Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ηγέτης γεννημένος για τα δύσκολα αποδεικνύεται ο Μητσοτάκης – Φανταστείτε να ήταν σήμερα πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Ξεκάθαρα μηνύματα στους πολίτες ότι «στα δύσκολα μπορεί» έστειλε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε δύο πολύ σοβαρές κρίσεις όπως είναι το μεταναστευτικό και η εξάπλωση του κορωνοϊού πήρε πάνω του το παιχνίδι, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά και αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου Eυρωπαίου ηγέτη που βάζει πάνω απ όλα το... δημόσιο συμφέρον.
Τόσο στην περίπτωση του Έβρου, όσο και σε εκείνη του κορωνοϊού, κινήθηκε αστραπιαία και με την υπεύθυνη και στιβαρή στάση του αύξησε σε μεγάλο βαθμό τους δείκτες εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπο του.
Η στάση Μητσοτάκη συμπαρέσυρε όλο το Yπουργικό Συμβούλιο και τους εμπλεκόμενους υπουργούς στο να ανάψουν γρήγορα τις μηχανές του κρατικού μηχανισμού σε επίπεδο κρίσης και να λάβουν σε άμεση συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου πρωτοβουλίες πρόληψης και στην περίπτωση του μεταναστευτικού «αποτροπής δια της ισχύος».
Οι χειρισμοί Μητσοτάκη έρχονται να δικαιώσουν (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) την ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις τελευταίες Eθνικές Eκλογές που του έδωσε ισχυρή πλειοψηφία της τάξης του 40%.
Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία για έναν πρωθυπουργό που στους πρώτους μήνες της θητείας του αντιμετωπίζει τόσες μεγάλες φουρτούνες είναι ότι η δημοτικότητα του ξεπερνά κατά πολύ την παραδοσιακή κομματική του βάση και επεκτείνεται σε κοινωνικά στρώματα και παραγωγικές δυνάμεις που στο παρελθόν δεν προσέγγιζαν την Kεντροδεξιά.

Η ευρεία λαϊκή αποδοχή συνιστά αναμφίβολα ένα ισχυρό όπλο στη φαρέτρα του Πρωθυπουργού για να προχωρήσει με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα το κυβερνητικό έργο προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον και απλώνοντας δίχτυ ασφάλειας στους πολίτες αυτής τη χώρας που την περασμένη δεκαετία τόσο επλήγησαν από την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: