Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Στο πλευρό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που επέδειξε αντανακλαστικά Εθνικού Ηγέτη, όλη η Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της προστασίας της εθνικής μας κυριαρχίας από την απόπειρα εισβολής χιλιάδων παράνομων μεταναστών με τις ευλογίες της Άγκυρας.
Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέδειξε αντανακλαστικά Eθνικού Hγέτη, αντελήφθησαν άμεσα την ενορχηστρωμένη προσπάθεια του Ερντογάν να στρέψει προς την ελληνική επικράτεια καραβάνια... παράνομων και να παίξει το γεωπολιτικό του παιχνίδι στην πλάτη μιας ευρωπαϊκής χώρας που πασχίζει να πάρει τα πάνω της μετά από δέκα χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Η υπεύθυνη και πατριωτική στάση του Πρωθυπουργού ανέβασε ακόμη πιο ψηλά τις μετοχές του στους πολίτες και αύξησε κατακόρυφα το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον ελληνικό λαό που μετά από πολλά χρόνια βλέπει στην πόρτα του μια ασύμμετρη απειλή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Η εικόνα που παρουσιάζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα  στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα  με τις ορδές των μεταναστών να στοχεύουν στην παράνομη  είσοδο τους στη χώρα μας έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ελληνικής κοινής γνώμης.

Τα μηνύματα συμπαράστασης πολιτών στις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις είναι πρωτοφανή  στα social media και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ συγκινητική είναι η ανταπόκριση των Ακριτών σε ολόκληρο τον Έβρο που σπεύδουν να στηρίξουν ηθικά και υλικά τις δυνάμεις ασφαλείας που επί εικοσιτετραώρου βάσεως φυλάσσουν Θερμοπύλες.

Η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί στέλνουν καθημερινά ξεκάθαρα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να θωρακίσουν την ελληνική Επικράτεια και να αποτρέψουν την πιθανότητα μεγάλης εισβολής ανθρώπων που σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στη χώρα.
Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, θέτοντας προ των ευθυνών τους τα αρμόδια κοινοτικά όργανα. 
Η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων σε Έβρο και Αιγαίο συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις Βρυξέλλες από τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σ’ αυτό οφείλουν να ανταποκριθούν άμεσα και ολιστικά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: