εβδομάδα και ψήσιμο στο μπαλκόνι του σπιτιού μας».
Επίσης, εξήγησε μετά από σχετική ερώτηση ότι «στο δρόμο δεν είναι απαραίτητη η μάσκα, στο σούπερ μάρκετ είναι απαραίτητη εφόσον πλησιάζουμε κάποιον σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων».
«Ελπίζω μέσα στον Μάιο να αρχίσουμε να συζητάμε για άρση των μέτρων», όσο κι αν αυτό είναι απρόβλεπτο να το συζητάς σε μια επιδημία.
«Τώρα είναι η ώρα να μη βγαίνουμε καθόλου από το σπίτι μας. Είναι το κρίσιμο σημείο να μην εξαπλωθεί η επιδημία. Είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά καλώ τους πολίτες να βάλουν όλοι πλάτη για να ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο», ανέφερε ακόμα ο Νίκος Σύψας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: